ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τα συναισθήματα του ανθρώπου - Παραμύθι

Loading...

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Ως και 60% οι μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο


Ως και 60% οι μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο

Τριπλή λαιμητόμος για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο το νέο μισθολόγιο, με σαρωτική κατάργηση των επιδομάτων, μειωμένο μισθολόγιο και πάγωμα στον ίδιο βαθμό για την επόμενη διετία.

Οι μειώσεις στις αποδοχές θα ξεπεράσουν κατά μέσο το 40% και θα κυμανθούν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από 5% έως και 60% σε ορισμένες περιπτώσεις (υπουργείο Οικονομικών), ενώ μικρές αυξήσεις που θα έπαιρναν ορισμένοι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι θα εξανεμιστούν με τη βαθμολογική τους υποβάθμιση, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη.

Για τις όποιες αυξήσεις τουλάχιστον φέτος έχει οριστεί πλαφόν μέχρι 50 ευρώ, ενώ πλαφόν -ευτυχώς- υπάρχει και στις μειώσεις των αποδοχών, που δεν μπορεί να είναι παραπάνω από 25% μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2012. Αν το ποσόν των απωλειών ξεπερνά το 25% θα κατανεμηθεί ισόποσα τα δύο επόμενα χρόνια 2013 και 2014.

Αναλυτικά το νέο μισθολόγιο:

  • Ενσωματώνει στο βασικό μισθό ένα ελάχιστο μέρος από τα επιδόματα που γνωρίζαμε έως σήμερα, αφού η συντριπτική πλειονότητα των επιδομάτων αυτών έχει καταργηθεί.
  • Συνδέει απόλυτα το βαθμό με το μισθό. Σε κάθε βαθμό αντιστοιχεί ένας βασικός μισθός και προβλέπονται σε κάθε βαθμό και μισθολογικά κλιμάκια. Τα κλιμάκια αποδίδουν μια αύξηση 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μισθό. Τα μισθολογικά κλιμάκια αποδίδονται κάθε διετία, εκτός από τα κλιμάκια των βαθμών Α’ και Β’ που αποδίδονται κάθε τριετία.
  • Όλοι οι υπάλληλοι κάθε κατηγορίας μπαίνουν όταν πρωτοδιορίζονται στον ΣΤ’ βαθμό. Ο μισθός για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 780 ευρώ. Για τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο μισθός είναι 858 ευρώ. Για τους απόφοιτους των ΤΕΙ (Τεχνολογική Εκπαίδευση) ο μισθός είναι 1.037 ευρώ. Στην ανώτερη κατηγορία των αποφοίτων ΑΕΙ (Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση) ο εισαγωγικός μισθός είναι 1.092 ευρώ.
  • Καταργεί τα κάθε είδους επιδόματα κρατώντας μόνον τα οικογενειακά και τα επιδόματα θέσης. Καταργεί το γνωστό έως σήμερα επίδομα γάμου και αναγνωρίζει οικογενειακή παροχή μόνον στην περίπτωση που ο υπάλληλος έχει παιδιά.
  • Μόνον κάτω από προϋποθέσεις δίδονται τα επιδόματα Επίτευξης Στόχων και Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων για υπαλλήλους που υπηρετούν σε μονάδες που έχουν κύρια αρμοδιότητα την είσπραξη δημόσιων εσόδων. Για τη χορήγηση αυτών των επιδομάτων απαιτείται ο υπάλληλος να έχει υλοποιήσει τους προβλεπόμενους στόχους σε ποσοστό άνω του 90%.
  • Το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων καταβάλλεται σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπηρεσίες που έχουν επιτύχει κατά 80% τους στόχους που έχουν τεθεί με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του προηγούμενου χρόνου. Ισούται με ποσό μέχρι 50% ενός βασικού μισθού για επίτευξη στόχων μέχρι 90% και με το ποσόν ενός βασικού μισθού για επίτευξη στόχων πάνω από 90%. Προηγούνται οι υπηρεσίες που έχουν πετύχει τα υψηλότερα ποσοστά στην επίτευξη των στόχων.
  • Το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών στόχων καταβάλλεται στους υπαλλήλους των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καθώς και στους απόφοιτους Λυκείου. Εχει τη μορφή ποσοστιαίας προσαύξησης στο βασικό μισθό. Δηλαδή για υπαλλήλους που πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό πάνω από 90% δίδεται προσαύξηση 15% στο βασικό τους μισθό. Το ποσόν δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% του συνολικού μισθολογικού κόστους της προηγούμενης χρονιάς. Η συνολική δαπάνη γι’ αυτό το επίδομα δεν μπορεί να είναι παραπάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
  • Τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας έχουν μετατραπεί σε επιδόματα ύψους 500 και 250 ευρώ αντίστοιχα. Προϋπόθεση είναι ο μισθός του υπαλλήλου υπολογιζόμενος σε 12μηνη βάση να μην υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ μικτά. Στην περίπτωση αυτή το επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας θα κόβεται κατ’ αναλογία του ποσού που υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ μηνιαίως.
  • Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ορίζεται μέχρι του ποσού των 150 ευρώ το μήνα. Επίσης το επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών είναι 100 ευρώ το μήνα και θα δίδεται σε υπαλλήλους που στις 31 Οκτωβρίου 2011 υπηρετούσαν σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές της Ελλάδας.
  • Κόβονται με το μαχαίρι οι υπερωρίες για όλους τους υπαλλήλους. Ανώτατο όριο έχουν οριστεί οι 20 ώρες μηνιαίως. Οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούν στα κυβερνητικά, κομματικά ή βουλευτικά γραφεία μπορούν να πάρουν υπερωριακή απασχόληση μέχρι 60 ή 50 ώρες μηνιαίως ανάλογα με την περίπτωση και ύστερα από αιτιολόγηση

ΠΗΓΗ: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: