ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Οι 10 καλές συνήθειες που κληρονομήσαμε από το 2011


Κάθε αρχή του έτους βάζουμε στόχους που τελικά δεν τους τηρούμε ποτέ. Δείτε ωστόσο, τι αποκομίσαμε από τις έρευνες υγείας και υιοθετήστε τις πολύτιμες αυτές συνήθειες και τη νέα χρονιά.

To 2011 ήταν κατά γενική ομολογία δύσκολο και το 2012 δεν προβλέπεται ακριβώς στρωμένο με ροδοπέταλα. Έχουμε ήδη πάρει απόφαση ότι θα έχουμε λιγότερα χρήματα, περισσότερο άγχος και ανασφάλεια, ενώ θα χρειαστεί να κάνουμε περικοπές προς διάφορες κατευθύνσεις. Εκεί, όμως, που δεν πρέπει να περικόψουμε τίποτα είναι η υγεία μας, την οποία μπορούμε να τονώσουμε και ταυτόχρονα να φτιάξουμε και τη διάθεσή μας, με μικρές, απλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας – και το καλύτερο; Δεν μας κοστίζουν ούτε ένα ευρώ.
1.Φάτε πιο αργά
Το ξέρουμε πως όταν πεινάτε, είστε ικανοί να εξαφανίσετε 1 πίτσα σε 35 δευτερόλεπτα, η αλήθεια είναι, όμως, ότι σύμφωνα με γιαπωνέζικη μελέτη που έγινε σε περισσότερους από 500 άντρες σε διάρκεια 8 χρόνων, όσοι έτρωγαν με γρήγορους ρυθμούς πήραν κατά μέσο όρο 2 κιλά κατά τη διάρκεια της μελέτης, ενώ όσοι έριχναν τους ρυθμούς τους σε σχέση με το φαγητό, πήραν λιγότερο από 1 κιλό. Επειδή το σώμα μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να καταγράψει το κατά πόσο έχουμε χορτάσει, πρέπει να του δίνετε λίγο χρόνο, έτσι ώστε να μη συνεχίζετε να τρώτε, ενώ έχετε ήδη χορτάσει –και απλώς δεν το έχετε καταλάβει. Για να ρίξετε τους ρυθμούς σας, δοκιμάστε να πίνετε λίγο νερό ανάμεσα στις μπουκιές σας.
2.Μάθετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο
Η μουσική οξύνει το μυαλό και τη μνήμη και αν δεν θέλετε να ψάχνετε καθημερινά τα κλειδιά σας από 3 φορές την ημέρα, ίσως είναι ώρα να μάθετε λίγη κιθάρα – ή πιάνο, ή φλάουτο ή ό,τι σας αρέσει – κι όσο πιο γρήγορα το ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο. Μελέτη που έγινε στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Κάνσας έδειξε ότι όσοι έπαιζαν μουσική για περισσότερο από μια δεκαετία, είχαν την καλύτερη μνήμη, λόγω του ότι η μουσική διεγείρει διάφορους τομείς του εγκεφάλου και η εξάσκηση πάνω σε αυτή μπορεί να σας χαρίσει –πέρα από ψυχική ανάταση- και περισσότερη οξύνοια.

3.Γίνετε πιο ανεκτικοί στον πόνο με τη σωστή στάση σώματος
Υπάρχει ένα μικρό κόλπο που μπορεί να σας κάνει να αντέξετε τον πόνο για περισσότερη ώρα, την επόμενη φορά που θα πρέπει να κάνετε μια επίπονη εξέταση ή σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση: ισιώστε την πλάτη σας και υιοθετήστε μια δυναμική στάση. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Social Pathology, η δυναμική στάση απελευθερώνει περισσότερη τεστοστερόνη, καταπολεμώντας τον πόνο που σας ταλαιπωρεί. Ακόμη και στη γιόγκα, όταν οι στάσεις είναι πιο δυναμικές, αντί για παθητικές, οι περισσότεροι δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο.
4.Μάθετε το οικογενειακό, ιατρικό ιστορικό σας
Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το ιστορικό των μελών της ευρύτερης οικογένειάς σας, καθώς αν υπάρχει κάποιο μέλος, ακόμη και πιο μακρινό, που έχει νοσήσει από καρκίνο, τότε αυτόματα αυξάνεται η πιθανότητα για εμφάνιση καρκίνου και στους υπόλοιπους ανάμεσα στις ηλικίες 30 και 50. Αυτό σημαίνει ότι μια εξέταση που ίσως αφήνατε για μετά τα 40 ή τα 50, να πρέπει να γίνει νωρίτερα για προληπτικούς λόγους.

5.Σηκωθείτε από την καρέκλα
Οι μαραθώνιοι στο Play Station δεν σας βλάπτουν μόνο επειδή σας κάνουν συνεχώς να ξενυχτάτε, αλλά και λόγω του ότι όσο περισσότερο παραμένετε καθιστοί, τόσο περισσότερο αυξάνεται η πιθανότητα φλεβικής θρόμβωσης, δηλαδή η δημιουργία θρόμβου στα κάτω άκρα, ο οποίος μπορεί να ανέβει στην καρδιά ή τους πνεύμονες, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφράγματος. Αν λοιπόν ζείτε μια άκρως καθιστική ζωή, είτε παίζοντας Play Station ή περνώντας 10 ώρες καθημερινά καθιστοί στο γραφείο, τουλάχιστον φροντίστε να κάνετε διαλείμματα και να σηκώνεστε κάθε ώρα, για να διευκολύνετε τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.
6.Καταπολεμήστε το άσθμα μέσα από τη διατροφή
Το άσθμα είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή των σωλήνων που μεταφέρουν τον αέρα στους πνεύμονες και δυστυχώς πολλοί πάσχοντες καταναλώνουν τροφές που εντείνουν τη φλεγμονή. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, μερικές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο για περιστατικά άσθματος, ενώ άλλες τον μειώνουν. Η βιταμίνη C, η βήτα-καροτίνη, η βιταμίνη Ε μειώνουν τη φλεγμονή, γι’ αυτό και τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.ο.κ. θα σας κάνουν καλό. Το σελήνιο και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι επίσης ευεργετικά – τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι τα βραζιλιάνικα φιστίκια, το κοτόπουλο και τα θαλασσινά, ενώ σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ο σολομός, τα καρύδια, ο λιναρόσπορος κ.ά.

7.Βελτιώστε τη διάθεσή σας με γυμναστική
Αν είστε στις «μαύρες» σας, χωρίσατε με το/τη σύντροφο ή τα πράγματα στη δουλειά δεν πάνε καλά, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας κάνει καλό, εκτός από την υγεία και τη σιλουέτα σας και στη διάθεσή σας, ειδικά αν γυμνάζεστε 30-45 λεπτά τη φορά, 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Τέξας φάνηκε ότι το 28% των ατόμων με κατάθλιψη, κατάφερε να μειώσει τα συμπτώματα όταν γυμναζόταν σε αυτούς τους ρυθμούς και τα αποτελέσματα, μάλιστα, ήταν ακόμη καλύτερα για τους άντρες, ενώ οι επιδράσεις της άσκησης ήταν ανάλογες και του χρόνου γυμναστικής.
8.Αποφύγετε τα πλαστικά
Αν φέρνετε καθημερινά το φαγητό σας στη δουλειά σε πλαστικό τάπερ ή πίνετε νερό σε πλαστικό μπουκάλι, τότε ίσως σας ενδιαφέρει αυτό: τα πλαστικά (ακόμα και αυτά που αναγράφουν BPA-free) περιέχουν βλαβερά χημικά, όπως οιστρογόνα, τα οποία περνούν στο φαγητό ή το νερό που καταναλώνουμε εμείς μέσα απ’ αυτά. Ο καλύτερος τρόπος για να προφυλαχτείτε από τις βλαβερές επιδράσεις τους είναι να τα αντικαταστήσετε με ανοξείδωτα ή γυάλινα δοχεία.
9.Χαρείτε το φως του ήλιου
Αν αισθάνεστε σαν… ζόμπι τη στιγμή που χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί, ίσως πρέπει να δοκιμάστε μια μέθοδο που «πιάνει» πάντα. Βγείτε έξω και «κλέψτε» λίγο φως από τον ήλιο, ο οποίος ειδικά στη χώρα που ζούμε, είναι πρωταγωνιστής. Σύμφωνα με μελέτη, όταν οι συμμετέχοντες έβγαιναν σταδιακά στο φως για μισή ώρα, ένιωθαν περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τους υπόλοιπους που ξυπνούσαν στο… σκοτάδι. Δοκιμάστε το για φέτος και κάντε το πρωινό ξύπνημα πιο… ανεκτό.

10.Πίνετε συνεχώς νερό
Έχετε παντού πρόσβαση σε αυτό και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω, από το να γεμίσετε ένα ποτήρι και να το πιείτε. Το νερό σας κρατά ενυδατωμένους, είναι απαραίτητο για τις λειτουργίες του σώματός μας και σύμφωνα με γαλλική μελέτη, όσοι πίνουν 6-8 ποτήρια νερό καθημερινά, έχουν κατά 36% μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν υψηλά επίπεδα σακχάρου ή διαβήτη.


http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: