ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τα πρώτα δείγματα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα καταρίπτουν, τους μύθους της διαφθοράς!


Στο πλαίσιο της συζήτησης για την υπόθεση των «δομημένων ομολόγων», όπως καθορίστηκε από την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επιχειρείται η δημιουργία μιας κοινής –συμβατικής λογικής η οποία δεν στηρίζεται σε αποδείξεις ή σε προσεκτική ανάλυση, επιχειρείται η ανάμειξη με το θέμα των ομολόγων και άλλων διαφοροποιημένων χρηματοοικονομικών μέσων, όπως δάνεια κλπ, τα οποία έχουν σαφή διάκριση χαρακτηριστικών, ταξινομούνται διαφορετικά και έχουν διαφορετική αντιμετώπισηΤα ζητούμενα όμως πρέπει να είναι διερευνητέα και όχι δεδομένα….ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝΠέραν αυτών που έχουν ήδη προταθεί, από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους περισσότερους είχαμε συμπεριλάβει στον κατάλογο μας στον κατάλογο μας. Άλλους όχι. Επιπλέον προτείνονται από την ΝΔ οι:ΣΤΗΝ Α ΄ ΦΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ- Διοικητές Τ.τ.Ε. κ. Γκαργκάνας και Προβόπουλος και ο σημερινός υποδιοικητής.- Πρόεδροι ΟΔΔΗΧ από τον κ. Σαρδελή μέχρι σήμερα (αρμόδιοι δ/τές Γενικού Λογιστηρίου)- Γκόρτσος-Ένωση Ελληνικών Τραπεζών- Διοικητές όλων των εκδοτριών Τραπεζών αρχής γενομένης από τις :•ΕΤΕ•ALPHA BANK•EUROBANK-ΣΜΕΧΑ (Μωραιτάκης)ΣΤΗΝ Β΄ ΦΑΣΗ- Χρηματιστηριακές Εταιρείες (και όλοι οι άλλοι διακινητές, όπως Τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί)ΣΤΗΝ Γ ΄ΦΑΣΗ- Αγοραστές (Πρόεδροι και εκπρόσωποι εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Ταμείων)Τέλος, όλα τα πολιτικά πρόσωπα, Υπουργοί. Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, κ.α., αρχής γενομένης από τους σημερινούς Υπουργούς, όπως τον Αν. Λοβέρδο, Γ. Κουτρουμάνη, Γ. Παπακωνσταντίνoυ, Φ. Σαχινίδη κ.α. αφού από την θέση κυβερνητικής τους ευθύνης θα απαντήσουν εάν πράγματι:1.Τα ομόλογα είναι υψηλότατου κινδύνου2.Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο3.Έγινε παραβίαση των αρχών της νομιμότητας!!4.Ακολουθήθηκαν «ειδικές διαδρομές»!5.Δεν υπήρξε άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση6.Υπήρχε πολιτική σταθερών και εγγυημένων αποδόσεων7.Η έκδοση των ομολόγων αυτών έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες8.Έγινε διακίνηση ομολόγων πριν ακόμη αυτά εκδοθούν!!9.Αδρανοποιήθηκε ο νομίμως προβλεπόμενος έλεγχος από την ΤτΕ!!10.Οι προμήθειες είναι τεράστιες και παράνομες11.Τέλος εάν η Τα ομόλογα είναι υψηλότατου κινδύνου12.Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο13.Έγινε παραβίαση των αρχών της νομιμότητας!!14.Ακολουθήθηκαν «ειδικές διαδρομές»!15.Δεν υπήρξε άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση16.Υπήρχε πολιτική σταθερών και εγγυημένων αποδόσεων17.Η έκδοση των ομολόγων αυτών έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες18.Έγινε διακίνηση ομολόγων πριν ακόμη αυτά εκδοθούν!!19.Αδρανοποιήθηκε ο νομίμως προβλεπόμενος έλεγχος από την ΤτΕ!!20.Οι προμήθειες είναι τεράστιες και παράνομεςΤέλος εάν η έκδοση δομημένων ομολόγων από το Δημόσιο είναι «αμαρτωλή» και επιλήψιμη.
Πάντως όπως μας πληροφόρησε ο συντονιστής της ΝΔ το πρώτο δομημένο που έληξε έφερε σε όλο το κεφάλαιο πίσω και μάλιστα εισπραχθέντα τοκομερίδια 10.800.000 όπως με γραπτή απάντηση που κατέθεσε στα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής, αποκαλύπτει ο Υπουργός κ. Αν. Λοβέρδος με Α.Π. Β/7/οικ17955/2557/5.7.2010, συνημμένο έγγραφο σχετικά με τις επενδύσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών.Με την απάντηση που έστειλε ο Υπουργός κ. Λοβέρδος σε σχετική ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για το εάν έχει λήξει κάποιο ή κάποια από τα δομημένα ομόλογα αποδεικνύεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2010 έληξαν και ότι ήταν και δομημένα και όχι απλού κυμαινόμενου επιτοκίου και ότι ήταν και κερδοφόρα, αποδίδοντας στα ταμεία 10.800.000 δηλ. το 18% σε τρία χρόνια, πλέον του κεφαλαίου που επεστράφη στο ακέραιο.
Έτσι λοιπόν έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα που όχι μόνον δεν είναι ζημιογόνα για τα ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΙΤ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΑΥΤΕΚΩ (Τομέας Ασφάλισης Ασθένεις Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως Γενικής Αμέρικαν, Εξπρές) ΤΑΙΓΓΑΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ (Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού ΕΡΤ ΤΠΠ-ΕΡΤ) αλλά και κερδοφόρα!!!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: