ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός ζητά ψήφο υπερ ΔΝΤ!




(του Γιώργου Δελαστικ)

Με απόλυτη σαφήνεια αυτή τη φορά προσδιόρισε σε άρθρο του στο Βήμα της περασμένης Κυριακής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου : κάθε ψήφος υπέρ υποψηφίου που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ θεωρείται ψήφος υπέρ του Μνημονίου υποτέλειας της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στην ΕΕ! Ψήφος, υπέρ της συνέχισης και έντασης των περικοπών μισθών και συντάξεων, ψήφος υπέρ της δουλειάς μέχρι τον τάφο, ψήφος υπέρ των ελεύθερων απολύσεων των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, ψήφος υπέρ της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ψήφος υπέρ του ξεπουλήματος σε ιδιώτες του ηλεκτρικού, του νερού, των σιδηροδρόμων, των τελευταίων απομειναριών της δημόσιας περιουσίας…
«Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το που θέλουν να πάει η χώρα… Καλούνται να επιβεβαιώσουν την αποφασιστικότητά τους για αλλαγές. Τη βούληση τους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις αλλαγές αυτές», έγραψε χωρίς περιστροφές ο πρωθυπουργός στο άρθρο του.


Η ώρα του λαού

Αυτή η στάση του Γιώργου Παπανδρέου είναι πολύ πιο έντιμη, άσχετα από τα καιροσκοπικά στοιχεία που αναπότρεπτα εμπεριέχει. Μέχρι τώρα οι πολιτικοί του αντίπαλοι δικαίως τον αποκαλούν «πολιτικό απατεώνα», γιατί εφάρμοσε την εντελώς αντίθετη πολιτική από αυτή που είχε υποσχεθεί προεκλογικά και για την οποία τον έφερε σαρωτικά στην εξουσία ο λαός, πιστεύοντας τις εσκεμμένα ψευδείς υποσχέσεις του για «καλύτερες μέρες».Σίγουρα οι εκλογές της άλλης Κυριακής δεν είναι βουλευτικές. Ο λαός δεν ψηφίζει για κυβέρνηση. Δεν μπορεί να ανατρέψει τον Γιώργο Παπανδρέου δείχνοντας του το θυμό του επειδή μας κορόιδεψε όλους και την απέχθεια που αισθάνεται ο κόσμος για την πολιτική του, την πιο αντεργατική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε αυτή τη χώρα.

Από την στιγμή όμως που ο Γιώργος Παπανδρέου προκαλεί ευθέως τον ελληνικό λαό γράφοντας ότι κάθε ψήφος υπέρ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ της πολιτικής του Μνημονίου, που οδηγεί στη μιζέρια, στην παρακμή και στη χρεοκοπία της χώρας, οι ψηφοφόροι είναι υποχρεωμένοι να σηκώσουν το γάντι.
Ανεξαρτήτως των δικαιολογιών, σε επίπεδο κινητοποιήσεων κατά των ανατριχιαστικών μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου ο ελληνικός λαός αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων στην αποφασιστική πρώτη φάση, πράγμα που επέτρεψε στους ξένους δυνάστες να περάσουν μέσω του Γιώργου Παπανδρέου την πολιτική τους.Αυτό αποθράσυνε το πρωθυπουργό, ο οποίος τώρα απευθύνει και εκλογική πρόκληση προς τους πάντες.
Οι κάλπες το βράδυ της 7ης και 14ης Νοεμβρίου θα αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας κατά πόσο οι Έλληνες ψηφοφόροι απάντησαν με αξιοπρέπεια ή με δουλοφροσύνη στην πρόκληση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΔΝΤ που τον στηρίζει.(Επίκαιρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: