ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το μήνυμα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών




του Γιάννη Δ. Κίνια
Δικηγόρου στον ΄Αρειο Πάγο

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου δεν κρίνονται, ουσιαστικά, οι υποψήφιοι, που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτές, ούτε καν η σημερινή Ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Κρίνονται όλοι, όσοι πιστεύουν, ότι το βράδυ των Εκλογών αυτών, δεν τους αφορά.


΄Ολοι, όσοι, γνωστοί η άγνωστοι, προσδοκούν η αναμένουν να αποκτήσουν πολιτικά οφέλη από το αποτέλεσμά τους. ΄Ολοι όσοι, καθισμένοι αναπαυτικά στο καναπέ τους, απλώς, περιμένουν…. Γιατί η Ηγεσία αυτή, έχοντας την εντολή των 800.000 οργανωμένων ψηφοφόρων του περασμένου Νοεμβρίου «να τα αλλάξει όλα», κάτω από αντίξοες συνθήκες, τόσο στο Κόμμα, όσο και στη Χώρα, κι έχοντας να αντιμετωπίσει χρόνια οργανωμένα συμφέροντα, καλά «φωλιασμένα» μέσα στους κόλπους της ίδιας της Παράταξης, άλλαξε, ήδη, πολλά. ΄Αλλαξε, η ξεκίνησε να αλλάζει, κατεστημένες χρόνια νοοτροπίες ένός ανεξέλεγκτου ιδιόμορφου νεποτισμού, που απέβλεπε στη διαιώνιση των πολιτικών «τζακιών», και το σημαντικότερο, μέσω του 8ου Συνεδρίου του περασμένου Ιουνίου, έθεσε τις βάσεις για τη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας, σ’ ένα σύγχρονο Κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Κόμμα, ένα Κόμμα, που πιστεύει στην Ανανέωση προσώπων και ιδεών, που σέβεται το πολίτη, που αντιμετωπίζει, επιτέλους τους οπαδούς, ως αυθύπαρκτες μονάδες και όχι, πλέον, ως εκλογικό «θήραμα».

Αλλά, συγχρόνως, ο νέος Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς έθεσε και τους αντικειμενικούς όρους μιας γνήσιας αξιοκρατικής ανανέωσης, αντάξιας ενός δημοκρατικού Κόμματος του 21ου αιώνα, λέγοντας, επί λέξει, ότι «Στις επετείους όλοι πάνε στη παρέλαση. Το ποιοι, όμως, τελικά, θα παρελάσουν, θα κριθεί από τη συνεισφορά τους στην ώρα της μάχης», στέλνοντας, προς όλους, ένα ξεκάθαρο μήνυμα με πολλές αναγνώσεις.

Με συσπείρωση, ενότητα κι εξωστρέφεια, κι έχοντας στο πλευρό του το ιστορικό στέλεχος της Παράταξης και πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί, σήμερα, ένα άνοιγμα στο χειμαζόμενο, από την οικονομική κρίση και από τις αδέξιες παραλείψεις μιας ανίκανης Κυβέρνησης, Λαό, σε ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας, όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις, όταν ο εμπορικός κόσμος της Χώρας πλήττεται, βάναυσα και ανηλεώς, και μαγαζιά κατεβάζουν ρολλά, η δε ανεργία, ιδίως των νέων ανθρώπων, «καλπάζει» στα ύψη.
Με θέληση κι αποφασιστικότητα και καλλιεργώντας, με σοβαρότητα, την Ελπίδα για το Αύριο ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει, ότι «Κατεβαίνω στον αγώνα ελεύθερος βαρών και συμπεριφορών ενός παρελθόντος, που μας πλήγωσε. Με βλέμμα καθαρό κι έντιμο πολιτικό λόγο. Θα κριθώ για τις δικές μου πράξεις και θα οδηγήσω τη Παράταξή μας στο Μέλλον και στη Νίκη». Μια Νίκη, που, ήδη, αρχίζει να προδιαγράφεται και να ροδοφαίνεται…. Γιατί ο Λαός μας, μετά από ένα χρόνο οικονομικών στερήσεων, έχει αντιληφτεί, πια, ότι εξαπατήθηκε, από μια Κυβέρνηση, που, προεκλογικά, προκειμένου να του αποσπάσει τη ψήφο, τον εξαπάτησε, δίνοντάς του ψεύτικες υποσχέσεις.
Κι, όπως λέει μια Κινέζικη παροιμία, «Καλύτεραν’ ανάβεις ένα κερί, παρά να διαμαρτύρεσαι για το σκοτάδι»…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: