ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τα συναισθήματα του ανθρώπου - Παραμύθι

Loading...

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Επτά σημάδια… θυμούΟ καθηγητής ψυχολογίας του Duke University Medical Center, δρ Redford Williams, αναφέρει 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος εμφανίζει «υπερφόρτωση».

«Τρελαίνεστε» με μικροπράγματα
Ο θυμός μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα, καθώς πολλές φορές μάς δείχνει ότι πρέπει να δράσουμε, δηλώνει ο δρ Williams. Ωστόσο, εκείνοι που εκνευρίζονται με θέματα που δεν έχουν συνέπειες, όπως στην οδήγηση ή στην αναμονή του ασανσέρ, ενδεχομένως πάσχουν από πρόβλημα θυμού.

Διακόπτετε τον συνομιλητή σας
Οι θυμωμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι ανυπόμονοι. Πολλές φορές δυσκολεύονται να περιμένουν τους άλλους να τελειώσουν αυτό που λένε. Ακόμα και όταν αφήσουν τον άλλον να μιλήσει, μπορεί στην πραγματικότητα να μην ακούν αλλά να προσποιούνται ότι προσέχουν.

Παραπονιέστε
Σύμφωνα με τον δρ Williams, οι άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο παραπονούμενοι για τα ελαττώματα και τις παραλείψεις των άλλων μπορεί να έχουν πρόβλημα θυμού.

Είστε μνησίκακος
Οι σχέσεις μπορεί να υποφέρουν, όταν κάποιος έχει πρόβλημα να συγχωρέσει κάποιον που τον έβλαψε στο παρελθόν. Άνθρωποι με θέματα θυμού συχνά δυσκολεύονται να το πράξουν. Αντίθετα, συνεχίζουν να «ξαναζούν» τη δυσφορία, τον πόνο, και τον θυμό, κάθε φορά που θυμούνται κάτι κακό για εκείνους.

Κοκκινίζετε
Η ζέστη μπορεί να κοκκινίσει το πρόσωπο και αυτό ισχύει και για τη «συναισθηματική ζέστη». Ο θυμός μπορεί να προκαλέσει γρήγορη αναπνοή, νευρικότητα και βηματισμό μπρος- πίσω. Ο θυμός επηρεάζει το σώμα, όπως και το μυαλό. Αρκετές έρευνες έδειξαν ότι οι θυμωμένοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίζουν υπέρταση και να υποφέρουν από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Είστε υπερευαίσθητος
Οι θυμωμένοι προσβάλλονται εύκολα. Με σχόλια που φέρνουν γέλιο σε άλλους ανθρώπους μπορεί να θυμώσουν, αν έχουν προδιάθεση στον θυμό. Ορισμένοι που έχουν πρόβλημα με τον θυμό βρίσκονται σε μεγάλη εγρήγορση, περιμένοντας πάντα τους άλλους να κάνουν… το ολίσθημα.

Είστε ψυχρός
Οι θυμωμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να μην είναι πολύ συγκαταβατικοί ή να μη συμπάσχουν. Ορισμένοι ευχαριστιούνται με τις δυστυχίες των άλλων. Άλλοι καταδικάζουν εύκολα και αργούν να συγχαρούν.

Πάντως, αν πιστεύετε ότι έχετε πρόβλημα διαχείρισης θυμού, είναι σημαντικό να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: