ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Παραβίαση του Συντάγματος καταγγέλλουν Έλληνες πολίτες ζητώντας την απόσυρση της απαγόρευσης για τη χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν δύο Έλληνες πολίτες σχετικά με το νόμο, που υποχρεώνει τους πολίτες να συναλλάσσονται μέσω Τραπεζών με επιταγές ή πιστωτικές κάρτες, εφόσον η κάθε αγορά-πώληση ή παροχή υπηρεσιών είναι άνω των 3.000 ευρώ (και μετά το 2012 άνω των 1.500 ευρώ). Πρόκειται για έναν δικηγόρο κάτοικο Αθήνας και μια κάτοικο Βρυξελλών, που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι..... αντίθετη στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Σύνταγμα.

Παράλληλα, οι δύο πολίτες τονίζουν ότι σύμφωνα με το νέο μέτρο θα υποχρεωθούν να γίνουν κάτοχοι πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, κάτι που προϋποθέτει την αναγκαστική σύναψη τραπεζικής σύμβασης, παρά τη θέλησή τους.
Η εμπλοκή των τραπεζών
Οι δύο πολίτες υπογραμμίζουν ότι το νέο μέτρο είναι αντίθετο στο συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της οικονομικής ζωής (άρθρο 5), καθώς υποχρεούνται να συνάπτουν παρά τη θέλησή τους συμβάσεις με τραπεζικά ιδρύματα, μόνο και μόνο για να εξοφλούν τις καταναλωτικές αγορές τους που είναι άνω των 1.500 ευρώ.
Ακόμη, επισημαίνουν ότι υποχρεούνται να συνεργάζονται με Τράπεζες σε μία περίοδο που εκ της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης ενέχει κινδύνους, καθώς η Τράπεζα με την οποία θα συμβληθούν μπορεί να βρεθεί σε αδυναμία ή υπερημερία πληρωμής.
Επισημαίνουν μάλιστα, ότι με τα νέα νομοθετήματα δεν θα μπορούν να οπισθογραφούν ούτε συναλλαγματικές.
Παραβίαση των συνθηκών
Όμως, παραβιάζεται και το πρώτο πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς υποχρεώνονται να μεταβιβάζουν την κυριότητα των χρημάτων τους σε έναν τραπεζικό οργανισμό, αντικαθιστώντας έτσι το περιουσιακό τους δικαίωμα με ενοχικό δικαίωμα.
Ο περιορισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση και με τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό γιατί τα νομοθετικά μέτρα δεν επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι τα κεφάλαια από το Βέλγιο (που διαμένει ο ένας από τους δύο που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη) προς την Ελλάδα.
Επίσης, παραβιάζεται και το άρθρο 128 της εν λόγω Συνθήκης, καθώς όλες οι συναλλαγές είναι ελεύθερες εκτός εάν τα μέρη (πωλητής-αγοραστής) έχουν συμφωνήσει άλλα μέσα πληρωμής. Πολύ περισσότερο παραβιάζεται η Συνθήκη, καθώς το νέο νομοθετικό μέτρο επιβάλλει την αναγκαστική κυκλοφορία πιστωτικών μέσων για την εξόφληση συναλλαγών μεταξύ ιδιωτών.
Το μέτρο αυτό -τονίζουν οι δύο πολίτες- επιβλήθηκε για τη φορολογική παρακολούθηση και τον έλεγχο των συναλλαγών και των χρηματικών ροών των ιδιωτών.
Όμως δεν φαίνεται να εξυπηρετεί κάποιο δημόσιο σκοπό ικανό να σταθμιστεί με τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων που προκαλεί και τη στιγμή μάλιστα που για κάθε συναλλαγή εκδίδεται φορολογικό στοιχείο.
Δηλαδή, από την στιγμή που έχει εκδοθεί το προβλεπόμενο από τη φορολογική νομοθεσία φορολογικό στοιχείο από τον επιτηδευματία στον ιδιώτη, το ταμειακό συμφέρον του δημοσίου έχει καλυφθεί.
Τι προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο
Σύμφωνα με το Ν. 3842/2010 και την από 9.2.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών "φορολογικά στοιχεία, που εκδίδονται από επιτηδευματίες, για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες αυτών αποκλειστικά μέσω Τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών ή λήπτη των υπηρεσιών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές, αποκλειόμενης της εξόφλησης των υπόψη στοιχείων με μετρητά".
Ως κατώτερο όριο συναλλαγής καθορίστηκε το ποσόν των 3.000 ευρώ για το έτος 2011 και το ποσόν των 1.500 ευρώ από 1.1.2012 και μετά. Ως αξία δε συναλλαγής νοείται το συνολικό ποσό της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
news247

Ολόκληρη Ομιλία Καμμένου

Πάνος Καμμένος Βουλή 27/4/2011 from Panayotis Kammenos on Vimeo.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ στην πλάτη της Ελλάδας – ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΤΑ ΕΥΡΩ


Άγριος πόλεμος διεξάγεται πάνω στο «πτώμα» της Ελλάδας. Από τη μια μεριά τα «θηρία», οι αγορές και οι κερδοσκόποι, και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Ένωση με επικεφαλής τη Γερμανία.Τα αδηφάγα «θηρία» θέλουν να γίνει τώρα «ελεγχόμενη χρεοκοπία»-αναδιάρθρωση με κούρεμα, για να πληρωθούν τα CDS, τα στοιχήματα που έχουν ποντάρει στην ....πτώχευση της Ελλάδας και τα υπολογίζουν σε πάρα πολλά!

Η Μέρκελ και άλλες χώρες της ΕΕ είναι υπέρ της επιμήκυνσης χωρίς κανένα «κούρεμα», γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τα κράτη που έχουν συμμετάσχει στον Μηχανισμό Στήριξης και τη χορήγηση των 110 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα είχαν απώλειες. Όπως επίσης απώλειες θα είχαν και οι τράπεζες, γι’ αυτό είναι αντίθετες και σε κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση, αντίθετα είναι υπέρ της επιμήκυνσης. Η θέση της γερμανίδας καγκελάριου είναι να γίνει η επιμήκυνση τώρα τον Ιούνιο, πριν μπει στο «Σύμφωνο του Ευρώ», γιατί τότε πρώτη η Φινλανδία που αντιδρά, αλλά κι άλλες χώρες είναι ενδεχόμενο να μπλοκάρουν κάθε αλλαγή των αρχικών όρων των δανειακών συμβάσεων. Στην τεράστια πίεση που ασκούν τα «θηρία»-κερδοσκόποι για να εκβιάσουν τη λύση της αναδιάρθρωσης, και να γίνει μάλιστα μέχρι τον Ιούνιο, εντάσσεται και η εκτίναξη των spread.
Όπως επίσης και επιστρατεύονται πολιτικοί, ξένοι καθηγητές-οικονομολόγοι, εφημερίδες και κανάλια, που με άρθρα, συνεντεύξεις, δηλώσεις και δήθεν αποκαλύψεις προθέσεων παραγόντων της ΕΕ αλλά και της Ελλάδας, προσπαθούν να καλλιεργήσουν θετικό κλίμα υπέρ της αναδιάρθρωσης. Και φυσικά όλοι αυτοί που επιστρατεύονται δεν το κάνουν με το… αζημίωτο!
Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές και πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, πρωτεύων στόχος είναι το ευρώ και δευτερεύων η Ελλάδα.
Και όπως εδώ και αρκετούς μήνες το «ΠΑΡΟΝ» έχει αποκαλύψει με τεκμηριωμένα ρεπορτάζ, η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από την Αμερική για να χτυπηθεί το ευρώ και ν’ ανασάνει το δολάριο. Και αυτήν την αποστολή την εξετέλεσε στην εντέλεια ο Γιώργος Παπανδρέου, μόνο που αυτό το πληρώνει πολύ ακριβά η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, με πρώτες τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις, που καταδικάστηκαν σε συντάξεις και μισθούς πείνας.
Διπλός δηλαδή ο πόλεμος. Μεταξύ των «αγορών» και της ΕΕ, και μεταξύ δολαρίου και ευρώ.
Σε αναγνώριση των καλών υπηρεσιών που προσφέραμε, ο Ομπάμα έχει υποσχεθεί, σύμφωνα με πηγές που έχουν επαφές με «διεθνή σπίτια» που ασχολούνται με ρυθμίσεις δανείων χωρών, ότι τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο θα γίνει αναδιάρθρωση (μίνι «κούρεμα») του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση-ρύθμιση αποπληρωμής σε βάθος ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνων! Η Ουάσινγκτον έχει ανοιχτή γραμμή με Βερολίνο, επομένως από πρώτο χέρι γνωρίζει τι «μαγειρεύεται». Αν βέβαια αυτό θα γίνει πράξη, Κυριακή κοντή γιορτή. Το καλοκαίρι θα φανούν τα πρώτα σημάδια…
Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση θα συμπεριλάβει και τις τρεις χώρες που έχουν μπει στον Μηχανισμό Στήριξης, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία. Όμως για κάθε χώρα θα είναι διαφορετική.
Ως προς τον ορυμαγδό των διαψεύσεων περί αναδιάρθρωσης εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ακόμη και από το ΔΝΤ, αλίμονο αν δεν γινόταν. Θα είχαν αρχίσει τον χορό τα «θηρία».
Ανησυχούν οι τράπεζες
Και εδώ αλλά και στο εξωτερικό, τραπεζίτες, αλλά και οικονομολόγοι, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε αναδιάρθρωση που θα προβλέπει κούρεμα. Θα είναι καταστροφή, είπε πριν από μία βδομάδα σε δήλωσή του ο ένας από τους διαδόχους του Τρισέ, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Lorenzo Smaghi. Θα προκαλούσε φυγή καταθέσεων των Ελλήνων σε ξένες τράπεζες, θα αναγκάζονταν να μειώσουν τα δάνεια που έχουν δώσει προς επιχειρήσεις και οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν πρόσβαση στη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζει ο ιταλός τραπεζίτης.
Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη που υποστηρίζει ότι με την αναδιάρθρωση (κούρεμα και επιμήκυνση) θα αλλάξει το κλίμα, δεν θα υπάρχει το άγχος εξασφάλισης των χρημάτων για την πληρωμή δανείων που λήγουν και των τόκων, που θα στερούν κάθε ίχνος ρευστότητας στην αγορά και η ύφεση θα μεγαλώνει, και ότι έτσι οι τράπεζες θα κερδίσουν και θα αναπληρώσουν τις απώλειες.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η μεγάλη παραγωγή του διαδικτύου για τον Άρη Πουλιανό…

Το κράτος προσπαθεί να αποκρύψει τα ευρήματα του που αλλάζουν την ιστορία. Το διαδίκτυο θα τα αναδείξει ασύμμετρα. Για να φτάσουν ως τα πέρατα της Γης και να μείνουν στην αιωνιότητα, ανέγγιχτα από τα χέρια επίορκων ή βαριεστημένων υπαλληλίσκων – θεραπαινίδων του ψεύδους. Δείτε το τρέιλερ της παραγωγής και μείνετε συντονισμένοι:

Σκοπιανοί καθηγητές λένε: “Δεν είμαστε Μακεδόνες, είμαστε Σλάβοι”!

Σπύρος Καρατζαφέρης για ΓΑΠ.....Να πάρει τον πούλο...[ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!!!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ...


«Όταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς οι Έλληνες τεμπελιάζαμε». Σε αυτή τη δήλωση προέβη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη και το Φανάρι, με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα.
Ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ενίσχυση της τουρκικής οικονομίας και την αναβάθμιση της πολιτικής, λέγοντας: «Οι Τούρκοι είναι πλέον πιο δραστήριοι και ισχυροί. Εκείνο που αντικρίζω είναι ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και γεμάτους με αυτοπεποίθηση».
Παράλληλα, επεσήμανε...
την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με την Άγκυρα, με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με την Ίμβρο.
Πηγή: Hürriyet
Αφού τα Ίμια, η υπόθεση Οτσαλάν, η Ελληνική σημαία που παρασύρεται από τον άνεμο και άλλα πολλά, δεν εμπόδισαν τους Έλληνες πολίτες να τον εκλέξουν ως εκπρόσωπό τους στο Κοινοβούλιο, καλά κάνει και αφηνιάζει. Και λίγα λέει. Ας τον χαίρονται λοιπόν οι "τεμπέληδες", "κοπρίτες" ψηφοφόροι του και όσοι τα έφαγαν μαζί του. Οι υπόλοιποι ας τον ανεχόμαστε χάρη στη Δημοκρατία που πιστέψαμε....
http://filotimia.blogspot.com


Αυτός ο ξεφ@@@@@νος είναι ο άνθρωπος που ανακοίνωσε 26 δις νέα μέτρα για τον Ελληνικό λαό

Μετά την ανακοίνωση για τη νέα αφαίμαξη που θα υποστούμε από τον Παπακωνσταντίνου και τον ΓΑΠ, τι λέτε να έκανε ο Υπουργός Οικονομικών;


Πήρε το Προεδρικό αεροπλάνο, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του, μας φέσωσε ακόμα 150.000 ευρώ και την έκανε για τη "γη της επαγγελίας".
Και εμείς αυτούς τους ανθρώπους τους ανεχόμαστε...
Αυτούς τους αλήτες, τους ξεδιάντροπους
paspartou

Καλο σου ταξίδι....

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ! Ο ΛΑΟΣ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ!

pap_psalidoxeris

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ! Ο ΛΑΟΣ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ!

Όσα γίνονται τούτες τις μέρες από τον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του δεν πρέπει να είναι μόνο πρωτοφανή για την ιστορία αυτής της χώρας αλλά και πρωτοφανή και καταγέλαστα στα παγκόσμια χρονικά.

Ο Γ. Παπανδρέου ενώ ανακοίνωσε ένα πρωτοφανέςιστορικά πακέτο λεηλασίας της χώρας και του ελληνικού λαού ύψους 26 δις ευρώ για την περίοδο 2011-15 (κι ένα γιγάντιο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων 15 δις μέχρι το 2013 και50 δις μέχρι το 2015), παρέλειψε κάτι πολύ ουσιαστικό:

Να μιλήσει συγκεκριμένα κι εξειδικευμένα από ποιες πηγές και πως θ’ αντληθούν αυτά τα ποσά!

Και οι πέτρες, φυσικά, γνωρίζουν ότι το πακέτο θα τοπληρώσει αποκλειστικά ο ελληνικός λαός και πρώτα απ’ όλα τα μικρά, μικρομεσαία και μεσαία λαϊκά εισοδήματα!

Συνιστά, όμως, αδίστακτη κοροϊδία των πολιτών να βλέπουν τον πρωθυπουργό της χώρας να ασκείται επί ώρες σε εκθέσεις ιδεών και στην ουσία να αποφεύγει να μιλήσει για την ταμπακέρα!

Από τα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 26 δις ευρώ τα 3 δις ευρώ θα ληφθούν μέσα στο 2011 και τα 23 δις την τετραετία2012-2015! (ολόκληρο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό πλαίσιο σε σχέση με τα 26 δις μπορείτε να το διαβάσετεεδώ).

Είναι για το βιβλίο Γκίνες το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είπε απολύτως τίποτα, όπως απολύτως τίποτα δεν περιλαμβάνει και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, για το πώς θαβρεθεί το ποσό των 3 δις ευρώ μέσα στο 2011.

Δεν το γνωρίζει παρ’ ότι διανύουμε τον τέταρτο μήνα του έτους ή είναι πικρό το ποτήρι, ώστε η αλήθεια πρέπει να λεχθεί με το σταγονόμετρο;

Ο Γ. Παπανδρέου εξίσου αινιγματικός και κρυψίνουςυπήρξε και με τα 23 δις της περιόδου 2012-15.

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο λέει απλώς και αορίστως ότι από τα 23 δις τα 14 δις θα προκύψουν από τον περιορισμό των δαπανών και τα 9 δις από την αύξηση των εσόδων!

Οι πίνακες, όμως, που παρατίθενται στο ΜεσοπρόθεσμοΠλαίσιο τόσο για τη μείωση δαπανών όσο και την αύξηση των εσόδων είναι ελάχιστα διαφωτιστικοί και η εξειδίκευση τους παραπέμπεται μετά το Πάσχα και στην πραγματικότητα δεν αποκλείεται να προκύψει μετά και την εφαρμογή των μέτρων!!!

Ασφαλώς, όπως είπαμε, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά το πώς και από πού θα το μαθαίνουν σταδιακά, μήπως έτσι και καταπιούν ευκολότερα το «μουρουνέλαιο»!

Αυτή η εκκωφαντική αοριστία του πακέτου που ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται ότι εξόργισε και τιςαγορές, οι οποίες την ώρα που ομιλούσε ο πρωθυπουργός, έστειλαν στα τάρταρα το Χρηματιστήριο και σε ιστορικάύψη τα spreads (πάνω από 1100 μονάδες βάσης).

Από την άλλη, αξιοσημείωτες αν και σε πλείστες περιπτώσεις μάλλον ασαφείς, υπήρξαν και οι αντιδράσειςαπέναντι στις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις όχι μόνο από αρκετούς βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίουτου ΠΑΣΟΚ, κατά τις συνεδριάσεις των αρμόδιων σωμάτων αλλά και από υπουργούς της κυβέρνησης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι παρατηρητές που επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση, πλέον, στην προσπάθεια της να εφαρμόσει τοπακέτο μέτρων των 26 δις εισέρχεται σε αδιάβατο, σχεδόν, ναρκοπέδιο και περίπου στην τελική ευθεία πριν από το αδιέξοδο και την κατάρρευσή της, η οποία μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή και με τις πιο ποικίλεςαφορμές!

Το βέβαιο είναι ότι μια θετική διέξοδος για τη χώρα μπορεί να προκύψει μόνο από τη συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων και την ανάπτυξη μεγάλων λαϊκών ενωτικών ταξικών αγώνων.

*Η Ίσκρα προς ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση το πώς κατανέμονται τα 26 δις που θα αντληθούν τα έτη 2011-15.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ 26 ΔΙΣ

Πηγή Περικοπής Δαπανών

Ποσοστό επί του ΑΕΠ

Ακριβές Ποσό (σε ευρώ)

1. Εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης

0,9%

2 δις

2. Μειώσεις λειτουργικων δαπανών

1,1%

2,5 δις

3. Καταργήσεις/συγχωνεύσεις φορέων

0,5%

1,1 δις

4. Αναδιοργάνωση ΔΕΚΟ

1,0%

2,3 δις

5. Μείωση αμυντικών δαπανών

0,5%

1,2 δις

6. Εξορθολογισμός δαπανών υγείας

0,5%

1,2 δις

7. Εξορθολογισμός ιατροφαρμακευτικής δαπάνης

0,7%

1,5 δις

8. Μείωση δαπανών ΟΚΑ κι εξορθολογισμός κοινωνικής δαπάνης

1,1%

2,5 δις

9. Λοιπές δαπάνες

0,9%

2 δις

Πηγή Εσόδων

Ποσοστό επί του ΑΕΠ

Ακριβές Ποσό (σε ευρώ)

1. Ενίσχυση φορολογικής συμμόρφωσης

1,5%

3,5 δις

2. Μείωση φοροαπαλλαγών

0,9%

2 δις

3. Βελτίωση εσόδων ΟΚΑ και καταπολέμηση εισφοροδιαφυγης

1,5%

3,5 δις

4.Αύξηση εσόδων ΟΤΑ

0,3%

0,6 δις

ΣΥΝΟΛΟ

11,4%

26 δις

*Η Ίσκρα παραθέτει στη συνέχεια τις αναλυτικότερες (πλην αρκετά ασαφείς και αόριστες) δημοσιονομικές παρεμβάσεις στη βάση του ως άνω Πίνακα.

Αυτές οι παρεμβάσεις περιλαμβάνονται προφανώς στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και τις δημοσιεύουμε όπως καταγράφονται σε ιστοσελίδες:

ΔΑΠΑΝΕΣ: Εξοικονομήσεις 15,6 δισ. ευρώ ή 6,5% ΑΕΠ

* 1,1% του ΑΕΠ από την αξιολόγηση γραμμή-γραμμή όλων των κωδικών δαπανών στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά για να οδηγήσει σε εξοικονομήσεις από λειτουργικές δαπάνες (τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, δημόσιες σχέσεις κ.λπ.) αλλά και ενοίκια, καθώς ερευνώνται όλες οι δυνατότητες χρήσης της ιδιόκτητης περιουσίας του δημοσίου. Η προσπάθεια ενισχύεται περαιτέρω από την εφαρμογή ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών.

* 1,1% του ΑΕΠ από την επαναξιολόγηση και την ορθολογικότερη και δικαιότερη κατανομή των κοινωνικών επιδομάτων για την μείωση των ελλειμμάτων των επικουρικών ταμείων, αλλά και των ελλειμμάτων των κοινωνικών φορέων με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στην χορήγηση επιδομάτων «και την καλύτερη στόχευση των προνοιακών δαπανών ώστε να δημιουργούν σε μια πραγματική αύξηση του επιπέδου διαβίωσης των συμπολιτών μας που έχουν πραγματικά ανάγκη».

* 0,5% του ΑΕΠ από την επαναξιολόγηση της λειτουργίας και των δαπανών των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον νέο εκπαιδευτικό και τον νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας, την κατάργηση και συγχώνευση εφοριών και τελωνείων και την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών στο εξωτερικό.

* 0,9% του ΑΕΠ εξοικονόμηση από το μισθολογικό κόστος του δημοσίου μέσα από την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την εφαρμογή της μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις, την μείωση στον αριθμό των συμβασιούχων κατά 10% κατ’ έτος, την αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες σε 40 ώρες την εβδομάδα όπως ισχύει σε όλη την υπόλοιπη οικονομία, την καθιέρωση δυνατότητας μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και τον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών για αμειβόμενες επιτροπές και υπερωρίες.

* 0,5% του ΑΕΠ του εξοικονομήσεις στον χώρο της υγείας με μείωση του κόστους ανά περιστατικό, την εφαρμογή κεντρικού συστήματος προμηθειών, την επανατιμολόγηση των ιατρικών πράξεων.

* 0,7% του ΑΕΠ του από τη φαρμακευτική δαπάνη στους φορείς υγείας, το ΕΣΥ και την φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη χρήση γενόσημων και τη λίστα φαρμάκου.

* 0,5% του ΑΕΠ από την μείωση των δαπανών των ΔΕΚΟ μέσω του περιορισμού του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους, τη συγχώνευση και το κλείσιμο φορέων και λειτουργιών, την μείωση των επιχορηγήσεων σε άλλους φορείς.

* 0,5% του ΑΕΠ από την μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, αλλά και των λειτουργικών δαπανών στην Άμυνα της χώρας μέσω του κλεισίματος στρατοπέδων.

* 0,9% του ΑΕΠ από περαιτέρω εξοικονομήσεις σε άλλες δαπάνες του δημοσίου (π.χ. διαχειριστικό κόστος ΠΔΕ, διακίνηση τύπου, αποδιδόμενοι πόροι κ.λπ.) έως το τέλος της περιόδου.

Αύξηση δημοσίων εσόδων

Η συνεισφορά των εσόδων στη δημοσιονομική προσπάθεια πέρα από την αναμενόμενη αύξηση λόγω της επιστροφής της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για όλη την περίοδο 2011-2015 είναι περίπου 10 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ και προκύπτει ως εξής:

* 1,5% του ΑΕΠ από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσα από την πλήρη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων διασταυρώσεων, ελέγχων και επεξεργασίας όλων των πληροφοριών που σχετίζονται με την φορολογική βάση.

* 1,5% του ΑΕΠ την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα ελέγχου και τα μέτρα για την μείωση της ανασφάλιστης εργασίας.

* 0,9% του ΑΕΠ από την επαναξιολόγηση με βάση κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια των φορολογικών απαλλαγών και την επανεξέταση των φόρων υπέρ τρίτων.

* 0,5% του ΑΕΠ από την αύξηση των εσόδων των ΔΕΚΟ και των εσόδων από τις συμμετοχές και την επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους.

* 0,3% του ΑΕΠ από την αύξηση των ίδιων πόρων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των ΟΤΑ και της αυξανόμενης ανεξαρτησίας των τοπικών φορέων διακυβέρνησης.

Παρεμβάσεις στις ΔΕΚΟ για 2,3 δισ. ευρώ

Το δημόσιο διατηρεί συμμετοχή και έλεγχο σε υποδομές και σε δομές αναγκαίες για να παράγονται καθολικές υπηρεσίες, αλλά μειώνεται δραστικά η δημόσια δαπάνη και η παράλογη επιβάρυνση του φορολογούμενου.

Για την περίοδο 2012-2015 στόχος είναι η βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος των ΔΕΚΟ κατά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τόσο από την αύξηση των εσόδων τους όσο και από την μείωση των δαπανών τους.

Στο πλάνο αναδιαρθρώσεων μπαίνουν οι κυριότερες ΔΕΚΟ, όπως οι συγκοινωνιακές ΟΣΕ και ΟΑΣΑ, αλλά και οι παραγωγικές ΕΑΒ και ΕΑΣ, αλλά και η ΕΡΤ.

Αύξηση των εσόδων σημαίνει παραγωγικότερη λειτουργία, σημαίνει καλύτερος έλεγχος στις εισπράξεις, σημαίνει ανάπτυξη νέων εμπορικών δραστηριοτήτων και «καλύτερη τιμολόγηση των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Αντίστοιχα, μείωση των δαπανών σημαίνει νοικοκύρεμα και έλεγχος στις δαπάνες, σημαίνει συγχώνευση ή κλείσιμο φορέων και λειτουργιών, σημαίνει καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και εξορθολογισμός των αμοιβών, όπως επισημαίνει το υπουργείο.

Παράλληλα, εξετάζεται κάθε ενδεχόμενο και δυνατότητα αύξησης των εσόδων τους και αξιοποίησης των μέσων και των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν.

Ο ρόλος των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών επαναξιολογείται. Εφαρμόζονται σχέδια αναδιάρθρωσης σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, ξεκινώντας από τις πλέον ελλειμματικές, τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ.

Μειώνεται το προσωπικό στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και μεταφέρεται σε τομείς του δημοσίου που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Μείωση κοινωνικών δαπανών

Η κυβέρνηση λέει ότι προχωρά στην καλύτερη στόχευση και τη δικαιότερη κατανομή των κοινωνικών δαπανών, που μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονομήσεις που ξεπερνούν το 1,2% του ΑΕΠ.

Ενοποιούνται όλες οι κοινωνικές παροχές έτσι ώστε να παρέχονται από μία υπηρεσία που θα μπορεί να καταγράφει, να παρακολουθεί και να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα της κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και η βάση για ένα σύστημα ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Οι αναλογιστικές μελέτες για τα Επικουρικά Ταμείαασφάλισης θα αναδείξουν την δυνατότητα των ταμείων αυτών να συνεχίσουν να στηρίζουν τα εισοδήματα των συνταξιούχων στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια μερική εξοικονόμηση πόρων από το επικουρικό σύστημα ασφάλισης της τάξεως του 0,5%-1%, ώστε να διασφαλιστούν οι επικουρικές συντάξεις των μελλοντικών συνταξιούχων.


Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Αμύγδαλα κατά του καρκίνου




Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.


Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.


Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: « Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη .


Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.


Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης..


Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.


Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος. Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών, 1) δυναμώνει το συκώτι.


Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά;


Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή. 2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης. Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;


Η περίπτωση του βερίκοκου. Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι.


Να το διατυπώσω διαφορετικά.


Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο.


Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.


Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;


Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης ( επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης… Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο. Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg: 1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων. Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία καταστρέφει τα εντελώς . Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.




Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;


Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα,


αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει. Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.
Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση
. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται.:


Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή. Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.


Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.


Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.


Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.


Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ). Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα , ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο) καρότα, λαχανίδες ( τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).


Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.


Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.


Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.


Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.


Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».


Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.


Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.


Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού. Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).




Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.


Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες). Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!


Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε: «Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες». Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;


Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC). Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.
Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.


Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει, όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.


Ας δούμε μερικές έρευνες. Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού( ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει [παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.


Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.


Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.


Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα – ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Κασσιμάτης για την προδοσία του μνημονίου.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!

ΚΑΡΓΑΚΟΣ: ΚΗΦΗΝΕΙΟΝ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πάτρα: Τα ΙΧ επιστρέφουν στα φέρι μπότ- Η κρίση τα φέρνει ξανά στο προσκήνιο

Αυξάνονται οι οδηγοί που επιλέγουν το φτηνό πέρασμα αντί της γέφυρας



Επτά χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της γέφυρας Ρίου - Αντίρριου και τα πράγματα είναι πλέον εντελώς διαφορετικά. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των οδηγών που επιλέγουν να περάσουν απέναντι με το πλοία της γραμμής, αντί της γέφυρας.

Αιτία, η δύσκολη οικονομική περίοδος που διανύουμε, η οικονομική δυσπραγία και το ακριβό για τις τσέπες όλο και περισσοτέρων οδηγών αντίτιμο των διοδίων.

Σε αυτό πρέπει να υπολογιστεί, ότι οι επαγγελματίες της μεταφοράς ποτέ δεν θεώρησαν πως η διέλευση μέσω της γέφυρας είναι φτηνό προϊόν για αυτούς, πόσο μάλλον σήμερα που τα έξοδά τους έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο, σε αντίθεση με τα έσοδα και τις τιμές του μεταφορικού έργου.

Σήμερα το κόστος διέλευσης με τα φέρι είναι σχεδόν το μισό, από αυτό της γέφυρας.

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της τα αυτοκίνητα που επέλεγαν τα πλοία δεν ξεπερνούσαν τα 50 ημερησίως, σήμερα όμως έφτασαν τα 350 και αυξάνονται κάθε ημέρα, όπως μας λένε οι ναυτεργάτες που βλέπουν να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας τους, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν και την ομαδική μετακίνηση, κυρίως εάν εργάζονται στην μια ή την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα το ναύλο να είναι ελάχιστο, ενώ δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι οι πεζοί ταξιδεύουν δωρεάν, επιλέγοντας την αστική συγκοινωνία για να φτάσουν από τις προβλήτες στον προορισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση η κρίση είναι ίσως η χρυσή ευκαιρία για τους εργαζόμενους στα μικρά πλοία, να δουν την δουλειά τους να ανακάμπτει και τις θέσεις εργασίας τους να παραμένουν ζωντανές και γιατί όχι, να αυξάνονται.

Ανθρώπινος πλανήτης

HAARP σύννεφα κύμα πάνω από τον Ιαπωνικό ουρανό

HAARP H Iαπωνία είχε απειληθεί στο παρελθόν

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Γιατί κλείνουν τόσο νωρίς τα σχολεία;


ypoyrgos_1-1.jpg
Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε σήμερα στον εκπαιδευτικό χώρο η
ανεξήγητη πρόωρη λήξη του διδακτικού έτους , με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για απόφαση η οποία ελήφθη με εντολή άνωθεν, προκειμένου τα σχολεία να είναι ελεύθερα σε περίπτωση που χρειαστεί να ¨στηθούν¨ κάλπες για εθνικές εκλογές.
Οι συζητητές ενίσχυαν αυτό το σενάριο , έχοντας ως δεδομένο
και την πρόσφατη δήλωση της ....
υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου η οποία επέκρινε την πρόωρη λήξη των μαθημάτων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη.
Υπενθυμίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων είχε ως εξής:
14 – 5 -2010
15-5-2009
20-5-2008
Πάντως το υπ. Παιδείας μέχρι στιγμής δεν έδωσε καμία εξήγησης για την ξαφνική απόφαση να λήξει το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 10 Μαίου, μία εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα

21 ΤΡΥΚ ΦΑΡΜΑΚΑ !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!!!!!!!!!

Σπιτικά φάρμακα

Αντιμετώπισε ενοχλήσεις υγείας με μολύβια, μονωτική
ταινία και 19 ακόμα απίστευτα φάρμακα που έχεις στο σπίτι σου και δεν το
φαντάζεσαι.

Μπαλάκι του τένις

Αντιμετωπίζει:
πονεμένα πόδια
Για ένα ευχάριστο και εντελώς δωρεάν μίνι μασάζ στα ταλαιπωρημένα σου πόδια,
βγάλε τα παπούτσια και τις κάλτσες σου και κύλισε κάθε πατούσα σου πάνω σε
ένα μπαλάκι του τένις, του γκολφ ή μια κονσέρβα τομάτας. Για έξτρα ανακούφιση
χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό.

Λεμόνια ή ελιές
Αντιμετωπίζει: την ταξιδιωτική ναυτία
Η ταξιδιωτική ναυτία (ναυτία κίνησης) αυξάνει την έκκριση σάλιου, που
εντείνει την αίσθηση αδιαθεσίας. Οι ελιές περιέχουν τανίνες, συστατικά, τα
οποία στεγνώνουν το στόμα και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Μόλις νιώσεις
ότι κάτι δεν πάει καλά, ρίξε 2 ελιές στο στόμα σου ή ρούφηξε το χυμό από ένα
κομμάτι λεμόνι – βοηθάει το ίδιο.

Μολύβι
Αντιμετωπίζει: τον
πονοκέφαλο
Όταν αγχώνεσαι ή έχεις νεύρα, το πιθανότερο είναι ότι σφίγγεις ασυναίσθητα τα
σαγόνια και τα δόντια σου, σωστά; Δυστυχώς, η κίνηση αυτή «τεντώνει» τους μυς
που συνδέουν τα σαγόνια με τους κροτάφους και είναι αρκετή για να προκαλέσει
πονοκέφαλο. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείς στα πρόθυρα της κρίσης,
τοποθέτησε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σου, αλλά χωρίς να το δαγκώνεις. Μ’
αυτό τον τρόπο ξεκουράζεις τους μυς από την ένταση και γλιτώνεις τον
πονοκέφαλο.

Γιαούρτι
Αντιμετωπίζει: τη δυσάρεστη αναπνοή
Πολυάριθμες εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει το εξής παράδοξο: τα ζωντανά
βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη
αναπνοή – η οποία προκαλείται από βακτήρια! Φαίνεται πως οι «καλοί»
οργανισμοί που ζουν στο γιαούρτι εξουδετερώνουν τους «κακούς» που κατοικούν
στο στόμα μας και είναι υπεύθυνοι για την κακοσμία του στόματος.

Listerine
Αντιμετωπίζει: τις φουσκάλες
Το κλασικό συστατικό για δροσερή αναπνοή -και ένα πολύ δυνατό αντισηπτικό-
κάνει και για τις φουσκάλες. Πότισε με το στοματικό διάλυμα ένα κομμάτι
βαμβάκι και πίεσέ το ελαφρά πάνω στο σημείο τρεις φορές τη μέρα μέχρι η
φουσκάλα να ξεραθεί και να μη σε πονάει πια.


Μελισσόχορτο
Αντιμετωπίζει: τον έρπη ζωστήρα
Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι το πιο αποτελεσματικό βότανο για την
αντιμετώπιση του έρπη ζωστήρα (έναν τύπο ιού του έρπητα, που όμως δεν έχει
σχέση με το συνώνυμο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα), αφού διαθέτει
αντιβιοτικές ιδιότητες που δρουν κατά του ιού. Βράσε 2 με 4 κουταλιές
μελισσόχορτο, άσε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποίησε ένα κομμάτι βαμβάκι
για να ταμπονάρεις με το βότανο το οίδημα αρκετές φορές τη μέρα.

Γλυκόριζα
Αντιμετωπίζει: τους κάλους και τα κότσια
Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η γλυκόριζα περιέχει συστατικά που μοιάζουν
με οιστρογόνα και έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα σκληρά μέρη στους κάλους
και τα κότσια, που σε ταλαιπωρούν. Θα σου δώσουμε τη συνταγή για να φτιάξεις
στο σπίτι σου τη θεραπευτική κρέμα εύκολα και απλά: Θα αλέσεις μερικά
κομμάτια γλυκόριζας, θα τα ανακατέψεις με 1/2 κ. γλ. βαζελίνη και, τέλος, θα
τρίψεις το μίγμα στα προβληματικά σημεία.

Μήλο
Αντιμετωπίζει: το κιτρίνισμα των δοντιών
Ποια ήταν η πρώτη παροιμία που έμαθες όταν ήσουν μαθήτρια και αφορούσε τα
φρούτα; «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Σωστά.
Επιπλέον, τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα, και τα λαχανικά δρουν σαν… μικρές
οδοντόβουρτσες όταν τα μασάς. Ο λόγος; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, διαθέτουν μια
φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των
δοντιών.


Μονωτική ταινία
Αντιμετωπίζει: τις μυρμηγκιές
Κι όμως πιάνει! Αν καλύψεις τη μυρμηγκιά σου με ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας
θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι αν την πάγωνες, σύμφωνα με μελέτη που
δημοσιεύτηκε στο Archives of Pediatrics
and Adolescent Medicine. Μάλιστα, στη μελέτη εξουδετερώθηκε
το 85% του ιού. Για να το κάνεις σωστά, καθάρισε πρώτα την περιοχή. Μετά κόψε
ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας λίγο μεγαλύτερο απ΄ τη μυρμηγκιά. Ανά 3 μέρες
βγάζε την ταινία και απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα τρίβοντας με ελαφρόπετρα ή
λίμα. Συνέχισε μέχρι να εξαφανιστεί. Τα χημικά της ταινίας σκοτώνουν τη
μυρμηγκιά.

Μαγειρική σόδα
Αντιμετωπίζει: την ουρολοίμωξη
Με τα πρώτα συμπτώματα, διάλυσε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σε 1 ποτήρι νερό και
πιες το. Συνέχισε να το πίνεις μία φορά τη μέρα μέχρι να καταφέρεις να πας
στο γιατρό για να σου γράψει αντιβίωση. Η μαγειρική σόδα αυξάνει την
αλκαλικότητα στο περιβάλλον της ουροδόχου κύστης, εμποδίζοντας έτσι τα
βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Γαρύφαλλο
Αντιμετωπίζει: τα κοψίματα
Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο
μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε
ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.


Ελαιόλαδο
Αντιμετωπίζει: τα εκζέματα
Για να καταπραΰνεις ένα έκζεμα, χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο απευθείας στο
σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. «Φουλ» σε αντιοξειδωτικά, τα οποία
καταπολεμούν τις φλεγμονές που σχετίζονται με το έκζεμα, το ελαιόλαδο είναι η
βάση για πολλά ενυδατικά καλλυντικά, όμως όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο δεν
περιέχει χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως οι κρέμες που
βρίσκεις στο εμπόριο. Και όχι μόνο. Το ελαιόλαδο βοηθά και στην επανόρθωση
της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη δημιουργία ρυτίδων ή καφέ «λεκέδων». Με ένα
κομμάτι βαμβάκι τρίψε ελαφρά 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο επίμαχο σημείο. Σε σοβαρά
περιστατικά, μετά την επάλειψη με λάδι τύλιξε το σημείο με πλαστική μεμβράνη
και άσε την σε όλη τη διάρκεια της νύχτας για καλύτερη ενυδάτωση.


Ζάχαρη
Αντιμετωπίζει: το λόξιγκα
Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση
καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο
νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος
να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.


Βότκα
Αντιμετωπίζει: την κακοσμία των ποδιών
Αν τα πόδια σου μυρίζουν κάτι λιγότερο από ευχάριστα, μπορείς να έχεις
θεαματικά και… μυρωδικά αποτελέσματα, αν τα τρίψεις με ένα πανάκι βουτηγμένο
σε βότκα. Γρήγορα θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη οσμή. Κάνει την ίδια δουλειά
με το οινόπνευμα για εντριβές (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν προτιμάς να
απολαύσεις το ποτάκι σου). Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι αντισηπτικό και
δημιουργεί ξηρότητα, οπότε καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια που
ευθύνονται γι’ αυτές τις απαίσιες μυρωδιές, καταπολεμώντας παράλληλα την
υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξή τους.


iPod
Αντιμετωπίζει: την υψηλή αρτηριακή πίεση
Τριάντα λεπτά κατάλληλης μουσικής κάθε μέρα μπορούν να κατεβάσουν την υψηλή
αρτηριακή πίεση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παν/μίου της Φλωρεντίας στην
Ιταλία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που ακολουθούσαν φαρμακευτική
αγωγή για την πίεση, την έριξαν ακόμα περισσότερο ακούγοντας απαλή μουσική
και αναπνέοντας αργά. Η συστολική πίεση (το πρώτο νούμερο που εμφανίζεται στη
μέτρηση) έπεσε κατά 3,2 μονάδες σε μία εβδομάδα, ενώ ένα μήνα μετά είχε
μειωθεί κατά 4,4.


Κυδώνι
Αντιμετωπίζει: την αιμορραγία των ούλων
Κόψε ένα κυδώνι και ρίξ’ το σε λευκό κρασί. Aφησέ το για 1 βδομάδα.
Χρησιμοποίησέ το για να κάνεις πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.


Φυτικό λάδι
Αντιμετωπίζει: το συχνό σπάσιμο των νυχιών
Μήπως τα εύθραυστα νύχια σου σε ταλαιπωρούν και σε κάνουν να ντρέπεσαι για
την εμφάνισή τους; Υπάρχει λύση! Για να αποκτήσεις μακριά και γερά
νύχια, πρέπει να λύσεις το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Εκτός από μια καλή
ενυδατική κρέμα για τα χέρια που επιβάλλεται να χρησιμοποιείς σε καθημερινή
βάση, δοκίμασε και μια θεραπεία νυκτός με σίγουρα αποτελέσματα: Πριν πέσεις
για ύπνο, άλειψε τα χέρια σου με φυτικό λάδι και μετά φόρεσε πλαστικά γάντια
μίας χρήσης. Ενώ εσύ κοιμάσαι, τα γάντια θα βοηθήσουν το λάδι να εισχωρήσει
στο δέρμα σου, προσφέροντας στις ταλαιπωρημένες παλάμες και τα νύχια σου
έξτρα ενυδάτωση.

Παγωτό
Αντιμετωπίζει: το κάψιμο στη γλώσσα
Σίγουρα σου έχει συμβεί πολλές φορές: ήπιες την πρώτη γουλιά από τον ελληνικό
καφέ σου ή δάγκωσες την καυτή πίτσα και κατακάηκες… Ο ιστός στο επάνω
εσωτερικό του στόματος είναι εξαιρετικά λεπτός γι’ αυτό και πολύ ευαίσθητος
στις καυτές τροφές. Αν δεν είχες υπομονή να κρυώσει λίγο το τυρί στην πίτσα
σου, ανακουφίσου στη στιγμή με μια κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Ένα
παγωμένο αναψυκτικό ή ένα παγάκι στο στόμα θα σε σώσουν επίσης, αρκεί να
βγάλεις το παγάκι πριν αρχίσεις να πονάς για τον αντίθετο λόγο.


Μέντα ή κανέλα
Αντιμετωπίζει: το άγχος από το κυκλοφορικό
Σε μια έρευνα που διεξήγαγε η NASA, οι επιστήμονες του Παν/μίου Wheeling
κατέγραψαν τις αντιδράσεις 25 φοιτητών που υποβλήθηκαν σε έντονες
συνθήκες οδήγησης. Εκείνοι που μασούσαν τσίχλα μέντας δήλωσαν πως η
αίσθηση κόπωσης και το άγχος μειώθηκε κατά 20%. Η μέντα και η κανέλα
ελάττωσαν τη νευρικότητα κατά 25%, αύξησαν τα αντανακλαστικά κατά 30% και
έκαναν τη διαδρομή να φαίνεται συντομότερη κατά 30%. Αντιπαθείς τις τσίχλες;
Τοποθέτησε αρωματικά κανέλας ή μέντας στο αυτοκίνητό σου.


Πατάτα
Αντιμετωπίζει: τα εξανθήματα
Οι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα είναι αρκετές – από τη χρήση
ακατάλληλων προϊόντων μέχρι τα απορρυπαντικά ή τα φυτά. Είτε προκαλούν
κοκκινίλες στο δέρμα και κνησμό είτε πυορροούν. Το βασικό τους χαρακτηριστικό
είναι ότι είναι εξαιρετικά ενοχλητικά. Για να ανακουφιστείς, φτιάξε χυμό
πατάτας. Πώς; Αποχύμωσε 2 πατάτες και βούτηξε μια γάζα στο χυμό.


Πασατέμπο
Αντιμετωπίζει: τις εμβοές των αφτιών
Αν ακούς παράξενους ήχους όπως βούισμα ή συριγμό, ακόμα κι όταν είσαι σε
πλήρως ηχομονωμένο περιβάλλον, μάλλον ανήκεις στο 15% των ενηλίκων στη χώρας
μας που ταλαιπωρείται από βουητό στα αφτιά. Επειδή η διαταραχή μπορεί να
οφείλεται στην έλλειψη μαγνησίου, φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με
μεγαλύτερες ποσότητες του συγκεκριμένου μετάλλου. Μία από τις καλύτερες πηγές
μαγνησίου είναι το πασατέμπο, ενώ θα το βρεις και στο σουσάμι, τα αμύγδαλα,
τα καρύδια και τα ωμά φιστίκια.


Παπάγια
Αντιμετωπίζει: την ξηρή, θαμπή επιδερμίδα
Αυτό το εξωτικό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα
από την επιδερμίδα σου, αφήνοντάς τη λεία, απαλή και πιο λαμπερή. Δύο φορές
το μήνα: Χτυπάς στο μίξερ 2 κ.σ. πλυμένη και ξεφλουδισμένη παπάγια και
προσθέτεις 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης. Απλώνεις το μίγμα στο πρόσωπό σου και το
αφήνεις για 10′. Το απομακρύνεις με ένα βρεγμένο πετσετάκι. Τα ένζυμα της
παπάγιας είναι απαλά, γι’ αυτό και το φρούτο είναι ιδανικό και για ευαίσθητες
επιδερμίδες. Παρ’ όλα αυτά κάνε μια δοκιμή πίσω απ’ το αυτί σου πριν
προχωρήσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο