ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τα συναισθήματα του ανθρώπου - Παραμύθι

Loading...

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Εκπληξη περίμενε τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων


Αδικίες και ανισότητες

Νέα οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων με τη δημοσίευση των διατάξεων του εφαρμοστικού νόμου.

Το άρθρο 44 παράγραφος 11 προβλέπει ότι όσοι αποστρατεύτηκαν με αίτησή τους και είναι κάτω των 60 ετών, υπόκεινται σε νέα μηνιαία παρακράτηση – εισφορά, που κυμαίνεται από 6 – 10% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.


Το απίστευτο αυτό νέο χαράτσι σε δεκάδες χιλιάδες απόστρατους και στις οικογένειες τους – μόνον το 2010 παραιτήθηκαν 3100 στελέχη – είναι καταφανέστατα άδικο και μόνο ως μέτρο εκδίκησης μπορεί να εκληφθεί και μάλιστα από τον μέχρι πρότινος υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Είναι γνωστό σε όλους –εκτός ίσως του κ. Βενιζέλου– ότι οι ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος οδηγούν πολλά στελέχη σε παραίτηση, είτε για λόγους υγείας, είτε για να αντιμετωπίσουν οικογενειακά προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργούνται από τις συχνές μεταθέσεις και μετακινήσεις -που σε πληθώρα περιπτώσεων- ο στρατιωτικός αναγκάζεται να συντηρεί δύο ή και τρία σπίτια, λόγω σπουδών τέκνων, με αποτέλεσμα να εξοντώνεται οικονομικά.


Αλλά με τη διάταξη αυτή δημιουργούνται και μεγάλες αδικίες και ανισότητες. Παρουσιάζεται το φαινόμενο, οι παραιτηθέντες αξιωματικοί με 30 ή ακόμη και 35 πραγματικά έτη υπηρεσίας να υπόκεινται στις συνέπειες της απαράδεκτης αυτής διάταξης.


Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση, το νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, να αναλογιστούν την προσφορά των αποστράτων αξιωματικών προς την Πατρίδα, την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος του αξιωματικού και να αποσύρει άμεσα αυτή την άδικη διάταξη, που προσβάλλει δεκάδες χιλιάδες απόστρατους αξιωματικούς και κυρίως τις οικογένειές τους και προκαλεί δίκαια, αισθήματα οργής και αγανάκτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: