ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανώτατο στέλεχος της Google o ''υποκινητής'' της εξέγερσης στην Αίγυπτο.

Ο ακτιβιστής του κυβερνοχώρου Ουάελ Γόνεμ, δυναμικός ανώτερος υπάλληλος στον γίγαντα του διαδικτύου Google, συνένωσε εκατοντάδες χιλιάδες αντιφρονούντες στον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ με τη μαγεία του Facebook, σε τέτοιο μάλιστα σημείο ώστε να γίνει σύμβολο της αιγυπτιακής νεολαίας.

Με εμφάνιση ζεν πρεμιέ, ηλιοκαμένο δέρμα, γυαλιά διανοούμενου και αστραφτερά μάτια, ο Ουάελ Γόνεμ, γύρω στα τριάντα, είχε δημιουργήσει μια σελίδα στο δίκτυο του Facebook και καλούσε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους στις 25 Ιανουαρίου για να ζητήσει την πτώση του καθεστώτος του κ. Μουμπάρακ.

Ανάμεσα στον πρόεδρο...
ηλικίας 82 ετών και τα εκατομμύρια των νέων Aιγυπτίων, δεν υπάρχει πλέον κανένα σημείο επαφής. Και μετά από την λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία, οι κυβερνοναύτες «παραφράζουν» τον Μπαράκ Ομπάμα: «Ναι, μπορούμε» (‘Yes We Can’).

Ο Ουάελ Γόνεμ, Marketing Manager της Google για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, παντρεμένος, με έδρα το Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επέστρεψε στο Κάιρο λίγο πριν από τις πρώτες γιγαντιαίες διαδηλώσεις απαιτώντας την αποχώρηση του αρχηγού του κράτους.

Δύο ημέρες αργότερα συνελήφθη και παραδόθηκε στις πολύ αμφισβητούμενες υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας, μια ειδική αστυνομική δύναμη.

Ο Γόνεμ, αφέθηκε ελεύθερος την Δευτέρα μετά από δώδεκα ημέρες κράτησης με δεμένα τα μάτια, και αφού βομβαρδίστηκε με ερωτήσεις από τις αρχές που πιθανολογούσαν ότι ήταν «πράκτορας» των ξένων δυνάμεων.

Την Τρίτη, διέσχισε το πλήθος και έκανε μια θριαμβευτική είσοδο στην Πλατεία Tαχρίρ, η οποία έγινε μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία το σύμβολο της «λαϊκής επανάστασης» που οι διαδηλωτές δεν εγκαταλείπουν πλέον.

«Ήρθα εδώ για να δω τον Ουάελ, τον αναμένουμε όλοι», δήλωσε ο Αμπντελραχμάν, ένας νεαρός διαδηλωτής που άκουγε τους ομιλητές να διαδέχονται ο ένας τον άλλο λίγο πριν από την άφιξη του «σταρ» της ημέρας.

«Δεν είμαι ήρωας, εσείς είστε οι ήρωες, εσείς μείνατε εδώ στην πλατεία», τόνισε ο Γόνεμ μιλώντας στους διαδηλωτές. «Μου αρέσει να το αποκαλώ αυτό επανάσταση του Facebook, αλλά αφότου είδα τους ανθρώπους εδώ, θα έλεγα ότι είναι η επανάσταση του αιγυπτιακού λαού», πρόσθεσε.

Δίπλα του, η μητέρα του Χάλεντ Σαΐντ, του νεαρού άνδρα που σκοτώθηκε από την αστυνομία τον Ιούνιο στην έξοδο ενός internet cafe στην Αλεξάνδρεια (βόρεια).

Αποκάλυψε ότι ήταν ο διαχειριστής, μέχρι τώρα ανώνυμος, της σελίδας στο Facebook, «είμαστε όλοι Χάλεντ Σαΐντ», τόνισε.

Ο νεαρός άνδρας αποφεύγει γενικώς τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, αλλά έδωσε μια συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN στην οποία δηλώνει «έτοιμος να πεθάνει» για την αλλαγή στην Αίγυπτο.

Όταν είδε τις εικόνες των νέων ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, κατέρρευσε. «Θέλω να πω σε κάθε μητέρα, κάθε πατέρα που έχασαν ένα γιο, ότι ζητώ συγγνώμη, δεν είναι δικό μας λάθος, το ορκίζομαι, δεν είναι δικό μας λάθος, είναι το σφάλμα κάθε ανθρώπου που ήταν στην εξουσία και είχε γραπωθεί σε αυτήν», δήλωσε κλαίγοντας με λυγμούς, με το κεφάλι μέσα τους ώμους του.

Ο κ. Γόνεμ επικοινωνεί απευθείας με τους φίλους του μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η σελίδα του στο Facebook είχε 90.000 «φίλους» πριν από την απελευθέρωσή του, ενώ σήμερα έχει πάνω από 220.000.

Αυτός ο πτυχιούχος στην επιστήμη των υπολογιστών από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, που έχει επίσης και μεταπτυχιακό ΜΒΑ, έχει πλέον ανέβει στο στερέωμα της αιγυπτιακής διαμαρτυρίας, ένας αστερισμός των νέων δημοκρατών, των λαϊκών, και των ισλαμιστών που όλοι τους έχουν ενωθεί για την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ.

ΠΗΓΗ: AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: