ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Κούρσα» για τρεις στην Περιφέρεια Αττικής...




«Θρίλερ», και μάλιστα για γερά νεύρα, προοιωνίζεται η «μάχη» της Περιφέρειας Αττικήςστις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε η «Free Sunday», οι τρεις βασικοί μονομάχοι για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας δίνουναγώνα «στήθος με στήθος» και η έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος παραμένει ασαφής, ενώ οι πολίτες εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του «Καλλικράτη» όσον αφορά....
στην επίλυση προβλημάτων της αυτοδιοίκησης.

Βραχεία κεφαλή Κικίλια
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Επ. Πανά, στο διάστημα 17-23 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.116 ατόμων στην Περιφέρεια Αττικής, στην πρόθεση ψήφου για την Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο Β. Κικίλιας με ποσοστό 19,6% και ακολουθούν ο Γ. Σγουρός με 17%, ο Γ. Δημαράς με 15,9%, ο Ά. Γεωργιάδης με 7,1%, ο Α. Μητρόπουλος με 6,6%, ο Γρ. Ψαριανός με 5,7%, ο Α. Αλαβάνος με 4,7%, όσο και ο Θ. Παφίλης, και ο Κ. Διάκος με 1,1%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων (δεν ξέρω / δεν απαντώ) φθάνει το υψηλό 17,5%. Όσον αφορά, πάντως, στην παράσταση νίκης, ο κ. Σγουρός προηγείται καθαρά του κ. Κικίλια (32,1% έναντι 18,8%), ενώ αξιοσημείωτο είναι και το 12,4% που λαμβάνει ο κ. Δημαράς.
Διείσδυση
Μια εξήγηση για τη διαφορά μεταξύ πρόθεσης ψήφου και παράστασης νίκης προκύπτει από τη διείσδυση που έχουν οι υποψήφιοι σε διάφορες κατηγορίες πολιτών. Έτσι, ο κ. Κικίλιας υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως «δεξιοί ή κεντροδεξιοί» (94%), ενώ έχει μικρή διείσδυση σε «κεντρώους» (14,1%) και «κεντροαριστερούς ή αριστερούς» (9,7%). Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρός χαίρει της υποστήριξης του 25,4% των «κεντρώων» και του 47,3% των «κεντροαριστερών ή αριστερών» (από «δεξιούς» λαμβάνει μόνο 8%), ενώ ο κ. Δημαράς δείχνει να έχει μια πιο ισόρροπη διείσδυση, στο 27,2% των «δεξιών ή κεντροδεξιών», στο 19,2% των «κεντρώων» και στο 35,4% των «κεντροαριστερών ή αριστερών». Ο κ. Πανάς επισημαίνει ότι ο υποψήφιος της ΝΔ θα δυσκολευτεί να προσελκύσει στο δεύτερο γύρο ψήφους από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, γιατί δεν θα μπορέσει εύκολα να πείσει ότι είναι σοβαρός εκφραστής της μάχης εναντίον του μνημονίου, ενώ αναμένεται οι κ.κ. Δημαράς, Μητρόπουλος, Παφίλης και Αλαβάνος να επιτεθούν μετωπικά στο ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο. Όσον αφορά στον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Πανάς εκτιμά ότι θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τις θέσεις του ΛΑΟΣ για το μεταναστευτικό.
Το βασικό κριτήριο της ψήφου
Όσον αφορά στο βασικό κριτήριο με το οποίο οι πολίτες θα επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους έναν υποψήφιο, αυτό φαίνεται ότι είναι η εντιμότητα, καθώς και στη δεύτερη δημοσκόπηση του κ. Πανά το 44,4% δηλώνει ότι το βασικό κριτήριο με το οποίο θα επιλέξει περιφερειάρχη είναι η εντιμότητα, η αυτοδιοικητική εμπειρία ακολουθεί με 19,3%, ενώ το χρίσμα του κόμματος προσελκύει μόνο το 13,6%. Οι γυναίκες θέτουν ως κριτήριο την εντιμότητα σε ποσοστό 49,3%, έναντι 38,7% των ανδρών, και οι κεντροαριστεροί (49%) πολύ περισσότερο από τους δεξιούς (33,6%). Η μεγάλη πλειοψηφία (61,6%) δηλώνει ότι τα πρόσφατα γεγονότα πολιτικής διαφθοράς θα επηρεάσουν σημαντικά την επιλογή της για περιφερειάρχη, ενώ η εμπλοκή του ΔΝΤ στη χώρα θα παίξει ρόλο την πρόθεση ψήφου του 50,4% των ερωτηθέντων.
Δεν αποδέχονται τον «Καλλικράτη»
Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες κάθε άλλο παρά πεπεισμένοι εμφανίζονται σχετικά με την αποτελεσματικότητα του «Καλλικράτη» στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και, ως εκ τούτου, σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πρόσφατα τις εκλογές του Νοεμβρίου ως «δημοψήφισμα» για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη νέα διοικητική αρχιτεκτονική της χώρας, οι πολίτες εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στον «Καλλικράτη», καθώς μόνο το 26,6% πιστεύει ότι ο «Καλλικράτης» θα περιορίσει τα προβλήματα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ το 44% δεν το πιστεύει και άλλο ένα 28% δηλώνει αβεβαιότητα, λόγω έλλειψης ενημέρωσης επί του θέματος.
Δημήτρης Χρυσικόπουλος - citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: