ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τα αντιπυρετικά απειλούν τα νεφρά των παιδιών

Η αγωγή με αντιπυρετικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη, μπορεί να απειλήσει τα νεφρά των παιδιών, ιδιαίτερα όσων έχουν αφυδατωθεί από τη γρίπη ή κάποια άλλη λοίμωξη,
σύμφωνα με τους ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Pediatrics», το 2,7% των περιπτώσεων οξείας νεφροπάθειας, στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, μπορεί να αποδοθεί άμεσα στην χορήγηση κοινών μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
 Παρότι τα φάρμακα αυτά έχουν συσχετιστεί με βλάβες των νεφρών σε μικρές έρευνες, αυτή θεωρείται η πρώτη μεγάλης κλίμακας σχετική έρευνα.
 
Οι ερευνητές ανέλυσαν στα στοιχεία από 1.015 περιπτώσεις, όπου οι ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο με οξύ πρόβλημα στα νεφρά, μεταξύ του Ιανουαρίου του 1999 και του Ιουνίου του 2010.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο πυρετός είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης και συστήνουν στους γονείς να μην δίνουν απαραιτήτως αντιπυρετικά, ώστε να αφήσουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη λοίμωξη, ενώ, αν χρειαστεί, να επιλέξουν την παρακεταμόλη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: