ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι 3 πράσινες Περιφέρειες , οι 6 γαλάζιες και τα 3 μεγάλα ντέρμπι


Πάνε πάνω από δύο μήνες από τότε που κάναμε για πρώτη φορά την «άσκηση» με τις γαλάζιες και πράσινες περιφέρειες: « Τρίποντο από τη γωνία με διπλό μαρκάρισμα !! στις 20/8.
Λέγαμε λοιπόν: «Το θέλετε και αριθμητικά; Με 7 είναι νίκη. Με 8 θρίαμβος. Με 9 πάταγος. Με 10 κερδισμένες περιφέρειες ο Πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιείται να ζητήσει βουλευτικές επί τόπου».
Κάναμε λάθος. Και με 10 ο Σαμαράς δεν θα ζητήσει εθνικές εκλογές. Δεν είναι αυτό το πρώτο ζητούμενο. Και τη στιγμή αυτή κάθε κουβέντα για βουλευτικές εκλογές είναι αποπροσανατολιστική και διευκολύνει μόνο το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνοντας τους απογοητευμένους πυρήνες του.

Ενδιάμεσα είχαμε αναφερθεί πάλι αριθμητικά στις περιφερειακές (Υπο-ψήφιοι Περι-fairy-άρχες και αδιέξοδα στις 6/9. «Οι γαλάζιες και κόκκινες γραμμές των περιφερειακών εκλογών» (Οι γαλάζιες και κόκκινες γραμμές των περιφερειακών εκλογών) στις 6/10.
Δέκα μέρες προ των περιφερειακών, στον απόηχο της διακαναλικής συνέντευξης του Πρωθυπουργού αλλά και της βαθιάς άροσης των νομών από τον Σαμαρά, έχουμε μία αρκετά καλή εικόνα πρόβλεψης αποτελέσματος τουλάχιστον στις περισσότερες περιφέρειες:
Η ΝΔ κερδίζει άνετα τη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο.
Είναι το μεγάλο φαβορί για Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία. Στο Βόρειο Αιγαίο έχει επίσης μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Αν είχε κατέβει το αεροπλάνο στις 18/10 θα ήταν σίγουρα στις κερδισμένες.
Σύνολο «γαλάζιων» Περιφερειών: 6.
Και πάμε στα ντέρμπι. Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη η κατάσταση υπέρ του ΠΑΣΟΚ ανατράπηκε και πλέον θα γίνει μεγάλη μάχη, ψήφο-ψήφο, πόρτα-πόρτα μέχρι τις 14/11.
Στην Πελοπόννησο ο Δράκος είναι μπροστά αλλά αποτελεί αίνιγμα όχι τόσο πόσους ΝΔκράτες συγκεντρώνει ο Τατούλης, αλλά κυρίως πόσο αποσυσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ιδιαίτερα στον επαναληπτικό. Μεγάλη μάχη λοιπόν θα δοθεί και στον Μοριά.
Πάμε τώρα στην Αττική όπου οδηγούμαστε σε μια συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι αδιάφοροι «πράσινοι» με την υποψηφιότητα Σγουρού, δείχνουν να συσπειρώνονται καθώς η ερμηνεία της διακαναλικής ήταν «ο Σαμαράς καραδοκεί». Ο Βασίλης Κικίλιας σαρώνει στις νεότερες ηλικίες και κερδίζει τις εντυπώσεις με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του.
Αυτό σημαίνει ότι Κικίλιας και Σγουρός ξεπερνούν το 20% στον πρώτο γύρο και με δεδομένο ότι το «ταβάνι» του Δημαρά βρίσκεται γύρω στο 18% αλλά και τις υποψηφιότητες των Αλαβάνου, Ψαριανού, Μητρόπουλου, να μην του δίνουν περαιτέρω «ζωτικό χώρο», ο προεκλογικός αγώνας δίνει ενδιαφέρον στις μονότονες ζωές μας.
Τα πάντα είναι ρευστά και η αποχή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.
Η Κρήτη και η Δυτική Ελλάδα μπορεί να πάνε σε δεύτερο γύρο με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ να επικρατούν. Στο Νότιο Αιγαίο η ηττοπάθεια τους μήνες που προηγήθηκαν μάλλον θα βάψει τα νησιά πράσινα και στο Ιόνιο φαβορί είναι ο αντάρτης, με τη ΝΔ όμως να μην έχει απωλέσει όλες τις ελπίδες της.
Εκτίμηση λοιπόν αυτή τη στιγμή για τελικό αποτέλεσμα περιφερειακών εκλογών: 3 πράσινες, 6 γαλάζιες, στον αντάρτη τα Ιόνια και 3 μεγάλα ντέρμπι, όπου όλα είναι πιθανά.
Υπό την προϋπόθεση ότι θα βοηθήσει και ο …καιρός, ο οποίος δεν θα αποτρέψει την μετακίνηση των ετεροδημοτών…
Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: