ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τα συναισθήματα του ανθρώπου - Παραμύθι

Loading...

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Μισθολογική Ωρίμανση: Τι χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από την κατάργησή της

01072011-1aΜέσες ετήσιες απώλειες της τάξης των 425 ευρώ στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων θα επιφέρει η κατάργηση της μισθολογικής ωρίμανσης, όπως προβλέπεται σύμφωνα με σχετική διάταξη – προσθήκη η οποία συμπεριλήφθηκε στον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, η αναστολή της ωρίμανσης θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και μέχρι τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου, προκειμένου να περιληφθεί στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του καλοκαιριού.

Στην ουσία πρόκειται για «προσωρινή» αναστολή απόδοσης της ωρίμανσης, η οποία εκτιμάται ότι αποτελεί προάγγελο «παγώματος» των βασικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, πιθανότατα μέχρι το τέλος του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια τα οποία προβλέπουν την αναστολή απόδοσης των ποσών ωρίμανσης από 4-5 έτη. Οι απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων από ένα τετραετές «πάγωμα» των μισθών θα ανέλθει σε 1.600 ευρώ κατά μέσο όρο για το σύνολο της χρονικής περιόδου, ενώ το ποσό θα ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ εάν επιλεγεί το σενάριο να αποδίδονται οι ωριμάνσεις κάθε πέντε χρόνια.

Μέχρι σήμερα, η ωρίμανση χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους κάθε 2 χρόνια με «αυτόματη» διαδικασία. Τα ποσά της ωρίμανσης ενσωματώνονταν στον βασικό μισθό και οι υπάλληλοι περνούσαν ανά διετία στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΔΕΔΥ προβλέπεται και σήμερα η αξιολόγηση των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους προκειμένου να λάβουν αυξήσεις στις αποδοχές τους. Η διαδικασία αυτή αποτελεί πλέον τυπικό μέρος της απόδοσης των ποσών ωρίμανσης, αφού οι αξιολογήσεις είναι σχεδόν πάντα θετικές.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προανήγγειλε ότι το Ενιαίο Μισθολόγιο θα θεσμοθετήσει τη σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας, κάνοντας λόγο για καθολικές διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. «Θέλουμε στον δημόσιο τομέα να επιλέγονται και να ανανεώνονται οι καλύτεροι», τόνισε στην ομιλία του ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.01072011-101072011-201072011-301072011-4

Άλλες προσθήκες στον εφαρμοστικό νόμο

- Οι συντάξεις του ΝΑΤ μειώνονται από 1ης Ιουλίου και όχι αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η μείωση θα είναι μεσοσταθμική ώστε να μην θιγούν οι χαμηλές συντάξεις αλλά οι υψηλές και δεν θα υπάρχει αναδρομικότητα.

- Αυξάνεται περαιτέρω ο φόρος στα “φθηνά” τσιγάρα.

- Αίρεται το φορολογικό, τραπεζικό, χρηματιστηριακό ή επιχειρηματικό απόρρητο στις περιπτώσεις που διενεργείται προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

- Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα πρέπει να συσταθεί και να τεθεί σε λειτουργία εντός 20 ημερών από την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και όχι ύστερα από ένα μήνα που ορίζονταν στην αρχική διάταξη.

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: