ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Διαβάστε το Φιλανδικό σχέδιο ξεπουλήματος, για να δείτε τι συζητάει η κυβέρνηση από 23 Ιουνίου 2011.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Reuters ) – Η Φινλανδία έχει προτείνει τα ελληνικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, να μεταφερθούν σε μια εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο και να τηρούνται ως εγγύηση για νέα δάνεια στην Αθήνα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που έχει δει το Reuters. Το σχέδιο, που συντάχθηκε τον
Ιούνιο, παραμένει κεντρικό στοιχείο της τρέχουσας φινλανδικής απαίτησης για εγγυήσεις, σε αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας.
Αν δεν πάρει το δρόμο του το σχέδιο, η Φινλανδία μπορεί να αποχωρήσει από το ελληνικό σχέδιο διάσωσης, πυροδοτώντας νέο χάος στις χρηματοοικονομικές αγορές. Οι απαιτήσεις από το Ελσίνκι για εγγυήσεις, έχουν πυροδοτήσει αιτήματα από χώρες όπως η Αυστρία, οι Κάτω Χώρες, τη Σλοβενία ​​και τη Σλοβακία για παρόμοια μεταχείριση, και απειλούν να “χαλάσουν” την προσπάθεια της ευρωζώνης για να σώσει την Αθήνα από χρεοκοπία.

Στο έγγραφο, Φιλανδός αξιωματούχος περιγράφει πώς η υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, θα πρέπει να επιτρέψει τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων σε εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο, που θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως ασφάλεια για τα κράτη παροχή βοήθειας.
Η υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων θα έχει την κυριότητα όλων των μετοχών της εταιρείας συμμετοχών, αν και οι μετοχές θα είναι υπό κράτηση από έναν τρίτο.
Δεδομένου ότι η εταιρεία χαρτοφυλακίου θα έχει βάση το Λουξεμβούργο, θα λειτουργεί σύμφωνα με το δίκαιο του Λουξεμβούργου. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν πιθανόν να προκαλέσει συζητήσεις στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά τις προτάσεις της προσφοράς γης ή μετοχές ως εγγύηση για τα μελλοντικά δάνεια.
Η Φινλανδική πρόταση θα παραδώσει τον έλεγχο των κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας σε ένα ξένο οργανισμό, περιορίζοντας την αυτονομία της Αθήνας στη διαχείριση των οικονομικών της και την ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, τομέας στον οποίο η ελάχιστη πρόοδος έχει απογοητεύσει τους συνεργάτες στην ευρωζώνη.
«Τον Οργανισμό Ιδιωτικοποιήσεων διαχειρίζεται η AHC (Asset Holding Company) και μπορεί να χρησιμοποιήσει την AHC με ευέλικτο τρόπο, όπως ένα όχημα για να τιτλοποιούν, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων », αναφέρει η Φινλανδική πρόταση, με ημερομηνία 23 Ιουνίου.
Το φινλανδικό σχέδιο αναφέρει επίσης ως πιθανή τιτλοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που διατίθενται στο Λουξεμβούργο, χρησιμοποιώντας ταμειακές ροές που προέρχονται από ένα αεροδρόμιο, για παράδειγμα, ως εγγύηση για δάνεια
“Η τιτλοποίηση στοιχείων ενεργητικού θα καταστήσει τόσο την αποτίμηση όσο και την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων πολύ πιο εύκολη”, γράφουν οι συντάκτες του του εμπιστευτικού εγγράφου, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης , με τη μορφή ενός «ανεπίσημου εγγράφου».
Η πρόταση είναι μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν από τους υπαλλήλους της ευρωζώνης, σε κλήσεις συνδιάσκεψης τις τελευταίες ημέρες για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, σχετικά με το πώς θα παρασχεθούν εγγυήσεις στη Φινλανδία, και ενδεχομένως άλλα κράτη μέλη, σε αντάλλαγμα για νέα δάνεια.
Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση άργησε να ξεκινήσει την από καιρό αναμενόμενη πώληση της κρατικής περιουσίας. Είχε υποσχεθεί νωρίτερα φέτος την απόκτηση 50 δις € μέχρι το 2015, αλλά η αποτυχία της να ξεκινήσει σωστά η διαδικασία έχει απογοητεύσει τους δανειστές.
Νωρίτερα αυτό το έτος, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Juergen Stark, είχε θέσει μια τιμή για τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, οι οποίες περιλαμβάνουν συμμετοχές στο αεροδρόμιο της Αθήνας », μια τράπεζα, δύο λιμάνια, και κυρίως τον ΟΤΕ, ύψους 300 δις. ευρώ.
Το πούλημα αυτού του πλούτου είναι δύσκολο πολιτικά.
Η συζήτηση για την πώληση κρατικών εταιρειών προκαλεί διαμαρτυρίες των εργαζομένων που ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση.
Πηγη

Θα μπορούσατε μια μέρα να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας ως καύσιμο... τις κυριακάτικες εφημερίδες;

Θα μπορούσατε μια μέρα να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας ως καύσιμο... τις κυριακάτικες εφημερίδες; Η απάντηση είναι καταφατική, χάρη σε μια ομάδα δημιουργικών ερευνητών και κυρίως σε ένα βακτήριο που ονομάζεται TU-103 και το οποίο μπορεί «καταβροχθίζοντας» παλιές εφημερίδες να παράγει βουτανόλη, ένα βιοκαύσιμο σχεδόν ισάξιο με την αμόλυβδη βενζίνη ως προς την ενεργειακή του πυκνότητα. «Πρόκειται για ένα βακτήριο, το οποίο απομονώσαμε απευθείας από τη Φύση», λέει ο Ντέιβιντ Μάλιν, ο αναπληρωτής καθηγητής μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, ο οποίος ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας.

Όπως ανακάλυψε, το βακτήριο αυτό μπορεί να παράγει βουτανόλη απευθείας –χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να «πειραχτεί» γενετικά- από την οργανική ένωση κυτταρίνη. «Η κυτταρίνη απαντάται σε όλα τα πράσινα φυτά, σε μεγαλύτερη αφθονία από οποιαδήποτε άλλη οργανική ύλη στη γη», εξηγεί ο Μάλιν, προσθέτοντας ότι η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε κάποτε να οδηγήσει στην παραγωγή καυσίμων φθηνότερων και καθαρότερων σε σχέση με τη βενζίνη, απαλλάσσοντας παράλληλα τους ΧΥΤΑ από τόνους σκουπιδιών.

Στο πείραμά τους, ο Μάλιν και οι ομάδα του χρησιμοποίησαν παλιά αντίτυπα της τοπικής εφημερίδας Times Picayune. «Η μετατροπή [της κυτταρίνης] σε βουτανόλη είναι το όνειρο πολλών και μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες πετάμε κάθε χρόνο τουλάχιστον 323 εκατομμύρια τόνους κυτταρινικών υλών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή της», λέει ο ίδιος. Υποστηρίζει ότι το βιοκαύσιμο βουτανόλης υπερέχει της αιθανόλης, καθώς μεταξύ άλλων, μπορεί να τροφοδοτήσει σχεδόν οποιοδήποτε όχημα χωρίς τροποποίηση του κινητήρα.

Από το χωράφι... στο ντεπόζιτο: Στον αγώνα για το καλύτερο βιοκαύσιμο, οι εξελίξεις «τρέχουν». Πρόσφατα, και το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ερευνητική ομάδα ανέπτυξε για λογαριασμό του μία οικονομική μέθοδο μετατροπής φυτών σε ισοβουτανόλη, η οποία επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συμβατικούς κινητήρες αντί βενζίνης. Κατά τον υπουργό Στίβεν Τσου, ο οποίος ανακοίνωσε τα ευχάριστα, το μεγαλύτερο προτέρημα αυτής της διαδικασίας είναι ότι δεν βασίζεται σε νέες καλλιέργειες, αφού για την παραγωγή τέτοιου βιοκαυσίμου μπορούν να αξιοποιηθούν τα ξυλώδη υπολείμματα από καλλιέργειες σίτου και ρυζιού, τα κοτσάνια του καλαμποκιού ή ακόμη και απόβλητα ξύλου.
http://www.i-reportergr.com/2011/08/blog-post_30.html

Νέο κόλπο του ΠΑΣΟΚ: νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες μέσω του ΙΚΑ!

Προχωρούν οι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην έμμεση νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών μέσω του ΙΚΑ! Αυτό βγαίνει και από τις δηλώσεις του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρδου Σπυρόπουλου στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA». Ο τύπος αυτός λοιπόν μας είπε ότι με την αρχή της ισχύος του εργόσημου θα μπορούν ακόμα και οι λαθρομετανάστες, άσχετα από το χρόνο εισόδου τους στη χώρα, να προσέρχονται στα ΚΕΠ και να προμηθεύονται Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)! Και τι άλλο είπε αυτός;

Ότι η χορήγηση ΑΜΚΑ στους λαθρομετανάστες, είναι "προσοδοφόρα" για το ΙΚΑ, όπως και "κοινωνικά δίκαιη"! Πάλι τα ίδια έωλα επιχειρήματα! Και εδώ, πέταξε και την ουσία: οι λαθρομετανάστες μετά από πέντε χρόνια ως κάτοχοι ΑΜΚΑ, θα δύνανται να διεκδικούν... τη νομιμοποίησή τους! Και προφανώς και αργότερα και άλλα πράγματα, λέμε εμείς... Και όλα αυτά, την ώρα που οι ‘Έλληνες νέοι μεταναστεύουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, καθώς δεν υπάρχουν πλέον μεροκάματα πουθενά στην επικράτεια... Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να βρει πλάγιους τρόπους για τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και τη χορήγηση μακροπρόθεσμα και «ιθαγενειών», ώστε να διαλύσει τον εθνικό κορμό και να δημιουργήσει μια νέα γενιά «πράσινων» ψηφοφόρων...

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8757

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Να ρε γιατί δεν πεθαίνει η Ελλάδα ! Δείτε το όλοι αξίζει !!!!


Καταπληκτικό, ονειρεμένο, μοναδικό, βίντεο !
Αφιερώστε 8 λεπτά, δείτε το ολόκληρο και δεν θα χάσετε! Σας το εγγυόμαστε!
Δείτε το:Οτάβα, Καναδάς, 12.000 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα Αύγουστος 2011

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Θεραπεία καρκίνου - Η μερική αναγνώριση της Ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας


ΔΕΙΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


Όλοι γνωρίζουμε τον πανίσχυρο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον περίφημο FDA, που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για μεροληπτική «κάλυψη» των χημικο-φαρμακευτικών εταιριών και για τον «πόλεμο» που ασκεί εναντίον των εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων.

Εκατοντάδες υποθέσεις εκκρεμούν στα αμερικανικά δικαστήρια που αφορούν διώξεις του FDA εναντίον επιστημόνων και γιατρών που έχουν επιτυχώς παρουσιάσει μη χημικές θεραπευτικές μεθόδους για πολλές ασθένειες. Ουδεμία, επίσης, κλινική μελέτη δεν μπορεί να λάβει πιστοποίηση ως θεραπευτική μεθοδολογία, πρωτόκολλο ή άλλη επιτυχής εναλλακτική μέθοδος, εάν προηγουμένως δεν έχει την έγκριση του FDA.

Σε πολλά άρθρα έχουμε δείξει ότι μια τεράστια πληγή των κρατικών δαπανών είναι τα χρήματα για την κάλυψη των πανάκριβων αντικαρκινικών θεραπειών. Ένα ολόκληρο κύκλωμα από γιατρούς, φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρίες και κάθε λογής ενδιάμεσους, «ρουφά» συνεχώς απίστευτα ποσά από τις κρατικές οικονομίες, εν ονόματι της καταπολέμησης του καρκίνου. Θα πρέπει, λοιπόν, να ληφθούν πλέον κάποια δραστικά μέτρα προς την κατεύθυνση της αναζήτησης άλλων μεθόδων αντιμετώπισης της «επάρατης νόσου».

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται -επιτέλους- και η μερική άρση (από τον FDA) των απαγορεύσεων για δοκιμές ηλεκτρομαγνητικών συσκευών για την καταπολέμηση του καρκίνου. Και, ήδη, μία από αυτές έχει εγκριθεί και χρησιμοποιείται για θεραπεία καρκίνων στον εγκέφαλο.

Πάνω από 10 χρόνια σκληρής και επισταμένης έρευνας το αποδεικνύουν πλέον περίτρανα: το θαυματουργό «κουτάκι» του ιατρού-καθηγητή Γιοράμ Παλτί θεραπεύει τον καρκίνο!

Ο καθηγητής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βιοφυσικής του Technion-Israel Institute of Technology στη Χάιφα κατάφερε να ανατρέψει τα κατεστημένα και να κάνει τη μεγάλη αλ­λαγή στη θεραπεία του καρκίνου!

Διοχετεύοντας από τη συσκευή του, τη NovoTTF-lOOL, ένα ανώδυνο και ακίνδυνο ρεύμα με συχνότητα 100 έως 300 χιλιοκύκλους, και με ένταση πεδίου από 1 έως 10 Βολτ/ανά εκατοστό, καταφέρνει να χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα τη στιγμή που πάνε να πολλαπλασιαστούν και να τα «διαλύει» στην κυριολεξία! Η συσκευή του έχει ήδη ευρωπαϊκό CE-Mark, οπότε και έγκριση για χρήση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες!

Η συσκευή NovoTTF-lOOL

Η αρχή των δοκιμών που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία έγινε για το γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλο. Σε σύντομο διάστημα προγραμματίστηκαν δοκιμές και για τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, έχουν γίνει επιτυχείς κλινικές δοκιμές σε εκτεταμένους καρκίνους των πνευμό­νων στην Ελβετία και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ας πάμε τώρα να δούμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Η εταιρία Νονο-cure, που παράγει τη συσκευή NovoTTF-100Α, ανακοίνωσε στις 16 του περασμένου Απριλίου ότι ο FDA ενέκρινε τη χρήση της για τη θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου (γλοιοβλαστώματος) σε ενήλικες, που επανεμφανίζεται μετά από τις χημικοθεραπευτικές αγωγές.

Η συσκευή είναι φορητή και ο ασθενής την έχει μαζί του στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ κάνει τη θεραπεία του. Η θεραπεία είναι μη επεμβατικής φύσης, δεν έχει την παραμικρή από τις τοξικότατες παρενέργειες της χημειοθεραπείας και γίνεται συνεχώς, ενώ ο ασθενής φοράει τα επιθέματα στο κεφάλι του.

Τα επιθέματα αυτά παράγουν εσωτερικά τους Η/Μ παλμούς που διαπερνούν το κρανίο και φτάνουν μέχρι την περιοχή του όγκου, «ψήνοντας» τα καρκινικά κύτταρα. Ο ασθενής κουβαλάει μαζί του ένα μικρό τσαντάκι που περιέχει τη συ­σκευή, από την οποία βγαίνουν τα καλώ­δια που συνδέονται με τα επιθέματα στο κεφάλι του.

Τα αποτελέσματα από ένα δείγμα 237 τυχαία επιλεγμένων ασθενών έδειξαν ότι -σε σύγκριση με τους λαμβάνοντες χημειοθεραπεία- η επιβίωση τους αυξήθηκε δραματικά, με άριστη ποιότητα ζωής και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Οι αξονικές εγκεφάλου έδειξαν επίσης δραματική σταδιακή μείωση του όγκου. Και να έχουμε πάντα υπ' όψιν ότι μιλάμε ίσως για την επιθετικότερη μορφή καρκίνου.

Η εταιρία πρόκειται να επεκτείνει όσο το δυνατόν ευρύτερα τη χρήση της συσκευής για τη θεραπεία και άλλων μορφών όγκων. Στην επίσημη ιστιοσελίδα των ΗΠΑ για τις κλινικές δοκιμές υπάρχουν αναρτημένα όλα τα σχετικά paper του δρ. Palti και όλων των ομάδων έρευνας http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00916409, από το 2004. Επιτυχείς επαναλήψεις των ερευνών αυτών έγιναν και δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2011, από το Πανεπιστήμιο του Gothenburg, στη Σουηδία (http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/ 137369.pdf).

Το λυπηρό με τα καθ' ημάς είναι ότι, ενώ στην Ελλάδα έχουμε παρόμοιες επιτυχίες από ομάδες Ελλήνων πανεπιστημιακών ερευνητών, το ελληνικό κράτος σιγεί. Και μόνο οι θεαματικά αποτελεσματικές εργασίες και τα δημοσιευμένα πειράματα της ομάδας του καθηγητή Α. Ευαγγέλου, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε άλλη χώ­ρα, θα αρκούσαν για να εκκινήσει διεθνής εκστρατεία υπέρ της ανάδειξης της έρευνας αυτής.

Η ομάδα του γιατρού-ερευνητή Αγγέλου Ευαγγέλου, καθηγητή Φυσιολογίας στον Κλινικοεργαστηριακό-Λειτουργικό Τομέα, έχει μέχρι τώρα 3 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις θεραπευτικές δράσεις των Η/Μ κυμάτων, μεταξύ των οποίων και στον καρκίνο (δυο στο International edition of Hellenic Journal of Nuclear Medicine και μία στο Bioelectromagnetic). Και οι τρεις αφορούν σε επιτυχείς Η/Μ «επιθέσεις» σε κακοήθη κύτταρα και πειραματόζωα.

Στο τμήμα του καθηγητή Ευαγγέλου έχουν ολοκληρωθεί τρεις διδακτορικές διατριβές στο πεδίο των ευεργετικών επιδράσεων οργανωμένων συστοιχιών Η/Μ κυμάτων σε ανθρώπους, και δύο εργασίες σε καλλιέργειες ζωντανών κυττάρων και ζώα. Όλες βαθμολογήθηκαν με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Π. Ιωαννίνων. Το 2011 υπάρχουν ακόμα δύο δημοσιεύσεις που έχουν ήδη γίνει αποδεκτές για δημοσίευση σε διεθνή πε­ριοδικά.

Η μία αφορά στη θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη με Η/Μ μεθόδους στο «International Urology and Nephrology Journal» και η άλλη στο «Bioelectromanetism in Biology and Medicine Journal».

Επιπλέον, από τις παρουσιάσεις των σχετικών εργασιών σε εθνικά επιστημονικά συνέδρια πάνω στην Η/Μ θεραπευτική και τη -μέσω αυτής- στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου, η ομάδα έχει μέχρι τώρα λάβει έναν έπαινο και μια διάκριση.Εχει λάβει, επί­σης, διάκριση σε διεθνές συνέδριο με θέμα τη θεραπεία του πόνου.

Βεβαίως, παρότι η ομάδα του καθηγητή Ευαγγέλου είναι γνωστή και πρωτοπόρο σε διεθνές επίπεδο, στην Ελλάδα η απαράδεκτη ποινικοποίηση της έρευνας που έκαναν σε ανθρώπους και ο «διωγμός» τους από τα γνωστά αόρατα κέντρα, δεν τους επέτρεψε μέχρι στιγμής να έχουν ολοκληρωμένα αποτελέσματα και σε άλλες νόσους, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, τα αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά., όπου οι πειραματικές ενδείξεις είναι ήδη συνταρακτικές.

Κατά τα φαινόμενα, οι δικαστικές περιπέτειες της ομάδας (εκκρεμούν εδώ και 7 χρόνια) φαίνεται ότι τελειώνουν φέτος το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να αφοσιωθούν και να τεκ­μηριώσουν τις ωφέλιμες δράσεις των οργανωμένων και στοχευμένων Η/Μ πεδίων, και κατά άλλων παθήσεων.

Σαφέστατα και υπάρχουν και άλλοι πανεπιστημιακοί ερευνητές σε όλη την Ελλάδα, με ανάλογες ή αντίστοιχες επιτυχίες, αλλά όλα αυτά τα σκιάζει η σκλαβιά και η φοβέρα των μεγάλων φαρμακοαφεντικών. Όχι για πολύ όμως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Και, βεβαίως, μην ξεχνάμε και την επαναστατική δουλειά του δρ. Παναγιώτη Παππά, ο οποίος με τη συσκευή του (ΡΑΡΙΜΙ) έχει από τη δεκαετία του '90 αλλάξει ριζικά ολόκληρη την εικόνα της θεραπευτικής. Έχει θεμελιώσει την Η/Μ θεραπευτική δράση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Πηγές

1) Η εταιρία NOVOCURE (www.novocure.com) και το επίσημο site κλινικών δοκιμών (www.i3ovocuretrfai.com),

2) Η ανακοίνωση έγκρισης από το FDA, www.novocure.com/files/Novocure-Approval-v04-15ll.pdf,

3) Η ιστορική αναφορά του FDA. Θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά διότι, πέραν της επιστημονικής και πληροφοριακής της αξίας, σηματοδοτεί και την κήρυξη πολέμου του FDA με τον εαυτό του και το παρελθόν του, www.fda.gov/downloads/AdvisoryCommittees/CommitteesMeetingMaterials/MedicalDevices/MedicalDevicesAdvisoryCommittee/NeurologicalDevicesPanel/UCM247168.pdf.

Ιδιαίτερη αξία έχει η παράγραφος 1.3 της σελίδας 12 της αναφοράς, όπου το FDA κατηγορηματικά πιστοποιεί την αξία και τη δύναμη των Η/Μ πεδίων και συχνοτήτων στην καταπολέμηση των όγκων.

Πηγή: Hellenic Nexus τεύχος Ιούνιος 2011, το άρθρο είναι του Ιωάννη Πηλιούνη।

http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

400 δις δολάρια η αξία των ενεργειακών αποθεμάτων της Κύπρου, σύμφωνα με τους Αμερικανούς!

Στο φως απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ για την κυπριακή ΑΟΖ
Στοιχεία για τη στάση των ΗΠΑ σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και απέναντι στις απειλές της Τουρκίας για το θέμα, φέρνουν στο φως επτά διαβαθμισμένα έγγραφα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Λευκωσία και Αγκυρα, που έχει στη διάθεσή της η ιστοσελίδα Wikileaks, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Τα έξι από τα επτά έγγραφα αφορούν την περίοδο από τον Αύγουστο του 2008 με την προκήρυξη διαγωνισμού αδειοδότησης για τα κυπριακά «Οικόπεδα» και φτάνουν μέχρι και τον Ιούλιο του 2009, με πληροφόρηση σε σχέση με τις τελευταίες ενέργειες της Νoble Εnergy.
Τα έγγραφα αναδεικνύουν τις διαφορές στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, μεταξύ του προηγούμενου πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία Ρόναλντ Σλίκερ, σε σχέση με το διάδοχό του και μέχρι πρόσφατα πρέσβη στην Κύπρο, Φρανκ Ούρμπανσικ.
Συγκεκριμένα, ο Ρόναλντ Σλίκερ εκφράζεται με μεγάλη δυσπιστία ως προς την προώθηση διαδικασιών έρευνας και εξόρυξης κοιτασμάτων από την Κύπρο και στα χρονοδιαγράμματα, σε αντίθεση με τον δεύτερο. Κοινό σημείο, το ενδιαφέρον και των δύο να μην επηρεαστούν οι συνομιλίες από τις διαδικασίες για το φυσικό αέριο.
Ενδεικτική είναι ακόμη η επικέντρωση της προσοχής της πρεσβείας των ΗΠΑ κατά το 2008, στο ενδεχόμενο για αντίδραση της Βρετανίας λόγω των στρατιωτικών βάσεων στο νησί.
Σε απόρρητο έγγραφο ημερομηνίας 2 Αυγούστου 2008, λίγο πριν τη διαδικασία αδειοδότησης "Οικοπέδων", αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση της Κύπρου σχεδιάζει να διαθέσει σε πλειστηριασμό 11 "Οικόπεδα" στη θάλασσα που βρίσκεται στα νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου στα όρια της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης, όπως αυτή οριοθετείται στις συμφωνίες με την Αίγυπτο (2003), τον Λίβανο (2007) και το Ισραήλ (υπό διαπραγμάτευση). Κανένα από τα "Οικόπεδα" δεν εμπίπτει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας ή στα ανοικτά της θάλασσας που "διαχειρίζονται" οι Τουρκοκύπριοι μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας ή στα ανοικτά της Ακτής του χώρου που διαχειρίζεται».
Η αμερικανική πρεσβεία ενημερώνει επίσης ότι «μη τεκμηριωμένες πληροφορίες δείχνουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν έξι με οκτώ δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο (ή αντιστοιχία σε φυσικό αέριο) με μια συνολική αξία των USD 400 δισεκατομμυρίων, αν και οι επικριτές θεωρούν ότι πρόκειται για ευσεβείς πόθους».
Ο πρέσβης θεωρεί ότι το χρονοδιάγραμμα για τον διαγωνισμό αδειοδότησης, αξιολόγησης των προτάσεων και υπογραφής συμφωνίας, δεν είναι άσχετο με την προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό ήταν μεταξύ άλλων και επικοινωνιακό σχέδιο του Τάσσου Παπαδόπουλου για να στρέψει την κοινή γνώμη αλλού από την αποτυχία στο Κυπριακό και υποδεικνύει πως «οι συμφωνίες είναι πιθανό να υπογραφούν σύντομα πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2008».
Εκπρόσωποι του Ηνωμένου Βασιλείου μας είπαν ότι κανένα από τα Οικόπεδα, δεν καταπατά τα χωρικά ύδατα της περιοχής των κυρίαρχων βρετανικών Βάσεων ή την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα, προσθέτει ο πρέσβης Ρόναλντ Σλίκερ.
Παράλληλα σύμφωνα με τον πρέσβη οι Βρετανοί έκριναν ότι το να ανοίξουν θέμα ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας θα «ήταν πολιτικά επιζήμιο και θα υπονόμευε ακόμα περισσότερο τις Βάσεις στην ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη».
Απόρρητες αναφορές της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, αποκαλύπτουν εν τω μεταξύ ότι το 2008 η Τουρκία είχε ασκήσει πιέσεις στο Λίβανο και την Αίγυπτο να μην επικυρώσουν τις συμφωνίες για καθορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Κύπρο και πως θα απέστελλε σε (προγραμματισμένη) άσκηση σκάφη του πολεμικού ναυτικού να περιπολούν στη θάλασσα νοτίως της Κύπρου. Καλούσε ακόμη τις εταιρείες να σεβαστούν τις τουρκικές ευαισθησίες και να αποφεύγουν να συμμετέχουν στις έρευνες της Κύπρου.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ, ενημερώνει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη γραμμή ότι η Κύπρος έχει προφανώς το δικαίωμα να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες, αλλά, σημειώνει, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η σημασία τους στις διαδικασίες επανένωσης του νησιού.
Στον Τουρκοκύπριο (πρώην) ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που έθετε έντονα το θέμα στην πρεσβεία των ΗΠΑ για αποτροπή των διαδικασιών, ο πρέσβης απαντούσε πως πρόκειται για καθαρά επιχειρηματικό θέμα της Νoble και όχι πολιτική των ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ


Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα πολύ γνωστό μαρμάρινο άγαλμα, της ελληνιστικής εποχής, το οποίο βρέθηκε την άνοιξη του 1820 σε αγροτική περιοχή της Μήλου, σε θέση αρχαίου οικισμού, από έναν αγρότη που λεγόταν κατά πάσα πιθανότητα Θεόδωρος ή Γέωργιος Κεντρωτάς. Ο ίδιος, λόγω των πολλών πιέσεων που δέχτηκε (από Γάλλους αρχαιολόγους και διπλωμάτες, από τους Έλληνες προκρίτους του νησιού και από τον δραγουμάνο Μουρούζη που εκπροσωπούσε και την Υψηλή Πύλη, δηλαδή την κύβέρνηση των Οθωμανών) μάλλον δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι σημαντικό από το εύρημά του, αν και οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι πήρε 400 γρόσια. Το άγαλμα, που βρέθηκε σε πάνω από 6 χωριστά κομμάτια, κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στο Μουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται μέχρι σήμερα. Στο μουσείο της Μήλου υπάρχει ένα πιστό αντίγραφό του, το οποίο έστειλε αργότερα ως δωρεά το Λούβρο.

Το άγαλμα

Στο μπράτσο φαίνονται σημάδια από το κόσμημα που λείπει και κάτω από το μαστό τρύπα για τη σύνδεση και στήριξη του απωλεσθέντος δεξιού χεριού στον κορμό. Η Αφροδίτη της Μήλου είναι από παριανό μάρμαρο και έχει ύψος 2,02 μ. Χρονολογείται γύρω στο 100 π.Χ. και παριστάνει την Αφροδίτη παρότι αρχικά κάποιοι θεωρούσαν ότι μπορεί να παριστάνει και την Αμφιτρίτη. Βρέθηκε ακρωτηριασμένο και εικάζεται πως η θεά στο αριστερό της χέρι κρατούσε μήλο ή καθρέφτη ή ότι με τα δύο χέρια της κρατούσε την ασπίδα του Άρη. Αλλοι πάλι θεωρούν ότι δεν έκανε τίποτε από αυτά και ότι ήταν έτοιμη να λουστεί. Για τα χέρια της υπάρχει ο μύθος ότι έσπασαν πάνω σε καβγά Γάλλων αρχαιολόγων και Ελλήνων κατά τη μεταφορά του αγάλματος, αλλά αυτό δεν ευσταθεί γιατί το έργο είχε βρεθεί εξαρχής δίχως τα χέρια. Εκείνο που πιθανόν αληθεύει είναι ότι τμήματα των χεριών είχαν βρεθεί σε διάφορα σημεία και ότι το αριστερό κρατούσε μήλο, αλλά χάθηκε κατά τη μεταφορά ή ότι επάνω στη συμπλοκή (η οποία όντως συνέβη για την απόκτησή της), κάποια από αυτά τα κομμάτια που συνόδευαν το γλυπτό (όπως το αριστερό χέρι) έπεσαν στη θάλασσα από τα βράχια και χάθηκαν για πάντα.

Η Αφροδίτη της Μήλου θεωρείται ένα καταπληκτικό έργο της ελληνιστικής τέχνης, συνδυάζοντας αρμονικά τη γυναικεία ομορφιά και θηλυκότητα. Χρονολογείται γύρω στον 1ο αιώνα π.Χ. και άλλοτε θεωρείτο έργο του Πραξιτέλη, σήμερα όμως είναι σαφές ότι ο δημιουργός της είναι άλλος. Είναι σήμα κατατεθέν της Μήλου ή προσδιοριστικό στοιχείο του τουρισμού της και οπωσδήποτε ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα του Λούβρου.

Ποιος το βρήκε

Ο αγρότης που βρήκε το άγαλμα στο χωράφι του αναφέρεται με διάφορα ονόματα: αλλού ως Γεώργιος Κεντρωτάς, αλλού ως Θεόδωρος Κεντρωτάς, «εκτιμητής αξίας χωραφιών», δηλαδή κάτι σαν μεσίτης της εποχής και αλλού ως Μποτόνης. Είναι πιθανό στη μικρή κοινωνία της Μήλου να βρήκε το άγαλμα ένα μέλος της οικογένειας Κεντρωτά, αλλά στη συνέχεια να αναμίχθηκαν στις εκσκαφές και στις διαπραγματεύσεις πώλησης και συγγενείς του, από όπου και προέκυψε ίσως η σύγχυση. Ο Κεντρωτάς, αν ήταν ο Θεόδωρος, πέθανε το 1846και ο Γιώργος νωρίτερα.

Αν ήταν ο Θεόδωρος, τότε ίσως να μην πήρε ποτέ τα 400 ή 1.000 ή 7.000 γρόσια που φέρονται να πλήρωσαν οι Γάλλοι, γιατί βρέθηκε η διαθήκη του και ανέφερε μόνον τρεις πεζούλες ή χωράφια. Το ποσό αυτό δηλαδή (έστω και των 400 γροσιών) ήταν σχετικά σημαντικό για την εποχή εκείνη αφού 1.000 γρόσια ήταν ο ετήσιος μισθός των δημογερόντων. Φυσικά δεν ήταν διόλου δίκαιο για την αξία του αγάλματος, αλλά πάντως όποιος το είχε πάρει -αν το πήρε μόνον ένας- θα ήταν πια σχετικά εύπορος. Φυσικά δεν αποκλείεται τα χρήματα να δόθηκαν στην οικογένεια Κεντρωτά και να δαπανήθηκαν κατά διάφορους τρόπους. Άλλη εκδοχή είναι ότι οι Γάλλοι έδωσαν τα χρήματα στους δημογέροντες και προκρίτους του νησιού.

Πώς το βρήκε

Στις 8 Απριλίου του 1820 (και 28 Μαρτίου με το παλιό ημερολόγιο που ίσχυε τότε στη Μήλο) ο Κεντρωτάς φέρεται να έσκαβε στο πεζούλι του και έβγαζε πέτρες από αρχαία ερείπια που υπήρχαν εκεί. Τον βοηθούσε πιθανόν ο 18χρονος γιος του Αντώνης και ένας 20χρονος ανηψιός του. Λίγο πιο πέρα Γάλλοι αξιωματικοί έκαναν ανασκαφές για αρχαία. Όταν ο Κεντρωτάς βρήκε πελεκημένο μάρμαρο έτρεξαν να τον βοηθήσουν δύο Γάλλοι ναύτες που συμμετείχαν στις γειτονικές ανασκαφές.Ο Κεντρωτάς προσπάθησε να ξανακαλύψει το άγαλμα γιατί φοβήθηκε ότι οι Γάλλοι θα το άρπαζαν ή θα απαιτούσαν να το αγοράσουν πού φτηνά -δεν στάθηκε δηλαδή τόσο αφελής όσο τον παρουσιάζει ο μύθος. Οι Γάλλοι, από αυτά που γράφουν αργότερα σε επιστολές τους, φαίνεται πως τον θεωρουν ανόητο επειδή προφανώς ο Κεντρωτάς άρχισε να συμπεριφέρεται επίτηδες με περιφρόνηση για τα ευρήματα ώστε να τους ξαποστείλει και να εκμεταλλευτεί το άγαλμα αργότερα με την ησυχία του χωρίς την φορτική παρουσία και τις πιέσεις που σωστά πίστευε ότι θα του ασκούσαν. Εντούτοις οι Γάλλοι δεν «ξεκολλούσαν» με τίποτε από την περιοχή και τον πίεζαν να συνεχίσουν όλοι μαζί το σκάψιμο, ώσπου βρέθηκε και το δεύτερο τμήμα του αγάλματος, οπότε πια ο Κεντρωτάς δεν μπορούσε πια να παριστάνει τον ανήξερο, αλλά ούτε και να περιφρουρήσει το έργο που είχε βρει στο χωράφι του.

Εκανε μια προσπάθεια πάντως να το διαφυλάξει και το μετέφερε στη στάνη του, όμως ο "πυρετός αρχαιοτήτων" είχε ήδη καταλάβει τους Γάλλους και επικοινωνουσαν με προξένους και πρεσβευτές της πατρίδας τους στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και αλλού.

Επικεφαλής των Γάλλων που έκαναν ανασκαφές δίπλα στο χωράφι του Κεντρωτά και αναμίχθηκε στις εκσκαφές ήταν ο νεαρός τότε αξιωματικός Ολιβιέ Βουτιέ (Olivier Voutier, 1796-1877) που στη συνέχεια επισήμως παραιτήθηκε από το γαλλικό ναυτικό και πολέμησε με το πλευρό των Ελλήνων στην επανάσταση του 1821. Ο Βουτιέ που είχε σπουδάσει λίγη αρχαιολογία άρχισε να σχεδιάζει αμέσως το εύρημα και ειδοποίησε πατριώτες του για την μεγάλη ανακάλυψη, επειδή ο ίδιος δεν είχε αρκετά χρήματα για να το αγοράσει και κάποιοι είχαν κιόλας προτείνει στον Κεντρωτά αμοιβή 1.000 γροσιών. Ενημέρωσε επίσης ότι κοντά στο άγαλμα βρέθηκαν δύο αφιερώσεις ή Ερμές, μια ενός ηλικιωμένου και μία ενός νέου, όπως και πλίνθος (βάση δηλαδή) και κομμάτι με επιγραφή που ανέφερε το όνομα του γλύπτη. Επίσης βρέθηκαν τμήματα του αριστερού χεριού, πολύ φθαρμένα, που φαινόταν να κρατούν μήλο, και οι Γάλλοι όπως και οι ντόπιοι νόμισαν ότι ίσως ανήκαν σε άλλο άγαλμα και είχαν βρεθεί τυχαία κοντά στην Αφροδίτη.

Τα χέρια που έλειπαν δηλαδή, έλειπαν εξαρχής και γι’ αυτό το σχέδιο του Βουτιέ που έγινε επί τόπου, παριστάνει την Αφροδίτη ακρωτηριασμένη από την πρώτη στιγμή. Κι αυτά που βρέθηκαν όμως δεν αξιοποιήθηκαν σωστά, επειδή οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ανήκαν σε άλλη εποχή ή έργο. Ετσι παρότι βρέθηκαν στην ανασκαφή και περισυλλέχθηκαν, όταν πάνω στην επεισοδιακή μεταφορά χάθηκαν, δεν αναζητήθηκαν με ιδιαίτερη ζέση. Οι ειδικοί τώρα πια ξέρουν ότι στα ελληνιστικά χρόνια όταν ένα έργο προοριζόταν να φαίνεται από τη μία μεριά, π.χ. τη δεξιά, οι γλύπτες έδιναν βαρύτητα σε αυτή την πλευρά και όχι σε εκείνη που δεν φαινόταν από το κοινό ή που πιθανά καλυπτόταν με ύφασμα. Ετσι ερμηνεύεται σήμερα δηλαδή το κάπως "άτεχνο" αριστερό χέρι της Αφροδίτης που οι Γάλλοι νόμισαν τότε ότι ήταν "άσχετο από το άγαλμα" και το οποιο αναφέρεται ότι κρατούσε μήλο, παραπέμποντας πιθανά στο μήλο του Πάρι.

Η μάχη για την απόκτηση

Ο αξιωματικός Jules-Sébastien-César Dumont d’Urville, που έπεισε τους Γάλλους να βιαστούν να αγοράσουν την Αφροδίτη της Μήλου αργότερα εξελίχθηκε σε σημαντικό εξερευνητή της Ανταρκτικής. Το έργο βρέθηκε σε πολλά κομμάτια (πιθανόν έξη, από τα οποία τα χέρια και το όνομα του γλύπτη πλέον λείπουν), με δύο βασικά, τον κορμό και τα πόδια. Ολα αυτά τα κομμάτια και οι Ερμές έγιναν αμέσως αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ό Βουτιέ ενημέρωσε με μιας τον Γάλλο υποπρόξενο στην Μήλο, τον Λουϊ Μπρεστ (Louis Brest) και αυτός παρουσιάστηκε και άρχισε να παζαρεύει λέγοντας πως "δεν είναι βέβαιο ότι το άγαλμα αξίζει 1.000 γρόσια". Ειδοποίησε όμως αμέσως τον ντε Ριβιέρ (Charles-François de Riffardeau, μαρκήσιος και αργότερα δούκας de Rivière), πρόξενο των Γάλλων στην Υψηλή Πύλη. Στη διαπραγμάτευση αναμίχθηκε ενεργά και ένας άλλος Γάλλος αξιωματικός που είχε πάθος με τις αρχαιότητες, ο Ντιμόν ντ' Ουρβίλ (Dumont d'Urville) που σημειωτέον ήταν βέβαιος πως επροκειτο ή για την Αφροδίτη που κρατουσε το μήλο του Πάρι. Οι Γάλλοι αποφάσισαν να πάρουν οπωσδήποτε όλα τα ευρήματα στην κατοχή τους.

Το παζάρι καθυστερούσε όμως, όπως και το πλοίο που θα μετέφερε με ασφάλεια το άγαλμα στη Γαλλία. Ο Κεντρωτάς ή και οι δημογέροντες (καθώς πλέον στα παζάρια είχε αναμιχθεί όλο το νησί) αδημονούσαν και αποφάσισαν να δώσουν ή να πουλήσουν το άγαλμα σε άλλους ενδιαφερόμενους. Ίσως εξάλλου υφίσταντο και πολιτικές πιέσεις -η Υψηλή Πύλη περνούσε σοβαρή κρίση στις εξωτερικές της σχέσεις και η παραχώρηση αρχαιοτήτων από πλευράς της συνιστούσε ουσιαστικά άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Ο νόμος όριζε όλες οι αρχαιότητες να καταλήγουν στην Κωνσταντινούπολη και να αποφασίζεται κεντρικά η διάθεσή τους ώστε ο σουλτάνος να κολακεύει τα έθνη που τον συνέφερε.

Μέσα σε όλα, παρουσιάστηκε και ο Νικόλαος Μουρούζης, μέγας δραγουμάνος του οθωμανικού στόλου, και έπεισε τους Μηλίους να πουλήσουν το εύρημα σε εκείνον (ο Μουρούζης εκτελέστηκε με απαγχονισμό ένα χρόνο αργότερα μαζί με άλλους Φαναριώτες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην ελληνική επανάσταση). Ο εκπρόσωπος των Γάλλων που βρέθηκε τότε εκεί ήταν ο υποκόμης ντε Μαρκέλους (Vicomte de Marcellus) που έπεισε τους ντόπιους να μη φορτωθεί τελικά η Αφροδίτη στο πλοίο του Μουρούζη για να πάει στην Πόλη, αλλά στο πλοίο των Γάλλων για να πάει στο Λούβρο. Το γλυπτό όντως ταλαιπωρήθηκε και φορτώθηκε μετ' εμποδίων στο γαλλικό καράβι, γιατί οι κάτοικοι της Μήλου είχαν διχαστεί (και διαπληκτίζονταν) και τραβολογούσαν τους Γάλλους μεταφορείς -πολλοί ντόπιοι φοβούνταν ότι αν το γλυπτό έφευγε για τη Γαλλία θα είχαν συνέπειες από τους Οθωμανούς ενώ άλλοι πίστευαν ότι έπρεπε να πάει στη Γαλλία αλλά να δοθούν περισσότερα χρήματα.

Λεπτομέρειες για το γλυπτό

Ο κότσος είχε βρεθεί χωριστά και αποκαταστάθηκε. Το έργο έχει δουλευτεί σε χωριστά κομμάτια, τα δύο βασικά από τα οποία στη συνέχεια ο δημιουργός συνέδεσε στους γλουτούς, εκεί που πέφτουν και οι πτυχώσεις του ενδύματος. Χωριστά είχε δουλευτεί και το αριστερό χέρι αλλά και το αριστερό πόδι, όπως και το δεξί. Η θεά στα μαλλιά φέρει κεφαλόδεσμο (ταινία) από την οποία πίσω ξεφεύγουν βόστρυχοι. Εφερε επίσης κοσμήματα όπως φαίνεται από τα σημάδια που απέμειναν στα αυτιά (σκουλαρίκια) και ίσως περιδέραιο και διάδημα -όπως επίσης φανερώνουν κάποια χαρακτηριστικά σημάδια. Πιθανόν να ήταν και πολύχρωμο έργο[5], αλλά το χρώμα από το παριανό μάρμαρο έχει πια χαθεί και δεν μπορούμε να εικάσουμε με σιγουριά τα χρώματα που ίσως είχαν χρησιμοποιηθεί. Κάτω από το δεξί μαστό υπάρχει μία τρύπα για τη μεταλλική στήριξη του δεξιού χεριού που λείπει. Επειδή η δεξιά πλευρά ήταν πιο καλοδουλεμένη και οι ειδικοί εικάζουν ότι είχε προορισμό να τοποθετηθεί σε σημείο που ο κόσμος θα έβλεπε τη θεά από τα δεξιά της. Η τεχνοτροπία δείχνει ότι ήταν έργο μιας εποχής κατά την οποία παρατηρείτο στροφή στον κλασικισμό.

Το έργο πλάστηκε στα ταραγμένα ελληνιστικά χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα από τον γλύπτη Αγήσανδρο ή ο Αλέξανδρο, γιο του Μηνίδη από την Αντιόχεια του Μαιάνδρου. Το μισό όνομά του αναφερόταν στη βάση του γλυπτού όπου απέμενε χαραγμένη η φράση ...ΝΔΡΟΣ ΜΗΝΙΔΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΥΣ ΑΠΟ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΕΠΟΙΗΣΕ. Αυτή η επιγραφή που φαίνεται σε ένα σχέδιο της εποχής, χάθηκε γύρω στο 1825 ενώ το απόκτημα βρισκόταν στο Λούβρο και πολλοί πιστεύουν ότι την εξαφάνισαν οι τότε διευθυντές του για να μπορούν να υποστηρίξουν ότι ήταν έργο του Πραξιτέλη. Στον Αγήσανδρο αποδίδεται πάντως ένα άλλο έργο που εκτίθεται στο Λούβρο -μια προτιμή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε βρεθεί στη Δήλο.

Οι ίδιοι οι Γάλλοι είχαν υποστηρίξει τότε ότι "η αριστερή γωνία της βάσης του αγάλματος όπου αναγραφόταν το όνομα του γλύπτη Αλέξανδρου δυστυχώς χάθηκε στα ασβεστοκονιάματα, αλλά ανήκε σε άλλη εποχή και ήταν άσχετη προς την Αφροδίτη". Το σχέδιο που παρατίθεται πάντως δείχνει ότι η αριστερή πλευρά ταίριαζε τέλεια στη βάση του αγάλματος και επιστημονική εξακρίβωση για τη χρονολόγηση δεν μπορεί να γίνει πια αφού το κομμάτι δεν βρίσκεται πουθενά από όσο γνωρίζουν οι ειδικοί.

Ειδικά για την Αφροδίτη οι Γάλλοι είχαν τότε και "εθνικούς λόγους" να προκαλέσουν σύγχυση, γιατί τότε σε όλη τη λόγια Ευρώπη είχε ξεσπάσει πόλεμος για την απόκτηση αρχαιοτήτων. Επιπλέον ήταν η εποχή που μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό το 1815 πολλοί λαοί ζητούσαν -και έπαιρναν- πίσω τις αρχαιότητες που είχε αρπάξει με τους πολέμους του ο Γάλλος στρατηλάτης και οι σχέσεις της Γαλλίας με όλους σχεδόν τους Ευρωπαίους, ήταν αρκετά τεταμένες.

Πιθανόν στο πλαίσιο αυτού του αρχαιολογικού πολέμου οι Γάλλοι να θεώρησαν σκόπιμο να εξαφανιστεί ο πραγματικός δημιουργός του έργου τόσο για να μην το ζητήσει πίσω η Τουρκία (αφού Ελλάδα ακόμα δεν υπήρχε) όσο και για να το προβάλλει διεθνώς περισσότερο ως έργο μυστηριώδους γλύπτη από την κλασική Ελλάδα και να "προσπεράσει" τη Γερμανία στον "αγώνα δρόμου" αρχαιοτήτων.

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι γυναίκες που συστηματικά τρώνε μπισκότα, κέικ ή γεμιστά τσουρέκια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο στη μήτρα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, όσες καταναλώνουν τέτοιου είδους γλυκά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα έχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες...
καρκίνου σε σύγκριση με όσες σπανίως τα αγγίζουν. Όσες, δε, τα καταναλώνουν συχνότερα από τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν 42% περισσότερες πιθανότητες καρκίνου. Τα καλά νέα είναι πως η μέση γυναίκα έχει 1 πιθανότητα στις 100 να εκδηλώσει κάποια στιγμή καρκίνο στη μήτρα – και οι προαναφερθείσες αυξήσεις σημαίνουν πως αυτές οι πιθανότητες γίνονται 1,32 στις 100 και 1,42 στις 100 αντιστοίχως. Για τους ερευνητές του πανεπιστημιακού Ιδρύματος Καρολίνσκα, στη Σουηδία, που εκπόνησαν τη μελέτη, ο παραπάνω κίνδυνος είναι «μέτριος», αλλά «οπωσδήποτε αρκετά σημαντικός, ώστε να πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω». Για να μελετήσουν την πιθανή συσχέτιση γλυκών και καρκίνου της μήτρας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από 61.226 γυναίκες, οι οποίες την περίοδο 1987-1990 είχαν απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις για την διατροφή, τον τρόπο χωής, το βάρος και την υγεία τους. Δέκα χρόνια αργότερα, οι γυναίκες απάντησαν εκ νέου, σε εκτενέστερες ερωτήσεις για την διατροφή τους. Το 2008, οι ερευνητές συνέκριναν όλες τις απαντήσεις των γυναικών με τους ιατρικούς φακέλους τους, αναζητώντας επίσης τις διαγνώσεις καρκίνου του ενδομητρίου (είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου της μήτρας). Όπως διαπίστωσαν, 729 γυναίκες είχαν εκδηλώσει τον καρκίνο αυτό. Η κατανάλωση τροφίμων με πολλή ζάχαρη, όπως οι τούρτες, η μαρμελάδα ή τα κανονικά αναψυκτικά, δεν φάνηκε να σχετίζεται ιδιαίτερα με τον καρκίνο του ενδομητρίου. Αντιθέτως, η συχνή κατανάλωση κέικ, μπισκότων και γεμιστών τσουρεκιών φάνηκε να τον αυξάνει. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν που οφείλεται αυτή η διαφορά μεταξύ των γλυκισμάτων – θα μπορούσε να αποδίδεται στον τρόπο παρασκευής ή στα συστατικά τους. Ένα άλλο εύρημα της μελέτης ήταν πως οι γυναίκες που τρώνε περισσότερα από 35 γραμμάρια ζάχαρη την ημέρα (αντιστοιχεί σε περίπου 7 κουταλάκια του καφέ), διατρέχουν κατά 36% περισσότερες πιθανότητες καρκίνου του ενδομητρίου. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention».

ΤΟΞΙΚΑ ΣΕ ΡΟΥΧΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η GREENPEACE

Η Greenpeace κατηγορεί, από το Πεκίνο, δεκατέσσερις μεγάλες εταιρίες κατασκευής ρούχων, ότι σε προϊόντα τους βρέθηκαν ίχνη τοξικών χημικών ουσιών που είναι πιθανό να πλήξουν τα όργανα αναπαραγωγής ζώντων οργανισμών. Η Greenpeace αγόρασε σε 18 χώρες δείγματα ρούχων, τα οποία...
κατασκευάζονται στην Κίνα, το Βιετνάμ, την Μαλαισία και τις Φιλιππίνες και άρχισε τη διαδικασία ελέγχου τους। «Αιθοξυλεστέρες της νονυφαινόλης (ΝΡΕ) εντοπίστηκαν στα δύο τρίτα των δειγμάτων», ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Λι Γιφάνγκ, παρουσιάζοντας την έκθεση «Dirty Laundry 2». Οι αιθοξυλεστέρες της νονυφαινόλης είναι χημικά προϊόντα που συχνά χρησιμοποιούνται ως απορρυπαντικά στη βιομηχανία και στην παραγωγή υφασμάτων, συνθετικών και μη. Όταν αποσυντίθενται, παράγεται νονυφαινόλη, ένα ιδιαίτερα τοξικό υποπροϊόν. «Η νονυφαινόλη προκαλεί ορμονικές διαταραχές» υπογράμμισε η Λι και διευκρίνισε ότι μπορεί να μολύνει την τροφική αλυσίδα και όταν βρεθεί εντός του οργανισμού να αποτελέσει απειλή για την γονιμότητα, το αναπαραγωγικό σύστημα, ακόμα και την ανάπτυξή. «Δεν είναι απειλή μόνο για τις αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες κατασκευάζονται τα υφάσματα, αλλά και στις χώρες που πωλούνται τα ρούχα αυτά λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ΝΡΕ που διαρρέουν όταν πλένονται τα συγκεκριμένα ρούχα» πρόσθεσε. Τον περασμένο μήνα η Greenpeace δημοσιοποίησε έκθεση με τίτλο «Dirty Laundry» στην οποία αποκαλύπτει πως ορισμένες μεγάλες φίρμες μολύνουν τα νερά ποταμών στην Κίνα με τα χημικά τους απόβλητα. Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης αυτής, οι εταιρίες Puma και Nike δεσμεύτηκαν να αποκλείσουν κάθε χημική τοξική ουσία από την παραγωγική τους διαδικασία από σήμερα ως το 2020. Η Adidas δεν δέχτηκε να δεσμευτεί σε μια ανάλογη κίνηση, τόνισε η Λι.

pigi

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το «πράσινο φως» για προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τους φορείς του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθούν, κυρίως οι ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς , έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα η...
πρόσληψη του εξής προσωπικού: 1.300 άτομα (εκπαιδευτικού προσωπικού) σε θέσεις επιστημονικών συνεργατών, εργαστηριακών συνεργατών και εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων , με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό), για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 (11.700 ανθρωπομήνες) στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας (ΤΕΙ) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) 16.220 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις ΣΜΕΑ & ΚΔΑΥ και στα Μειονοτικά Σχολεία (129.754 ανθρωπομήνες), για το σχολικό έτος 2011-2012. 4.500 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις ΣΜΕΑ & ΚΔΑΥ και στα Μειονοτικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2011-2012 από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ (ο αριθμός των ατόμων που αντιστοιχεί στο βαθμό επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού είναι 675 άτομα ή 15% ή 5.400 ανθρωπομήνες). 71 άτομα, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δέκα μηνών (710 ανθρωπομήνες) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής. 10 άτομα, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα 8 μηνών (80 ανθρωπομήνες) στους εποπτευόμενους από το υπουργείο Παιδείας φορείς (πλην του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος»). 3 άτομα, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους (36 ανθρωπομήνες), για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. 25 άτομα, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως (8) μήνες (200 ανθρωπομήνες), στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (πρώην Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων). 44 άτομα, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις ΕΜΚΦ Αγίου Ιωάννου Ασπρονερίου Φθιώτιδας, Πλαταμώνα Λάρισας, «Αρχαία Άβδηρα» Ξάνθης και Αγ. Τριάδας Ημαθίας, για χρονικό διάστημα 2 κατασκηνωτικών περιόδων (14 ημερών η καθεμία).14 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με διάρκεια απασχόλησης 10 μηνών (140 ανθρωπομήνες), στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. 100 Ιεροδιδάσκαλοι Ισλαμικής Θρησκείας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα (9) μηνών (900 ανθρωπομήνες) στις Μουφτείες της Θράκης. 250 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, διδάσκοντες βάσει του ΠΔ 407/80, στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 (2.250 ανθρωπομήνες). Με άλλη πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να κινηθούν οι διαδικασίες πλήρωσης 600 θέσεων μόνιμων Εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2011- 2012 για το σύνολο των περιπτώσεων του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (Υπουργείο Παιδείας), ως ακολούθως : 223 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ (ποσοστό 60% της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 3848 /2010). 150 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία (ποσοστό 40% της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 3848/2010). 227 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από τις λοιπές κατηγορίες του άρθρου 9 του ν. 3848/2010. * Αποφασίστηκε ακόμη να προχωρήσει η πρόσληψη 18 ατόμων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας εισπρακτόρων διοδίων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα 2 μηνών, στην Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ ΑE), καθώς επίσης και η πρόσληψη 10 ατόμων για χρονικό διάστημα 2 ετών, στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, για την υλοποίηση έργων δικτύωσης ERANETs.
πηγή

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011