ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης απαντά στον αμφί πολιτικό χώρο (με τα γκέι σύνδρομα).

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Αυγούστου 31, 2010

http://www.newstime.gr/resources/2010-07/kranidiotis-thumb-large.jpgσσΟ: Όπως λέει και το θρυλικό ανέκδοτο, “να δεις που για το γ***σι έρχονται!”

Το «Δίκτυο 21» κι οι πραματευτές της ήττας*

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Προ ολίγων ημερών ο κ. Γιάννης Λούλης με δηλώσεις του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά επιτέθηκε στην Ν.Δ., τον Πρόεδρο της, κ. Σαμαρά και στο «Δίκτυο 21», υπερασπιζόμενος παράλληλα τις θεωρίες του περί «μεσαίου χώρου».
«Το κόμμα σήμερα είναι πιο δεξιό και λαϊκίστικο παρά ποτέ», επεσήμανε (Κανάλι 1), εξηγώντας ότι «στη θέση του ”οδηγού” της Ν.Δ. βρίσκονται στελέχη της Πολιτικής Ανοιξης, ενός εθνικιστικού λαϊκού κόμματος, και το Δίκτυο 21, που είναι ακραία εθνικιστική οργάνωση».

Είναι φανερό λοιπόν ότι τα εξαπτέρυγα της Κυβέρνησης του Μνημονίου έχουν και τα «παπαδάκια» τους, που τα κρατούν. Ο κ. Λούλης εκτός από πραματευτής της θεωρίας της ήττας, της σαπουνόφουσκας του ανύπαρκτου «μεσαίου χώρου», εμφανίζεται από καιρού εις καιρόν για να υπερασπιστεί τον δύσοσμο πεπιεσμένο αέρα που «πούλαγε» στην παράταξη και κυρίως για να κουνήσει την ισχνή γροθιά του στον Αντώνη Σαμαρά από τα βάθη της σκοπιμότητας.

Απέναντι στον μαϊμού «μεσαίο χώρο» με τον οποίο βιοπορίστηκαν διάφοροι για μερικά χρόνια, υπάρχει βέβαια το Αληθινό Κέντρο, το Κέντρο της Ιστορίας, κάστρο του αληθινού Πατριωτισμού και της Δημοκρατίας.

Θα συνιστούσα στον κ. Λούλη να σταθεί σεμνά μπροστά στον συμμαχητή του Κίτσου Μαλτέζου και γραμματέα του Μαύρου Καβαλάρη, τον Σάκη Πεπονή, ή τον Παναγιώτη Κρητικό για να του αφηγηθούν την Ιστορία του Αληθινού Κέντρου, από το οποίο δεν θα τολμούσε ούτε απ’ έξω να περάσει και να δει την διαφορά του από το παραμύθι που αφηγείται στους φίλους του στο Κολωνάκι ή που το πασάρει στους πελάτες του και που οδήγησε την παράταξη στην αποϊδεολογικοποίηση και στην ήττα. Να διαβάσει έστω λίγο Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γέρο ή το μνημειώδες έργο του Σέφη Αναστασάκου «Ο Πλαστήρας και η εποχή του», για να θυμηθεί αυτά που παριστάνει ότι δεν ξέρει, για να μάθει ότι η αληθινή Δεξιά και το αληθινό Κέντρο, μετά το λυμένο πολιτειακό, ελάχιστες διαφορές έχουν αλλά και καμμία σχέση με τα εφευρήματα δημοσκόπων και δημοκόπων. Ακόμη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αν ρωτήσει κατ’ ιδίαν, πιστεύω ότι ο χαλκέντερος πρώην υπαρχηγός του Γέρου, θα κλείσει πόρτες και παράθυρα, θα τον χτυπήσει φιλικά στον ώμο και θα του πει: «Γιαννάκη, μεταξύ μας τώρα, αυτό που πουλάς, δεν υπάρχει». Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αφού το «πούλαγε» και τ’ «αγοράσανε», δεν φταίει αυτός. Είναι όμως πρόκληση να κουνάει το δαχτυλάκι του. Αν η Ήττα του Οκτωβρίου ήταν μετοχική εταιρεία, τότε ο Λούλης και οι συν αυτώ έχουν το πλειοψηφικό πακέτο. Ο κ. Λούλης βέβαια, είναι αυτός που πριν ακόμη ο Κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. κερδίσουν κατά κράτος την μάχη της εξουσίας το 2004 αποκαλούσε την Ν.Δ. «φθαρμένο προϊόν». Οποία οξυδέρκεια…

Βέβαια στην προσπάθεια του να βρει λίγη σκιά στον θερινό καύσωνα κάτω από τον ίσκιο των εξαπτέρυγων της Κυβέρνησης του Μνημονίου, που τρώει συντάξεις κι ανθρώπους, εκτρέπεται. Δεν επιτίθεται μόνο στην παράταξη και τον για πρώτη φορά εκλεγμένο από το Λαό ηγέτη της, τον Αντώνη Σαμαρά αλλά επιτίθεται και κατά του «Δικτύου 21» με την παλιά ρετσέτα περί «ακραίου εθνικισμού». Δεν του περνάει φαίνεται από το μυαλό ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν τα πραγματικά κείμενα, την διακήρυξη και τις αρχές του «Δικτύου 21» (www.diktyo21.gr), υπόδειγμα πατριωτικού και δημοκρατικού λόγου, και θα δουν ποιες είναι οι ιδέες και ποια τα πρόσωπα, ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι πολίτες και θα καταλάβουν πολύ καλά τι ακριβώς κάνει ο κ. Λούλης, ποια η σχέση του με την αξιοπιστία και την ευθύτητα και πόσο «πονάει» την παράταξη.

Λοιπόν, θα σας πω τι είναι το «Δίκτυο 21» και γιατί ο κ. Λούλης και οι μοναχικές φίλες του δεν μας αγαπάνε. Είναι ένα σωματείο, ένας όμιλος πατριωτικού – δημοκρατικού προβληματισμού. Στις τάξεις μας δεν υπάρχουν ανεπάγγελτοι, αστράτευτοι, ταβλαδόροι του Κολωνακίου. Δεν έχει καμμία περιουσία και δεν πήρε ποτέ χορηγίες από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, όπως οι ποικιλώνυμες αμαρτωλές ΜΚΟ. Τα ελάχιστα έξοδα του, ήτοι η ιστοσελίδα του, και οι καφέδες των πάντα ανοικτών συνεδριάσεων του Δ.Σ., καλύπτονται ρεφενέ από τα μέλη. Κύριο μέλημα μας η αποενοχοποίηση του Πατριωτισμού, η προβολή των θέσεων που υπερασπίζουν τα Εθνικά Συμφέροντα και την συλλογική ασφάλεια του Ελληνισμού απ’ άκρου εις άκρον και η αυτονόητη ταύτιση του Πατριωτισμού με την Δημοκρατία. Χώρος δράσης μας κυρίως ο χώρος του μέλλοντος, το διαδίκτυο.

Το «Δίκτυο 21» με τα κείμενα και τις πρωτοβουλίες των μελών και φίλων του στήριξε τον Κώστα Καραμανλή και την Ν.Δ. σε όλες τις μεγάλες πολιτικές του, όταν ο κ. Λούλης την αποκαλούσε «φθαρμένο προϊόν» και επανειλημμένα στηλιτεύσαμε την θεωρία της ήττας, τις τρίχες του «μεσαίου χώρου». Πριν από τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, όταν άλλοι και άλλες απεργάζονταν την ήττα του Κώστα Καραμανλή ή την περίμεναν με αδημονία, εμείς ενυπόγραφα και με σειρά κειμένων μας υποστηρίξαμε την αδήριτη εθνική ανάγκη υπερψήφισης της Ν.Δ. και του Κώστα Καραμανλή, χωρίς αν, προϋποθέσεις και μεμψιμοιρίες. Όταν άλλοι χαιρέκακα ετοιμάζανε, μάταια, τις βαλίτσες τους για την προεδρία του κόμματος, εμείς στηρίζαμε τον αρχηγό της και την παράταξη ενυπόγραφα κι έμπρακτα, όχι μόνο με την ψήφο μας αλλά και με μαχητικά κείμενα. Μπορείτε να υποθέσετε τι ψήφισαν όσοι εύχονταν την ήττα.

Το 1999, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, το «Δίκτυο 21» στα πλαίσια μιας συκοφαντικής εκστρατείας παραπλάνησης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε μια πρωτοφανή οργανωμένη επίθεση, διότι ο γράφων διετέλεσε συνήγορος υπεράσπισης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν και είπε δημόσια τι συνέβη στο άγος του Ναϊρόμπι που κλυδώνισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Μια σειρά άρθρων στην εφημερίδα «Εξουσία» εναντίον του σωματείου μας γράφτηκαν από τον κ. Μανώλη Βασιλάκη, συγγραφέα βιβλίου κατά του Μιλτιάδη Έβερτ («Άπαντα Έβερτ»), πριν τις εκλογές του 1996, ενώ η Ν.Δ. έδινε εκλογική μάχη αλλά αργότερα και κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου («Η Μάστιγα του Θεού»), ο οποίος μας επετέθη και από το κρατικό ραδιόφωνο.
Σημειωτέον ότι ο κ. Βασιλάκης, εκτός από παλαιός συνεργάτης γνωστού ιδρύματος και άλλα πολλά, με την 6894/Ζ/1034/13.3.2001 κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Τύπου είχε αποσπαστεί στο Πολιτικό Γραφείο του τότε Υπουργού Τύπου κ. Ρέππα, μετά τις εναντίον μας επιθέσεις και τις πρώτες αστικές καταδίκες. Πολυτάλαντος και περιζήτητος.

Καταδικάσθηκε στη συνέχεια αμετάκλητα από τα αστικά Δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση σε αγωγές που του άσκησα για λογαριασμό του σωματείου μας, του νυν Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, εμού και άλλων, μας έδωσε δε την ακόλουθη δήλωση, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και το διαδίκτυο και την οποία χρησιμοποίησα και ενώπιον του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, στην οποία μεταξύ άλλων λέει:
«Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπανω συνέντευξη μου στο Α΄Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως ” παρακρατικός”, ” φωνασκούντες κακούργοι των media”, ¨νευροπαθείς ψευδοπατριώτες’ κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες , με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε.
Εκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς ” πληροφορίες “, τους διακινητές των οποίων κωλύομαι ν΄αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο.
Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και την ραδιοφωνική μου συνέντευξη.
Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο ” Κεντρική Ομάδα 21-Δίκτυο 21- Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης”‘ καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους.
Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με τις κατευθυνόμενες ψευδείς ” πληροφορίες ” με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχθηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι ” φίλοι ” μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001
Μανώλης Βασιλάκης».

Αφιερώνουμε την εν λόγω δήλωση στους καινούργιους επίδοξους υβριστές μας και αφήνουμε τα συμπεράσματα για το ποιους εννοεί ως «αρχιτέκτονες της εκστρατείας λάσπης» ο κ. Βασιλάκης στους ελεύθερα σκεπτόμενους αναγνώστες.
Για τα ψεύδη που διακινήθηκαν περί «εθνικιστικής οργάνωσης», «παρακράτους», «ακροδεξιάς» κλπ υποχρεώθηκαν και δημοσίευσαν ή μετέδωσαν επανορθώσεις οι εφημερίδες που ενεπλάκησαν και η ΕΡΑ της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταβλήθηκαν δεκάδες εκατομμυρίων δραχμών σε αποζημιώσεις.
Ο Λαός μας γνωρίζει αυτό που δεν γνωρίζουν οι πλασιέ του «μεσαίου χώρου», ότι η προάσπιση της Ελευθερίας των Ελλήνων, της Δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας, δεν είναι σύνθημα «εθνικιστών», είναι συνταγματική επιταγή και καθήκον, παλλαϊκό αίτημα και η αληθινή Κεντροδεξιά της Ιστορίας πάντα τα υπερασπίσθηκε, σε αντίθεση με τους πάσης φύσεως δοσίλογους κι ολοκληρωτικούς και τους «λαγούς» τους. Γιατί ολοκληρωτικοί στη Δημοκρατία είναι κι αυτοί που διακινούν ψεύδη και ύβρεις για να ακυρώσουν τις απόψεις της πλειοψηφίας και καθυβρίζουν το πατριωτικό φρόνημα.
Καταλαβαίνω τον πόνο πολλών από την κινηματική εκλογή του Αντώνη Σαμαρά παρά την λυσσαλέα προσπάθεια κολλητών, συγκροτηματαρχών και χορηγών. Θα τους περάσει. Μια μέρα πάντως να πιάσουν θέση στην Βασιλίσσης Σοφίας για να τον δουν να περπατάει με την άρτι ορκισθείσα κυβέρνηση του από την Ηρώδου Αττικού στην Βουλή.

Θα προσθέσουμε και κάτι σημαντικό. Δυο κατηγορίες ανθρώπων ρητά και δια ροπάλου απαγορεύεται από το καταστατικό μας να γίνουν μέλη του «Δικτύου 21»: όσοι αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα, δηλαδή οι πάσης φύσεως ολοκληρωτικοί κι όσοι έχουν ανθελληνική δράση ή προπαγανδίζουν ανθελληνικές θέσεις. Ορισμένοι από τους επικριτές μας ανήκουν και στις δυο κατηγορίες.

Στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά, τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας. Γιατί ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός του Αντώνη Σαμαρά, φυσική ιστορική συνέχεια του Αληθινού Κέντρου, αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, από τη μια άκρη της παράταξης μας, ως την καρδιά του ΠΑΣΟΚ και μέρους της Αριστεράς, ενώ ο ανύπαρκτος και νεφελώδης «μεσαίος χώρος» δεν αφορά, παρά όσους βιοπορίσθηκαν με αυτόν ή θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το γκρίζο φαντασιακό νεφέλωμα, ως προπέτασμα καπνού για την άμεση συνέργεια με την Κυβέρνηση του Μνημονίου, για την υποταγή στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων του. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Η θέση μας είναι με τον Λαό και την φυσική Ηγεσία του.

* Δημοσιεύεται στον σημερινό «Ελεύθερο Τύπο»

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ασφαλώς και δεν είναι ανθέλληνες , ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Μετά τη Σλοβακία, και η Τσεχία αρνήθηκε να συμμετάσχει στον «Μηχανισμό Στήριξης» της Ελλάδας και στον δανεισμό της με 110 δισ. ευρώ.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσιας σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». Το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι για την Τσεχία η σημερινή μεταβίβαση δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων από το εθνικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα «μη υπερβάσιμο όριο»....


Μα, είναι δυνατόν να αρνείται την περαιτέρω παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της μια χώρα η οποία σχεδιάζει να ενταχθεί στο ευρώ;

Κι όμως, παρά την έκπληξη που ίσως νιώσουν πολλοί... δικοί μας, η Τσεχία θέτει όρια στο τι μπορεί να παραχωρήσει από τη δυνατότητά της να ασκεί η ίδια τη δημοσιονομική και τη γενικότερη οικονομική πολιτική της!

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής η Τσεχία, η οποία βρισκόταν σε πορεία ένταξης στην Ευρωζώνη, προβληματίζεται πλέον για το αν αυτή η κίνηση είναι σκόπιμη. Χαρακτηριστικά ο Νέτσιας αναρωτιέται στην ίδια συνέντευξη αν η Ευρωζώνη, με τα σημερινά της προβλήματα, μπορεί να δεχτεί νέα μέλη, ακόμη κι αν αυτά εκπληρούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ! Ως εκ τούτου αρνείται να δεχτεί τον καθορισμό μιας ημερομηνίας ένταξης της χώρας του στο ευρώ...

Τέσσερις χώρες, πολλά κοινά

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, απ’ όπου προέρχεται η είδηση, το συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών, του οποίου ηγείται ο Πετρ Νέτσιας, γνωστό για τον «ευρωσκεπτικισμό» του, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στην ίδια παράταξη με τους Βρετανούς Συντηρητικούς και το πολωνικό δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης Δίκαιο και Δικαιοσύνη.

Σ’ αυτού του είδους την πολιτική «γεωγραφία» οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, εκτός από την Πολωνία και την Τσεχία, κεντροδεξιές (ή απλώς δεξιές) κυβερνήσεις έχουν ακόμη η Σλοβακία – η οποία επίσης αρνείται να μας δανείσει τα 800 εκατ. ευρώ που της αναλογούν στο πλαίσιο του «Μηχανισμού Στήριξης» – και η Ουγγαρία, η οποία μόλις προσφάτως αντιτάχθηκε επιτυχώς στον ωμό εκβιασμό του ΔΝΤ να αφαιμαχθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες της χώρας αντί για τις τράπεζες.

Ένα άλλο κοινό που συνδέει όμως την Τσεχία με την Πολωνία είναι η άρνηση των Πολωνών να συνεχίσουν τώρα την πορεία τους προς την ένταξη στο ευρώ.

Από τις αρχές του περασμένου Απριλίου, τις ημέρες που συνετρίβη το αεροσκάφος του προέδρου της χώρας αυτής Λεχ Κατσίνσκι κοντά στο αεροδρόμιο Σμόλενσκ στη δυτική Ρωσία, οικονομικός υπουργός της κυβέρνησης είχε ανακοινώσει ότι μπαίνει φρένο στην ένταξη της Πολωνίας στην Ευρωζώνη.

Πολύτιμη πείρα...

Ποια όμως είναι τα πιο σοβαρά κοινά στοιχεία μεταξύ της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, εκτός του ότι σήμερα – κάτι μάλλον αναμενόμενο – κυβερνώνται από δεξιά κόμματα; Το ότι, φυσικά, όλες αυτές οι χώρες έχουν ζήσει επί δεκαετίες, στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, υπό τη «σκέπη» μιας υπερεθνικής ένωσης (της ΕΣΣΔ), η οποία, με κέντρο μια πανίσχυρη χώρα (Ρωσία), επέβαλε στις χώρες αυτές την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων επικαθορίζοντας πλήρως το μοντέλο ανάπτυξης και την άσκηση, μεταξύ όλων των άλλων, της οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της ένωσης.

Ίσως πολλά από τα επιχειρήματα – αλλά και τα έργα – των σημερινών ευρωκρατών να μην απέχουν καθόλου από τα αντίστοιχα των τότε σοσιαλιστών - κομμουνιστών.

1. Τότε οι λαοί της ανατολικής Ευρώπης συνέβαλαν με μύριες θυσίες στη στερέωση της ρωσικής παντοδυναμίας – στο όνομα της ενδυνάμωσης του σοσιαλισμού και της επέλευσης του κομμουνισμού. Όμως τελικά το σύστημα κατέρρευσε κι αυτοί στράφηκαν αναζητώντας την ευημερία στη Δύση και το δικό της μοντέλο οικονομίας και κοινωνίας.

2. Τώρα καλούνται όλοι οι λαοί της Ευρώπης, κι αυτοί μαζί, να συμβάλουν στην τροφοδότηση των εκρηκτικών πλεονασμάτων και της θηριώδους οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας – στο όνομα της ισχυρής Ευρώπης. Αντί για την... Ευρώπη όμως βλέπουν να ενδυναμώνονται μόνο το ευρώ και το υπερτροφικό τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, το οποίο τείνει να... καταπιεί τα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται, εμφανίζοντας ενεργητικό δύο, τρεις και τέσσερις φορές πάνω από το ΑΕΠ των ίδιων αυτών χωρών.

3. Τώρα η νέα απειλή, εν πολλοίς ήδη υλοποιούμενη, είναι η εκχώρηση της άσκησης πολιτικής από τα κράτη στο πιστωτικό σύστημα.

Γιατί να... αυτοκτονήσουν;

Οι ανατολικοί λοιπόν γνωρίζουν από οικονομικές ολοκληρώσεις και ολοκληρωτισμούς, αλλά και την προβληματική σχέση αυτών των ολοκληρώσεων με την ελευθερία και την εθνική κυριαρχία – κι έχουν πληρώσει το τίμημα μια φορά.

● Γιατί να το κάνουν και δεύτερη;

● Γιατί σήμερα να υποστούν τις εξοντωτικές προσαρμογές που οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι μονεταριστές επιβάλλουν ακόμη και «προληπτικά» στους λαούς της Ευρώπης;

● Γιατί να συμμετάσχουν σε μια δεξίωση στην οποία δεν θα είναι παρά μόνον τα γκαρσόνια;

Ίσως ο παραπάνω παραλληλισμός να ενοχλεί πολλούς – από διάφορες πλευρές. Ίσως επίσης να είναι περισσότερο σημειολογικός και διασταλτικός παρά ακριβής. Ίσως να μην είναι καν ικανός να ερμηνεύσει σε όλο το βάθος της τη στάση αυτών των χωρών. Δεν παύει όμως να είναι ενδεικτικός της πολυπλοκότητας των προβλημάτων που τώρα πια αναφύονται για την Ευρώπη και το μέλλον της.

Η «ευρωπροσήλωση» και ο... Στίγκλιτς!

Το κακό είναι ότι αυτή την πολυπλοκότητα ούτε καν αντιλαμβάνονται όχι μόνο οι σοσιαλιστές κυβερνήτες μας ή οι δεξιοί ομοϊδεάτες τους – τουλάχιστον στο επίπεδο της άνευ όρων «ευρωπροσήλωσης» – αλλά ούτε καν μια ικανή μερίδα αριστερών διανοουμένων και πολιτικών, για τους οποίους η Ευρώπη, ακόμη και στη σημερινή βάναυση μορφή της, με όλα τα ορατά συμπτώματα της εκθεμελίωσης κάθε είδους κοινωνικής πρόνοιας, προστασίας και αλληλεγγύης, παραμένει το «άγιο δισκοπότηρο» της ιδεολογικής τους ταυτότητας.

1. Ίσως ακόμη δεν έχουν διαβάσει ότι η Γερμανία – με την πρόσφατη συμφωνία της μέχρι πρότινος αντιστεκόμενης Γαλλίας – επιδιώκει, σε πλήρη συμφωνία με το ΔΝΤ, τη «συντεταγμένη» πτώχευσή μας και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

2. Ίσως ακόμη δεν έχουν πληροφορηθεί ότι σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης ήδη λαμβάνονται αιματηρά για τις κοινωνίες μέτρα βγαλμένα από το Μεγάλο Βιβλίο του ΔΝΤ – με το επιχείρημα ότι πρέπει να... αποφύγουν την παρέμβαση του ΔΝΤ.

3. Ίσως δεν γνωρίζουν ότι παρ’ όλες τις θυσίες η παρέμβαση του ΔΝΤ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς το Ταμείο συμμετέχει με γενναίο ποσοστό στο πακέτο «διάσωσης» των προβληματικών – λόγω χρέους και ελλειμμάτων – χωρών που έχουν ήδη αποφασίσει οι Ευρωπαίοι.

4. Ίσως να τους φαίνεται περίεργο το υπουργείο Οικονομικών να πανηγυρίζει για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων την ώρα που το χρέος εκτινάσσεται, τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων πιάνουν τα επίπεδα της προ Μνημονίου εποχής, το χρηματιστήριο καταρρέει και όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας βρίσκονται στην πιο τραγική κατάσταση που γνώρισαν εδώ και δεκαετίες.

5. Ίσως ακόμη να αγνοούν ότι τα περισσότερα και σκληρότερα μέτρα δεν τα έχει εμπνευστεί το ΔΝΤ, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η ηγεσία της Ευρωζώνης.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τι αγνοούν όλοι αυτοί. Στην πραγματικότητα, όσο διασταλτικοί κι αν ήταν οι αρχικοί παραλληλισμοί για το παρελθόν και το παρόν των πρώην ανατολικών χωρών, είναι ωστόσο ενδεικτικοί των προβλημάτων που αναφύονται πλέον για την Ευρώπη και το μέλλον της. Κι όσο σ’ αυτή τη χώρα συνεχίζουμε – ιδεολογικά νωθροί και απαράσκευοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης – να μην τα μελετούμε, ίσως βρεθούμε πολύ σύντομα προ εκπλήξεων.

Προς το παρόν, ας αφιερώσουμε στους... δύσπιστους τη (μάλλον χθεσινή) δήλωση του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς, φίλου του πρωθυπουργού μας, η οποία ταιριάζει γάντι στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα:

«Η περικοπή επενδύσεων με υψηλή απόδοση, προκειμένου να επιτευχθεί η λογιστική μείωση του ελλείμματος, είναι πραγματική ανοησία»...

Πόσο πιο σαφής να γίνει;

Εκτός από τη Μακεδονία χάνουμε και τον ήλιο της Βεργίνας !

Η "ενδιάμεση συμφωνία" με την οποία οι Σκοπιανοί είχαν εγκαταλείψει τέτοιου είδους απαιτήσεις πάει.... περίπατο (!)


Τα νέα σχολικά βιβλία των Σκοπίων αναφέρουν τον ήλιο της Βεργίνας ως εθνικό τους σύμβολο...

Σε τεράστια επίσημη-εθνική πρόκληση προχώρησαν τα Σκόπια με...


...την έκδοση του αναθεωρημένου βιβλίου «Κοινωνία» της Ε΄ Δημοτικού, όπου προβάλλεται στους μικρούς μαθητές ο Ήλιος της Βεργίνας, ο 16ακτινος Ήλιος των Ελλήνων Βασιλέων της αρχαίας Μακεδονίας, σαν την Παγκόσμια Σημαία όλων των Σκοπιανών του Κόσμου!

Το Παγκόσμιο Σύμβολο του ηλίου της Βεργίνας παρουσιάζεται ξαφνικά ώς δήθεν σύμβολο του ψευτο «Μακεδονικού» κράτους των Σκοπίων!

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια, μετά από άσχετες με το παραπάνω διαμαρτυρίες Σκοπιανών, σχετικά με την παράλειψη αναφοράς του βιβλίου σε προσωπικότητες του κρατιδίου στον τομέα του Πολιτισμού, όπου όμως φιγουράρουν πρώτα πρώτα ονόματα γνωστών τραγουδιστών της γείτονος, καθώς και για θρησκευτικούς λόγους μουσουλμάνων και χριστιανών, που δεν μένουν ικανοποιημένοι από τις σχετικές αναφορές ή την εικονογράφηση του νέου στην ουσία βιβλίου, με αποτέλεσμα μετά από πολλές διαμαρτυρίες να αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών των Σκοπίων να το αποσύρει… χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αλλάξει και ο προσβλητικός και εξωφρενικός σφετερισμός του Ήλιου της Βεργίνας!

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, επειδή αφορά θεμελιώδη όρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, βάση του οποίου τα Σκόπια δεσμεύτηκαν να εγκαταλείψουν το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας , τον οποίο χρησιμοποιούσαν για μια περίοδο προκλητικά και αυθαίρετα στη Σημαία τους!

Και τώρα εμφανίζονται να το διατυμπανίζουν μέσα από επίσημο-κρατικό Σχολικό Βιβλίο, ως Παγκόσμια Σημαία-Σύμβολο των απανταχού Σκοπιανών!

Η κυβέρνηση που δεν ξέρει τίποτε άλλο από το να κάνει "διακοπές χωρίς ενοχές" στα Ελληνικά νησιά, καλό θα ήταν να ενεργοποιηθεί τουλάχιστον στα βασικά διότι απο τον ύπνο που κόβει στις παραλίες...

Τα Σκόπια εγκαλούν ήδη την χώρα μας στα Διεθνή Δικαστήρια την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αργόσχολοι επίσημοι εκπρόσωποι της Ελλάδας δεν έχουν κάνει ούτε ένα τυπικό διάβημά προς τον ΟΗΕ για την κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας.

http://tiresias-press.blogspot.com

20 επιπλέον σύμβουλοι των 642.751 ευρώ , για τον Πρωθυπουργό !!!

Διαβάστε τι αποφάσισε εν μέσω κρίσης ο κ. Πρωθυπουργός με το ΦΕΚ B 1182/2010 , 6

Μνημόνιο ή θάνατος ...






Θάνατος

δια του Μνημονίου

"Απαιτείται η στράτευση όλων"


















Το πολιτικό διακύβευμα των αυτόδιοικητικών εκλογών προέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και έστειλε μήνυμα στα στελέχη του ότι απαιτεί την στράτευση όλων στους υποψηφίους της παράταξης.

Ο κ. Σαμαράς συνέδεσε τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με την....
στρατηγική κατά του μνημονίου και των συνεπειών του στην οικονομία και στην κοινωνία. Στις παρούσες συνθήκες είπε ο κ. Σαμαράς που είναι «συνθήκες κρίσης», το πολιτικό στοιχείο υπερισχύει του αυτοδιοικητικού.

Περιέγραψε την στρατηγική του λέγοντας ότι «η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική.
Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα τέσσερα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των υποψηφίων του κόμματος για τους δήμους και τις περιφέρειες:

- Πρώτον, η θέληση της τοπικής κοινωνίας.

- Δεύτερον, το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση προσώπων, για ανάδειξη νέων και άφθαρτων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε την επιλογή του Βασίλη Κικίλια για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής.

- Το τρίτο κριτήριο είναι η ενότητα του κόμματος. Έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως μετά το Συνέδριο. Υποσχέθηκα «σφουγγάρι» στο παρελθόν και το τηρώ. Υποσχέθηκα το κόμμα των αξιών και των αξίων και το τηρώ.

- Το τέταρτο κριτήριο είναι η συνολική προοπτική που δίνουμε στη χώρα. Ασφαλώς δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Ούτε χρειάζεται άλλωστε. Το πραγματικό «δημοψήφισμα» για το Μνημόνιο γίνεται κάθε 15 ή 30 του μηνός όταν οι εργαζόμενοι εισπράττουν μειωμένες αποδοχές.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον «Καλλικράτη» επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι «τον ``Καλλικράτη`` όταν θα έλθουμε στην κυβέρνηση θα τον αλλάξουμε. Θα τον κάνουμε αληθινά λειτουργικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στα «εξαπτέρυγά του» λέγοντας: «Η ΝΔ λέει αλήθειες. Συχνά δύσκολες αλήθειες. Και τις υπηρετεί με συνέπεια. Παρά τον πόλεμο που της γίνεται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από πάσης φύσεως ``εξαπτέρυγα``, που στηρίζουν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ, αλλά καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο, ότι η πολεμική τους δεν μας αγγίζει».

Υποστήριξε ότι η ανοδική πορεία της ΝΔ έχει αρχίσει αντίθετα με την πορεία του ΠΑΣΟΚ για το οποίο είπε ότι «τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα: Η μεγάλη πτώση του έχει αρχίσει και στους επόμενους μήνες θα επιταχυνθεί». Συνέχισε προαναγγέλλοντας εκστρατείες ανά την Ελλάδα των δύο αντιπροέδρων του κόμματος κ.κ. Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου για να στηρίξουν το άνοιγμα του κόμματος στον λαό και στην Κοινωνία. Παράλληλα έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας: «Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η Παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Δεν ζητώ μόνο τη στήριξη των επιλογών της Παράταξης. Ζητώ και την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στον κοινό μας αγώνα».

Επανέλαβε την κριτική του στην πολιτική του μνημονίου σε αντιδιαστολή με την «στρατηγική εξόδου από την κρίση» που έχει προτείνει ο ίδιος. Μίλησε για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου λέγοντας ότι «τα έσοδα είναι πολύ μικρότερα απ’ αυτά που υπολόγιζαν να αποσπάσουν με τις φορο-επιδρομές, οι δαπάνες δεν ελέγχονται γι’ αυτό και περιορίζουν δραστικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή την παραδοσιακή ατμομηχανή της Οικονομίας μας, το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, προκειμένου να εμφανίσει μειωμένο έλλειμμα. Τα αποτελέσματα είναι τρία - κι είναι και τα τρία ολέθρια:

- Πολύ μεγαλύτερη ύφεση απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί (τουλάχιστον διπλάσια).

- Πολύ μεγαλύτερος πληθωρισμός απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί (τουλάχιστον τριπλάσιος) και

- Πολύ μικρότερη πραγματική μείωση του ελλείμματος απ’ όσο είχε υπολογιστεί».

Προέβλεψε ότι «νέα έκτακτα μέτρα είναι σχεδόν αναπόφευκτα» και επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει προτείνει εγκαίρως ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των υφεσιακών φαινομένων.

«Με βάση το εναλλακτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το έλλειμμα θα έχει εκμηδενιστεί σε δύο περίπου χρόνια (αν εφαρμοζόταν από σήμερα), ενώ με βάση το Μνημόνιο, ακόμα και μετά από τετραετία, θα υπάρχει έλλειμμα της τάξης του 2%! Με βάση το διαφορετικό μείγμα Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, το δημόσιο χρέος θα είναι μετά από τετραετία κάτω από 100%, σημαντικά μικρότερο απ’ ό,τι σήμερα. Ενώ με βάση του Μνημόνιο θα πλησιάζει τότε το 150%!» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θέματα Παιδείας λέγοντας ότι τα αποτελέσματα των εισαγωγικών δικαίωσαν την πολιτική της ΝΔ που είχε καθιερώσει την βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΑΠΕ

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η απάτη της δήθεν χρεοκοπίας της χώρας αποδεικνύεται πλέον και με στοιχεία!


Στον πίνακα που βλέπετε ανωτέρω, εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα. Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα. Προσέξτε λοιπόν: η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις ?, με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%.

Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια ? σε μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία. Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις ?, δηλαδή όφελος 1,440 δις ?. Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε.

ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος. Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας. Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Οι Έλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.
πηγή

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

θα θα θα θα θα.............

Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές.
Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Aγιος Πέτρος και της λέει:
- "Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;" Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
- "Δεν είμαι σίγουρη."
- "Τότε", λέει ο Aγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."
Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Aγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισ! ος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μίλαγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με το Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Aγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
- "Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση."
Ο Aγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και διέταζε συνεχώς.
Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
"Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν." Και ο Διάβολος της απαντά:
- "Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!

23 εκ. ευρώ για 3 ιστοσελίδες στο υπουργείο Υποδομών.

Η αποκάλυψη του Αποκαλυπτικού Δελτίου στο ΕΧΤRA3 για τα τρία site του υπουργείου Υποδομών που θα στοίχιζαν 22 εκατομμύρια ευρώ έχει βάθος ...Βγήκε ο Γενικός του υπουργείου και έδωσε κάποιες απαντήσεις αλλά μάλλον ανοίγει μεγάλο θέμα...Δεν είναι άλλωστε και η μόνη υπόθεση, αφού στο παρελθόν έχουμε το site όπως της Βουλής που έχει πέσει πολύ χρήμα όταν είναι γνωστό ότι αυτά τα site είναι των μερικών χιλιάδων ...Ούτε τo site της ΝΑSA δεν στοιχίζει 22.εκ ευρώ που έχει του κόσμου τις εφαρμογές ...Και μας λένε τώρα θα ε αναπτύξουν ευφυή εφαρμογή για να βρίσκεις τα νομοσχέδια και του νόμους του υπουργείου Υποδομών ή ενα βίντεο game για να μαθαίνουν οι μαθητές οδική συμπεριφορά !

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ



Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Θα μας χρεοκοπήσουν όταν το αποφασίσουν...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να αισθάνεται πανευτυχής για το έργο του στις αμέτρητες ανά την υφήλιο συνεντεύξεις που δίνει, αλλά δεν υπάρχει
πλέον οικονομολόγος σοβαρός σε...διεθνές επίπεδο, προοδευτικός ή συντηρητικός, ο οποίος να μην δηλώνει ότι μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ θεωρεί πιθανότατο πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει, υποχρεούμενη σε αναδιάρθρωση χρέους.



Την πεποίθηση ότι έχουμε εισέλθει σε εποχή χρεοκοπίας κρατών έχει και η γερμανική κυβέρνηση της... καγκελαρίου Μέρκελ, γι’ αυτό και προωθεί με εξαιρετική επιμονή στην ΕΕ την άποψή της ότι πρέπει να καταρτιστεί και να συμφωνηθεί από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες συγκεκριμένη διαδικασία«συντεταγμένης», κατά τη γερμανική ορολογία, χρεοκοπίας κρατών της Ευρωζώνης, η οποία και θα αντικαταστήσει το σήμερα υφιστάμενο «πακέτο στήριξης» των 750 δις ευρώ.Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, επιβάλλεται μια καλύτερη ενημέρωση γύρω από το τι σημαίνει χρεοκοπία και αναδιάρθρωση χρέους, όσο κι αν η συζήτηση αυτή είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστη.Ο καθοριστικός παράγοντας στην αναδιάρθρωση χρέους είναι αν την πρωτοβουλία της απόφασης την έχει η κυβέρνηση μιας χώρας ή αν αυτό το αποφασίζουν οι δανειστές, οι οποίοι τότε επιβάλλουν και τους όρους της αναδιάρθρωσης. Ας εξετάσουμε αναλυτικά αυτές τις δύο εκδοχές και τις δυνητικές επιπτώσεις τους στην περίπτωση της χώρας μας.

Αν αποφασίζαμε εμείς

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση μιας χώρας αποφασίσει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση του χρέους της, πληροφορεί τους δανειστές της ότι σταματά να πληρώνει τις δόσεις της.Ανακοινώνει η ίδια ότι, αντί να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της, θα πληρώσει, π.χ., το 60% μόνο.Επίσης, ανακοινώνει ότι αντί να πληρώσει, π.χ., σε έξι χρόνια θα πληρώσει σε δεκαπέντε, ότι αντί να πληρώνει με επιτόκιο 8% θα υπολογίζει τα χρέη της με επιτόκιο 4%, ότι επί τρία χρόνια δεν θα πληρώνει ούτε τόκους ούτε τοκοχρεολύσια μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία της κ.λπ.Πάνω σε αυτούς τους όρους γίνεται μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές, οι οποίοι συνήθως είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν, γιατί η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας προβάλλει το ακαταμάχητο επιχείρημα «αν σας αρέσει, αλλιώς δεν παίρνετε φράγκο»!Η λύση αυτή έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση της πληττόμενης χώρας που χαράζει τη στρατηγική και την τακτική της εξόδου από την κρίση και της ανόρθωσης της οικονομίας. Ακολουθεί αναπτυξιακή πολιτική, αδιαφορώντας για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος, προτάσσοντας την απασχόληση των εργαζομένων. Η επιλογή αυτή προϋποθέτει την προσωρινή εθνικοποίηση των τραπεζών.Η περίπτωση της ΕλλάδαςΑν υποθέσουμε ότι κάποια άλλη ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτή την επιλογή –γιατί είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποκλείεται να την κάνει– θα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε μια στρατηγικής σημασίας κίνηση: να αποσύρει την Ελλάδα από το ευρώ! Ο λόγος είναι ότι αν παραμέναμε στην Ευρωζώνη, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει δικαίωμα έκδοσης χρήματος, οι εταίροι της ΕΕ θα μας στραγγάλιζαν οικονομικά σε ελάχιστα 24ωρα και η χώρα θα περιέπιπτε σε κατάσταση χάους.Θα ήταν αναγκαία, επομένως, η επιστροφή στη δραχμή προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία στο εσωτερικό της Ελλάδας. Προσωρινά η δραχμή δεν θα ήταν ελεύθερα διαπραγματεύσιμη στις χρηματαγορές. Θα είχε αυθαιρέτως καθορισμένη σταθερή ισοτιμία στην αρχή, προκειμένου να περιορίσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις. Ούτως ή άλλως οι εισαγωγές θα αντιμετώπιζαν σοβαρότατα προβλήματα, σε αντίθεση με τις εξαγωγές που θα σημείωναν αύξηση.Υποχρεωτική θα ήταν επίσης η προσωρινή τουλάχιστον εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να δανειστούν στη διεθνή διατραπεζική αγορά. Βεβαίως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ούτε σήμερα οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να δανειστούν στη διατραπεζική αγορά και η ρευστότητά τους εξαρτάται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία ήδη χρωστούν κάπου… 100 δις ευρώ!Στην περίπτωση όμως της επιστροφής στη δραχμή, το εθνικοποιημένο τραπεζικό νόμισμα θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως αποφασιστικής σημασίας μοχλός χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία σε πλαίσιο μεγάλων αρχικών δυσκολιών, όπως είναι αυτονόητο.Ευνοϊκή ιδιομορφία συνιστά το γεγονός ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ που κυκλοφορούν στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας θα θέσουν αυτομάτως στη διάθεση της κυβέρνησης τεράστια ποσά συναλλάγματος που θα διευκολύνουν την αντιμετώπιση των αρχικών προβλημάτων με τις εισαγωγές.



Όταν αποφασίζει η Μέρκελ

Η δεύτερη εκδοχή, απείρως πιθανότερη στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι να αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ –δηλαδή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους– και να κηρύξουν αυτοί τη χώρα μας χρεοκοπημένη, αποφασίζοντας και τους όρους της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους στο εξωτερικό.Στην περίπτωση αυτή δεν θα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, παρόλο που υπάρχουν πολλοί Γερμανοί οικονομολόγοι και πολιτικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν με πάθος την εκδίωξη της Ελλάδας και άλλων μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών από το ευρώ. Η γραμμή των Γερμανών τραπεζιτών όμως είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη για να πάρουν πίσω τα λεφτά που τους χρωστάμε, άρα πρέπει να θεωρείται βέβαιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι αν μας χρεοκοπήσουν οι Ευρωπαίοι υπό την ηγεσία των Γερμανών, δεν θα μας διώξουν από το ευρώ.Το αντίτιμο θα είναι πολύ πιο βαρύ από όσο φαντάζεται κανείς. Προκειμένου να διασφαλίσουν ότι στη συνέχεια όλος ο ελληνικός λαός θα δουλεύει για να πληρώνει τις γερμανικές, γαλλικές και λοιπές ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει, θα αφαιρέσουν από την ελληνική κυβέρνηση τη… διακυβέρνηση της Ελλάδας!Όπως προβλέπει σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, όποια χώρα της Ευρωζώνης πτωχεύει θα περιέρχεται υπό τη διακυβέρνηση της υπό ίδρυση Λέσχης του Βερολίνου!

Κατοχικός διοικητής

Η κυβέρνηση Μέρκελ είναι αποφασισμένη να προωθήσει τη λήψη αποφάσεων για τη «συντεταγμένη χρεοκοπία»των χωρών της Ευρωζώνης γι’ αυτό και ανέθεσε μυστικά σε ομάδα δώδεκα Γερμανών «σοφών» να της παρουσιάσουν σχετικό σχέδιο, πράγμα που έκαναν.Φρίκη αισθάνεται όποιος διαβάσει το κείμενό τους. Κατά το γερμανικό σχέδιο, το ΔΝΤ είναι εκείνο που θα αποφασίζει πότε απαιτείται η αναδιάρθρωση του χρέους χώρας της Ευρωζώνης. Τότε θα μπαίνουν στο παιχνίδι οι Γερμανοί.Όπως αναφέρει το σχέδιο του Βερολίνου «τότε πρέπει να υπάρξει μια συρρίκνωση της διαθεσιμότητας κυρίαρχων εξουσιών» κατά το κείμενο.«Η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δεν θα επιτρέπεται πλέον να αποφασίζει για το κρατικό ταμείο με απεριόριστες εξουσίες», εξηγεί το Der Spiegel και αναλύει πώς θα γίνεται αυτό:«Στη θέση της, θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα της περιουσίας του χρεοκοπημένου κράτους “μια συνδεόμενη με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής προσωπικότητα εμπιστοσύνης ή ομάδα προσωπικοτήτων” που θα ορίζεται από τη Λέσχη του Βερολίνου»Αυτή η υπό ίδρυση Λέσχη του Βερολίνου θα είναι ένας «νομικά ανεξάρτητος θεσμός» κατά τους Γερμανούς που την προτείνουν. Θα συγκεντρώνει τη δραστηριότητά της στα κρατικά ομόλογα και τα αξιόγραφα που προκύπτουν από αυτά και θα είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση όσων χωρών της Ευρωζώνης προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους.Η σκέψη είναι εφιαλτική: ένας Γερμανός «γκαουλάιτερ», κατοχικός διοικητής διορισμένος από τη Λέσχη του Βερολίνου, να διοικεί την Ελλάδα και να αποφασίζει αυτός την έκδοση ελληνικών κρατικών ομολόγων που θα τα αγοράζει η γερμανική Deutsche Bank με επιτόκια που θα αποφασίζουν οι Γερμανοί μεταξύ τους, αλλά τα δάνεια θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός!

(από tiresias-press, tyxaiodenomizo, dinatos)

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 2ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΥΛΙΩΤΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το 2 Αντάμωμα Απανταχού Αυλιωτών και όχι μόνο.
Το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου γέμισε ασφυκτικά με τους απανταχού Αυλιώτες όπως και με κόσμο από τη γύρο περιοχή που τίμησε την εκδήλωση.
Επίσης τίμησαν την εκδήλωση οι άρχοντες της Δημοτικής και Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης
Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με όλες τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου των τελευταίων ετών.
Ο κόσμος χόρεψε και διασκέδασε με τραγούδια και χορούς μέχρι το πρωί.
Μεγάλη ήταν και η λαχειοφόρο αγορά με δώρα από τα καταστήματα του Δήμου Σερβίων και την Κοζάνη οι οποίοι στήριξαν την εκδήλωση.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η εκδήλωση
και αυτούς που ήταν μαζί μας σε αυτό το μεγάλο γλέντι πολιτισμού βέβαια δεν εξαιρούμε αυτούς που θα ήθελαν να είναι κοντά μας και δεν τα κατάφεραν.

ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΥΛΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ

4413.....ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΧΟΛΜΠΑ à 1 ΒΙΒΛΙΟ
4453.....ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΣΙΑΜΑΝΤΖΙΟΥΡΑΣ à 1 ΤΣΑΝΤΑ
4493.....ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΑΣΑΤΖΙΟ à ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 40€
4533.....ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ à ΤΟΣΤΙΕΡΑ
4573.....ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΙΝΗΤΑ-ΚΟΜΠΟΥΤΕΡ à ΣΕΤ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ
4613.....ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΟΦΙΑΣ à 1 ΚΟΡΝΙΖΑ
4653.....ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΑ à ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ
4693.....ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΣΤΑΜΠΛΙΑΚΑΣ à ΜΠΛΟΥΖΑ
4733.....ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΙΔΗΡΙΚΑ à 10 ΛΙΤΡΑ ΜΠΟΓΙΑ ΠΛΑΣΤ.
4773.....IMAGE
ΥΠΟΔΜΑΤΑ à ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ
4813.....ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ à ΦΟΡΕΜΑ
4853.....ΟΠΤΙΚΑ ΙΡΙΔΑ ΘΥΜΝΙΟΥ ΧΡΥΣ. à ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 30€
4893.....ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ à ΜΠΛΟΥΖΑ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
4933.....ΚΑΚΑΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ à ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ
4973.....ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΑΛΕΞΙΑ à 1 ΚΙΛΟ ΚΑΦΕΣ
2013.....FIORELINO
ΠΑΙΔΙΚΑ à ΦΟΥΣΤΑ
2053.....ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΣ à 1 ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΔΥΟ (2)
2093.....ΠΙΤΣΑΡΙΑ DA CHRISTO à 1 ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4)
2133.....ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΛΑΤΑΝΟΣ à 1 ΤΣΙΠΟΥΡΟ 50ΑΚΙ
2173.....ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΕΛΛΙΟΣ à ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ
2213.....ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΦΩΝΤΗΣ à ΤΟΣΤΙΕΡΑ
2253.....ART
SHOES ΔΕΛΝΙΩΤΗ à ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΜΕ ΣΤΡΑΣΣ
2293.....ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΟΟΥΝΣ à ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ
2333.....ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΑΛΤΣΙΔΗ à ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 300€
2373.....ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΠΡΟΥΣΙΟΒΑΣ à ΓΚΡΙΛ ΒΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
2413.....ΜΑΡΑΜΗΣ ΧΡΩΜΑΤΑ à ΣΕΤ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΕΧΝΙΤΗ
2453.....ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΑΜΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ à ΜΙΚΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
2493.....STUDIO ACCESSORIES
à ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΛΙΕ
2533.....ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ à ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΕΣ
2573.....ΟΠΤΙΚΑ ΜΟΥΣΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ à ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ
2613.....ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΚΑΝΑΤΣΑ à ΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ
2653.....ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ à ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ
2693.....ΑΝΘΗ ΦΥΤΑ ΣΑΒΒΙΔΗΣ à ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 20€
2733.....ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΨΑΛΗ à 1 ΒΙΒΛΙΟ
2773.....ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ à 1 ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ
2813.....ΑΚΕΙΟ ΓΑΛΟΓΑΥΡΟΣ à ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΤ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
2953.....ΠΛΕΚΤΑ ΑΛΠΕΙΣ à ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ
2993.....ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΣ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΙΔΗΡΙΚΑ à ΥΔΡΟΧΡΩΜΑ 15 ΚΙΛΑ
3033.....ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΛΙΟΥ-ΚΟΚΟΛΙΟΥ à ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ
3073.....ΚΟΥΡΕΙΟ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ à 1 ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
3113.....ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ à 1 ΦΟΡΕΜΑ
3153.....ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ DONUM – ΤΣΑΝΤΑ
3193.....ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΑΡ à ΣΕΤ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ
3233.....ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ STUFF ΕΝΔΥΜΑΤΑ à ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ
3273.....ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ HAIR STYLE à 1 ΚΟΥΡΕΜΑ
3353.....ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΜΠΑΝΑΤΑΣ à ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ CANON
3393.....ΛΑΔΙΑΣ à ΣΚΟΥΠΑΚΙ ΗΛΕΤΡΙΚΟ
3433.....EVELYN
ΠΑΙΔΙΚΑ à ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΚΙ
3473.....EVELYN
ΠΑΙΔΙΚΑ à ΣΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ
3513.....ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ-ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ-ΚΛΟΥΡΑΣ à ΩΡΟΛΟΪ
3553.....ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ-ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ-ΚΛΟΥΡΑΣ à ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ
3593.....GESSIOS
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ à WALKMAN
3633.....ΣΒΩΛΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ à ΖΕYΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
3673.....ΚΟΥΤΣΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ FAME à ΦΟΡΜΑ APPLE
3713.....ΓΚΑΤΖΟΦΛΙΑΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ à ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ
3753.....ΗELLAS SERVICE ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ à 1 ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
3793.....ΗELLAS SERVICE ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ à 1 ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
3833.....VERO
à ΜΑΓΙΟ ΑΝΔΡΙΚΟ
3873.....ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΦΗΚΑ à 1 ΒΙΒΛΙΟ
3873.....ΔΑΛΛΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ à 1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
3913.....ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΩΣΤΑΣ à ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 30€
3953.....ΤΣΙΦΤΣΗΣ ΜΕΛΩΔΙΑ à ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
3993.....ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ à ΦΡΑΠΕΔΙΕΡΑ
4033.....ΦΚΙΑΡΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ à 1 ΔΟΧΕΙΟ ΦΕΤΑ
4073.....ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ à 1 ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
4113....ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ à ΣΕΤ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
4153.....ΦΩΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ à ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
4193....ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ à 1 ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΔΙΑΣΤΑΣ. 50Χ70
4233.....ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Κ ΣΙΑ à ΣΕΤ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ.
4273.....ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΟΥΝΑΣ à ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΑΣ 30€
4313.....ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ à ΧΙΟΝΟΑΛΥΣΙΔΕΣ
4353.....ΤΕΛΕΙΟΓΛΑΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ à ΕΞΑΤΜΙΣΗ
4393.....ΜΑΓΑΛΙΑ ΕΤΥΜΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ à ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
4433.....ΠΟΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΛΑΣ à 1 ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΡΑΣΙΑ GALLICA

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΩΡΑ

ΕΠΙΠΛΑ ΝΙ.ΠΑ.ΔΑ. ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 3 Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑ

2155......1 ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΜΕ 4 ΚΑΡΕΚΛΕΣ

ΓΟΥΝΑΡΙΚΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

4239......1 ΓΟΥΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ