ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Οι θερμίδες που περιέχει κάθε είδους ψωμιού

Ποιo είδος ψωμιού μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα;
Ως γνωστόν, υπάρχουν διάφορα είδη ψωμιού που μπορούμε να καταναλώσουμε. Κάθε είδος έχει τη δική του γεύση, αλλά και οι θερμίδες που προσφέρει ποικίλουν, ανάλογα με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του.

Όταν ακολουθούμε ειδική διατροφή με σκοπό την απώλεια περιττών κιλών, καλό είναι να γνωρίζουμε τι περιέχει κάθε ψωμί, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή.
Σπιτικό Ψωμί
Έχει 289 θερμίδες ανά 100 γραμμ. Παρασκευάζεται συνήθως με σκληρό αλεύρι και περιέχει μόλις 0,4% λιπαρά.
Ψωμί για τοστ
Διαθέτει 280 θερμίδες ανά 100 γραμμ. Πρακτικό και εύκολο να διατηρηθεί, το ψωμί για τοστ περιέχει περίπου 5 γραμμ. λιπαρά ανά 100 γραμμ. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και είδη πιο «light», με 2,9 γραμμ. λιπαρά και 250 περίπου θερμίδες ανά 100 γραμμ.
Αραβική πίτα
Η αραβική πίτα έχει 310 θερμίδες ανά 100 γραμμ. (ή 140 θερμίδες η μία) Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ιδανική για τη γραμμή κάθε γυναίκας, καθώς είναι λεπτή και ξερή. Είναι, όμως, πλούσια σε λιπαρά (18,5 γραμμ. ανά 100 γραμμ.). Οι θερμίδες βέβαια μπορούν να μειωθούν με μια πιο «light» γέμιση (όπως κοτόπουλο και ωμά λαχανικά)
Ciabatta
Περιέχει 275 θερμίδες ανά 100 γραμμ. Χάρη στην τραγανή του υφή, σε εμποδίζει να το μασάς για πολλή ώρα, οπότε έχει αυξημένη ικανότητα κορεσμού. Επιπλέον, περιέχει ελάχιστα λιπαρά, μόλις 0,5 γραμμ.
Χωριάτικο Ψωμί
Έχει 265 θερμίδες ανά 100 γραμμ. Περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από τα λευκό ψωμί: περίπου 12% του βάρους του (όπως το ολικής αλέσεως), ενώ τα λιπαρά του είναι μόλις 0,6 γραμμ. ανά 100 γραμμάρια.
Focaccia (Λαδόψωμο)
Πλούσιο σε θερμίδες είναι το λαδόψωμο, καθώς περιέχει 315 θερμίδες ανά 100 γραμμ. Η θερμιδική αξία μπορεί να διαφέρει αρκετά, ανάλογα με την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται για την επάλειψη της ζύμης πριν από το ψήσιμο. Εάν δε θέλεις να αυξηθούν οι θερμίδες, απόφυγε τα πιο λιπαρά λαδόψωμα, που περιέχουν περίπου 15 γραμμ. λιπαρά.
Πηγή: shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: