ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αιχμές για τον Πανάρετο από τον πρώην γ.γ. Έρευνας & Τεχνολογίας


Σαφείς αιχμές εναντίον του υφυπουργού Παιδείας κ. Γ. Πανάρετου, για υπερσυγκεντρωτισμό και παρεμβάσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν συνάδουν ούτε με την πολιτική της διαφάνειας, ούτε με τους νόμους άφησε σε δηλώσεις του ο πρώην γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσός.
Ο κ. Μητσός, μιλώντας στο «Βήμα», μετά την παραίτησή του και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις ως προς την πολιτική που ακολουθεί ο υφυπουργός Παιδείας, διαφωνώντας κάθετα με τις τοποθετήσεις που απαξιώνουν τα πανεπιστήμια και υποστηρίζοντας ότι είναι τελείως αναποτελεσματικές ενόψει των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.
«Η λογική της απαξίωσης των πάντων δεν βοηθάει κανέναν»,δήλωσε ο κ. Μητσός. «Η έννοια ότι μάλλον είναι όλοι κλέφτες, είναι για πέταμα και είναι μηδενικά δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πανεπιστημίων».
«Στα πανεπιστήμια της χώρας υπάρχουν θύλακες αριστείας που πρέπει να τους ενισχύσεις. Έχει κανένα νόημα να θέλεις να γκρεμίσεις τα πάντα;» αναρωτήθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας έρευνας του υπουργείου Παιδείας.
«Στην παραίτησή µου οδηγήθηκα λόγω διάστασης απόψεων µε τον υφυπουργό Γιάννη Πανάρετο ως προς τα θέµατα της αρµοδιότητάς µου» ανέφερε στην επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Αχ. Μητσός.

Όμως υπάρχει έντονο και ενδιαφέρον παρασκήνιο.
Όπως τόνισε στο «Βήμα» ο κ. Μητσός : «Διαπίστωσα σύντομα την αδυναμία συνεργασίας με τον κ. Πανάρετο…Οι διαφωνίες μας ήταν συνεχείς.»
«Υπήρχαν και ειδικά θέματα συνεργασίας, αλλά το κύριο πρόβλημα μου είναι η υπερβολική συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων προκηρύξεων ερευνητικών προγραμμάτων αλλά και άλλων σχετικών θεμάτων στο γραφείο του ώστε να τις ελέγχει αποκλειστικά ο ίδιος», είπε ο πρώην γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας.
Αναφέρθηκε επίσης στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα ΑΕΙ με την αλλαγή των όρων αξιολόγησης στα τεράστια ερευνητικά προγράμματα «Θαλής» και «Ηράκλειτος» που προκάλεσε καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση τους αλλά και προβλήματα στις σχέσεις του υπουργείου με την πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας.
«Δεν δέχομαι αυτό που έγινε με τον «Θαλή» και τον «Ηράκλειτο» να γίνεται με όλες τις προκηρύξεις της έρευνας» είπε ο κ. Μητσός. «Καθυστερούν όλα για απίθανα μεγάλο χρονικό διάστημα Δεν νομίζω ότι είναι σωστή διαδικασία, δεν γίνεται αντί να περνούν όλα αυτά τα θέματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προωθούνται γρήγορα και να μην καθυστερεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, να συγκεντρώνονται όλα στο γραφείο του υφυπουργού»
Συνέχισε τέλος λέγοντας πως :«Η πολιτική αυτή δεν βοηθάει κανέναν,δεν βοηθάει την διαφάνεια, δεν είναι σύμφωνη με τους νόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: