ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τι είναι το Bosko Verticale στο Μιλάνο?

Το Bosko Verticale (Κάθετο δάσος) είναι ένα εξαιρετικά οικολογικό και φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα του Ιταλού αρχιτέκτονα Στέφανο Μποέρι για την δημιουργία 2 ουρανοξυστών στους οποίους θα έχουν φυτευτεί ζωντανά δέντρα, στην πόλη του Μιλάνου. Το project ξεκίνησε το 2007, έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ και αναμένετε να ολοκληρωθεί φέτος.

πράσινες ταράτσες

Σε όλους τους ορόφους και σε όλα τα διαμερίσματα στα μπαλκόνια έχουν φυτευτεί 900 συνολικά δέντρα με διαφορετικό ύψος από 3 έως 9 μέτρα, καθώς και μικρά κηπάκια που προσδίνουν μια φανταστική θέα στην πρόσοψη των κτιρίων.

Το Μιλάνο είναι μια από της πιο βρώμικες πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μια τέτοια πρωτοβουλία μπορεί να είναι η αρχή και άλλες πόλεις να ακολουθήσουν το εξαιρετικό παράδειγμα για οικολογική συνείδηση και εφαρμογή στην πράξη.

Το “Κάθετο δάσος” σίγουρα θα μεταμορφωθεί σε τουριστική attraction, και θα προκαλέσει πολλά και ποικίλα σχόλια, καθώς έχει εξαιρετικά μοντέρνο σχεδιασμό και ακόμη περισσότερο φιλόδοξη ιδέα. Αυτό σημαίνει οικολογική συνείδηση στην πράξη και όχι στα λόγια. Αυτά είναι τα λεγόμενα ενεργειακά σπίτια, στην περίπτωση διαμερίσματα, που περικλείουν ότι πιο μοντέρνο σχεδιαστικά υπάρχει, έχοντας χρησιμοποιηθεί τα πιο σύγχρονα υλικά στην κατασκευή τους. Ζεσταίνονται με λέβητες pellet, έχουν ζεστό νερό από τα φωτοβολταϊκά συστήματα στην οροφή, δέντρα και ολόκληροι κήποι στα μπαλκόνια, ανεμογεννήτριες παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα και χίλια άλλα δυο καλούδια που προσφέρονται από την φύση απλόχερα και δωρεάν, για να κάνουν της ανέσεις μας περισσότερες, και ποιο οικολογικές.

Ο ψηλότερος από τους δυο πύργους – Torre Ε φτάνει τα 105 μέτρα και αποτελείται από 24 ορόφους, ενώ ο δεύτερος πύργος – Torre D είναι χαμηλότερος με 17 ορόφους και συνολικό ύψος 78 μέτρα. Εκτός από τα διαμερίσματα στους 2 ουρανοξύστες, έχει προβλεφτεί να υπάρχουν εστιατόρια, γυμναστήρια και υπόγειο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα. Στους δίδυμους οικολογικούς πύργους θα λειτουργούν καινοτόμα συστήματα εξαερισμού, θέρμανσης-ψύξης, και φωτισμού καθώς και φωτοβολταϊκά συστήματα και ανεμογεννήτριες θα φροντίζουν για αυτό. Στα διαμερίσματα έχουν εγκατασταθεί λέβητες που καίνε βιομάζα και pellet έτσι ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από το πετρέλαιο για να θερμανθούν.

Στο άρθρο μας για της Ελληνικές πράσινες ταράτσες είχαμε αναφερθεί εκτενώς τι γίνετε στην Ελλάδα καθώς και ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται.

http://alithina.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: