ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Πώς "στήνεται" η επόμενη γενιά διευθυντών!

Πώς "στήνεται" η επόμενη γενιά διευθυντών ....


Πώς "στήνεται" η επόμενη γενιά διευθυντών

Εν αρχή ην το περίεργο νέο σύστημα μοριοδότησης αντικειμενικών κριτηρίων.

- Θέλω να έχεις προσόντα, αλλά όχι πολλά.
- Καλό είναι να ξέρεις μια ξένη γλώσσα, αλλά την ξέρεις άριστα παίρνεις μόνο 0,2 μόρια επιπλέον.
- Να γνωρίζεις να χειρίζεσαι υπολογιστή είναι πολύ σημαντικό, αλλά αν έχεις επιπλέον δεξιότητες πληροφορικής, παίρνεις ... 0 μόρια. 
- Επίσης αν είσαι πληροφορικός ή ξενόγλωσσος δεν μοριοδοτείσαι παρά το ότι τις απαιτούμενες δεξιότητες τις έχεις σε υπερθετικό βαθμό.
- Μεταπτυχιακό ... βεβαίως ... καλό είναι να έχεις. Τι κι αν παιδεύτηκες χρόνια να το πάρεις ή αν απλά αγόρασες ένα ... τύπου ROMA TRE εξάμηνης διάρκειας που συνοδεύεται με πιστοποίηση άριστης γνώσης (!) ξένης γλώσσας. ¨Ένα και το αυτό. Ή μάλλον καλύτερα το δεύτερο γιατί σου δίνει και 1 μόριο από την ξένη γλώσσα.
- Μετράει το να είσαι έμπειρος, αλλά και πολύ έμπειρος να είσαι τι να σε κάνω αφού θα είσαι και μεγάλος.
- Η γνώμη του συλλόγου μετράει, αλλά δεν μετράει τελικά.

Το αποτέλεσμα είναι να βγουν οι πίνακες "αξιολόγησης" που έφεραν τα πάνω κάτω. Υποψήφιοι με πολύ υψηλή μοριοδότηση σε προηγούμενες κρίσεις, τώρα βρίσκονται πολύ χαμηλά και το αντίστροφο.

Και φτάνουμε στα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών. Εντάξει, το έκαναν και οι προηγούμενοι, αλλά και αυτοί το κάνουν επίσης και μάλιστα εντελώς απροκάλυπτα.

Χωρίς να προηγηθεί Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και με μοναδικό κριτήριο τη 15ετή  εκπαιδευτική υπηρεσία και προϋπηρεσία, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου διόρισε τα πέντε από τα επτά μέλη των   Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών των Σχολείων, των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πρώτη απόφαση υπογράφηκε στις 19 Μαΐου. Ωστόσο στη συνέχεια κι ενώ ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους υποψήφιους Διευθυντές  υπήρξε σειρά τροποποιήσεων από τον υπουργό Παιδείας επί της αρχικής απόφασης της 19ης Μαΐου, αντικαθιστώντας κυρίως Σχολικούς Συμβούλους από τα Συμβούλια. Υπήρξαν αντικαταστάσεις μελών χωρίς να προηγηθεί έγγραφη παραίτησή τους.

Ουσιαστικά λοιπόν ο υπουργός επέλεξε τα 5 απ΄τα 7 μέλη των συμβουλίων, αφού τα δύο υπόλοιπα μέλη από τα επταμελή Συμβούλια είναι αιρετοί παρατάξεων, που εξελέγησαν από τους δύο κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ήδη από τους πίνακες κατάταξης προκύπτει ότι τα περισσότερα σχολεία θ' αλλάξουν διευθυντή είτε επειδή ο νυν έχει πολλά μόρια και θα βάλει πλώρη για κάτι καλύτερο είτε γιατί έχει πολύ λίγα και ή θα πάει κάπου χειρότερα ή ξανά πίσω στην τάξη. Αυτό μάλλον θεωρείται καλό από την πολιτεία η οποία φαίνεται ότι "στήνει" την επόμενη γενιά στελεχών κατά το πώς την βολεύει. Μένει μόνο να δούμε τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων για να επιβεβαιωθεί το σενάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: