ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο διχασμός και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης οδηγούν σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές;;;


Με ναρκοπέδιο μοιάζει πλέον για την κυβέρνηση το μέτωπο της οικονομίας, καθώς σε κάθε βήμα κινδυνεύει να πατήσει μια νάρκη και να διαλυθούν τα πάντα. Ένα κουτί της Πανδώρας που άνοιξε τους τελευταίους μήνες και μόνο κακά νέα βγαίνουν από αυτό.
Και όσο το Βατερλώ στην οικονομία μοιάζει να είναι αναπόφευκτο, τόσο προκαλούνται σοβαρές κυβερνητικές ρωγμές ενώ το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με καζάνι που βράζει στη βάση του.
Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και πρόωρων εκλογών, όταν το....
2011 το αδιέξοδο θα είναι μεγάλο και ο κ. Παπανδρέου δεν θα ξέρει τι άλλο να κάνει, παρά να ανακοινώσει νέα επώδυνα μέτρα. Τότε ενδεχομένως να επιδιώξει νωπή λαϊκή εντολή προκειμένου να περάσει τις όποιες αποφάσεις του εφόσον βγει νικητής από τις κάλπες του Νοεμβρίου.
Το άλλο σενάριο που αντιμετωπίζεται πλέον σοβαρά απο πολιτικούς παρατηρητές είναι ότι θα επιδιώξει πρόωρες γενικές εκλογές, με σκοπό να εκβιάσει συμμετοχή του Σαμαρά σε συγκυβέρνηση.
Προς το παρόν, όλα μοιάζουν με κινούμενη άμμο. Οσο η χώρα κάνει προσπάθειες να βγει στην επιφάνεια τόσο βουλιάζει στον πάτο. Τα δεδομένα είναι τόσο άσχημα, κυρίως στο εξωτερικό, που ακόμη και οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης δεν μπορούν να τα «μαζέψουν».
Τις επόμενες ημέρες γίνεται στο Λονδίνο ένα μεγάλο road show και από τις πρώτες κουβέντες κορυφαίων στελεχών τραπεζών, κι όχι μόνο, προκύπτει ότι 7 στους 10 βλέπουν πολύ πιθανή της χρεοκοπία της Ελλάδας.
Από την άλλη, παρά τις πομπώδεις αναφορές, βοηθούντων των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, οι επενδύσεις έχουν τελματώσει και οι ξένοι βλέπουν την Ελλάδα με το κιάλι.
Στα μακροοικονομικά η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και πολλοί φοβούνται ότι η φιλόδοξη περαίωση θα πατώσει και τα έσοδα που κάποιοι φιλοδοξούσαν δεν θα τα πιάσουν ούτε σε δύο χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν βγάλει μια ανάλογη ρύθμιση για τις οφειλές και φιλοδοξούν να πιάσουν πάνω από 10 δις ευρώ, μόλις και μετά βίας έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πάνω από 300 εκατ. ευρώ.
Η χώρα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, η αγορά έχει διαλυθεί εντελώς, οι πολίτες μετρούν τα ευρώ στα πορτοφόλια τους, οπότε δεν υπάρχει μεγάλη ελπίδα για ανάκαμψη των εσόδων.
Κι έτσι όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση η οποία έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.
Από την μια η ομάδα του τσάρου Γ. Παπακωνσταντίνου, μαζί με τα εξαπτέρυγα του πρωθυπουργού, δηλαδή Ραγκούση, Γερουλάνο και Δρούτσα, πιστεύουν ότι πάμε καλά, τα μέτρα θα αποδώσουν, μέσα στο 2011 θα φανούν τα θετικά μηνύματα και η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ίσως κι ένα χρόνο από τώρα.
Το άλλο στρατόπεδο αποτελούμενο από τις «καραβάνες» του κόμματος, όπως Διαμαντοπούλου, Ρέππα, Βενιζέλο, πιθανότατα και τον Χρυσοχοϊδη, βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι και παρ’ ότι στηρίζουν την πολιτική έχουν αρχίσει να αποστασιοποιούνται και επιλέγουν να μη μιλάνε, επιλογή «χρυσός» για την μετά- Παπανδρέου εποχή.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει… τριχασμός, με τους φανερούς υποστηρικτές του Μνημονίου που περιμένουν υπουργοποίηση, τους αντιδραστικούς που σε κάθε νομοσχέδιο στη Βουλή τα χώνουν άγρια (όπως έγινε και με την περαίωση) και τους σιωπηλούς που εκφράζουν εν πολλοίς την κοινωνία και περιμένουν μέχρι να κάνουν το μεγάλο μπαμ.
Κι έτσι, μπαίνουμε στο πολύ κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο κατά το οποίο, αν δεν επιτευχθούν κάποιοι από τους στόχους, τότε θα θεωρείται δεδομένη η ανακοίνωση του σοκ. Ποιο θα είναι αυτό; Πιθανότατα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, νέα δάνεια, νέα μέτρα δεκαετίας, μεγαλύτερη φτώχεια. Κάτι σαν τεχνητή χρεοκοπία δηλαδή, που δε θα την λένε με το όνομά της αλλά θα είναι πράγματι αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: