ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Γιουχαΐστηκε ο πρωθυπουργός στο Ηρώδειο.

Γιουχαΐστηκε ο πρωθυπουργός στο Ηρώδειο.

Το πατατράκ και τα μήντια ήταν ο τίτλος άρθρου του Γιάννη Τριάντη στην χθεσινή «Ε». Αναφέρεται σ` ένα θέμα που επανειλημμένα μέσα από την αρθρογραφία έχουμε επισημάνει και ...καυτηριάσει.

Το άρθρο αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί δεν το γράφει πλέον ένας blogger , αλλά ένας από τους πιο καταξιωμένους δημοσιογράφους.
Ας δούμε τι ακριβώς γράφει ο Γιάννης Τριάντης: «Την Παρασκευή το βράδυ γιουχαΐστηκε ο πρωθυπουργός στο Ηρώδειο. Είδηση πρώτης γραμμής: είναι η πρώτη φορά που αποδοκιμάζεται ο κ. Παπανδρέου από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Αλλά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αγνόησαν την είδηση.

Κανάλια και εφημερίδες -με εξαίρεση την «Ε», τον «Αδ. Τύπο» και το «Παρόν»- την έθαψαν, προς δόξαν της δεοντολογίας και του σεβασμού απέναντι στο κοινό τους… Εχει ξανασυμβεί. Τότε που πήγε ο Σημίτης στον Λυκαβηττό για μια συναυλία -ήταν πρωθυπουργός- και σείστηκε ο τόπος από τις αποδοκιμασίες. Τίποτε τα κανάλια. Ούτε τα ράδια. Μονάχα οι εφημερίδες έγραψαν με βαριά καρδιά κάτι ψιλά στις εσωτερικές σελίδες. Και όχι όλες…

Ομως τι είναι αυτό που λειτουργεί υπονομευτικά για την εγκυρότητα των μήντια; Η «γραμμή» ή η αυτολογοκρισία των δημοσιογράφων; Είναι προφανές. Λειτουργούν και τα δύο. Και η δυναστική «γραμμή» και η απελπιστική αυτολογοκρισία, αυτό το ζοφερό παράγωγο προσαρμοστικής «αυτοπροστασίας» και φοβικού υπάρχειν… Αυτά τα βλέπει ο κόσμος. Τα νιώθει, τα αισθάνεται, κι ας μη γνωρίζει λεπτομέρειες. Οσμίζεται τις συμβάσεις. Και εναντιώνεται στο παιχνίδι που παίζεται ερήμην του.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους της δυσανεξίας απέναντι στα ΜΜΕ και της γενικότερης απαξίωσης των δημοσιογράφων….. Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς -για την κοινωνία- «κοίτα ποιος μιλάει». Αυτοί που αποθεώνουν τα τηλεοπτικά σκύβαλα και ψηφίζουν μονίμως και ιδιοτελώς τους «μεγάλους», οι οποίοι… κατά σύμπτωσιν είναι και οι εκλεκτοί των μήντια. Αυτοί που ζητούν από τη δημοσιογραφία θάρρος, ανεξαρτησία και υπευθυνότητα, αλλά οι ίδιοι αυτά τα ποδοπατούν με τον χειρότερο τρόπο…

Τέλος πάντων, τα τελευταία χρόνια υπάρχει κάτι που εκθέτει μονίμως τα παραδοσιακά μήντια. Είναι τα μπλογκ. Ανώνυμα μεν τα περισσότερα, και γι’ αυτό ασύδοτα, φορείς αδιασταύρωτων ειδήσεων και φημών συχνά, αλλά με το πλεονέκτημα της έγκαιρης μετάδοσης γεγονότων και προπάντων αδέσμευτα, χωρίς «γραμμή» και αυτολογοκριτικές τάσεις.

Γι’ αυτό και ημέρα με την ημέρα εδραιώνονται, ενώ οι εφημερίδες φθίνουν κυκλοφοριακά… Μεθαύριο, που το πατατράκ του Ηρωδείου θα επαναληφθεί -και τέτοια γεγονότα θα βρίσκονται συνεχώς στην ημερήσια διάταξη- τα κλασικά μήντια θα αναγκαστούν να αναδιπλωθούν. Αλλά θα είναι αργά.

Ο κόσμος καταγράφει και χρεώνει… Μια ματιά στα μπλογκ, που βρίθουν από ειρωνικά και δηκτικά σχόλια για τα «αόμματα» μήντια, επιβεβαιώνει το προφανές: το «παιχνίδι» για τα παραδοσιακά μήντια -και ειδικά για τις εφημερίδες- είναι χαμένο. Ειδικά αν συνεχιστεί με τους σημερινούς όρους…»


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: