ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τα συναισθήματα του ανθρώπου - Παραμύθι

Loading...

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Daily Telegraph: Η Γερμανία χρωστάει τα περισσότερα...!


  • Δημοσίευμα της Daily Telegraph αποδεικνύει πως η περισσότερο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης είναι η... Γερμανία!
Εύλογα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η Βρετανία παίρνει το βραβείο της πιο καταχρεωμένης χώρας στην Ευρώπη όταν πρόκειται για τα νοικοκυριά.
Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Telegraph, η απάντηση θα εκπλήξει τους πάντες αφού τα πιο καταχρεωμένα νοικοκυριά είναι τα γερμανικά! Χρωστάνε δηλαδή τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στους γείτονές τους.
Η πληροφορία αυτή μπορεί να τη βρει κανείς αν ρίξει μια ματιά στην έκθεση της Ευρωβουλής.
Είμαι λίγο άδικος: η Γερμανία, μια χώρα που αριθμεί 82 εκατομμύρια κατοίκους έχει σημαντικά μεγαλύτερο πληθυσμό από την Βρετανία που έχει 61 εκατομμύρια κατοίκους ή την Ισπανία των 46 εκατομμυρίων. Οπότε ίσως να μην είναι και τόσο περίεργο.
Παρόλ’ αυτά αν κάποιος συγκρίνει το χρέος των νοικοκυριών με το εισόδημα δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία είναι και οσία παρθένα συνεχίζει το δημοσίευμα.
Η Ισπανία έχει τον υψηλότερο δείκτη στα νοικοκυριά με την μεγαλύτερη έκθεση σε χρέος της τάξεως του 90% του διαθέσιμου εισοδήματος και ακολουθεί η Βρετανία με 75%.
Όμως είναι εντυπωσιακό ότι τα νοικοκυριά της Γερμανίας είναι πιο εκτεθειμένα από ότι αυτά της Ελλάδας παρόλο που η χώρα ανακάμπτει σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Προφανώς και είναι δεδομένο ότι τόσο η Βρετανία όσο και η Ισπανία έχουν πολύ πιο αυξημένα δημοσιονομικά χρέη ενώ η Γερμανία δεν έχει τέτοιο δημοσιονομικό πρόβλημα. Επίσης, λόγω των εξαγωγών της, δεν έχει ανάγκη από ξένα κεφάλαια. Όμως καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι την επόμενη φορά που κάποιος θα ισχυριστεί ότι η Βρετανία, η Ισπανία και οι λοιπές χώρες είναι οι μεγαλύτεροι παραβάτες όταν πρόκειται για χρέη νοικοκυριών, θα πρέπει να του υποδείξουμε ότι ακόμα και οι Γερμανοί μας γείτονες δεν είναι αθώες περιστερές.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: