ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο Αντ. Σαμαράς έχει δικαιωθεί πλήρως για τις μέχρι τώρα επιλογές του



Γιατί είπε «Όχι» και δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς και πιέσεις ο Α. Σαμαράς

Η μη συναίνεση έφερε τη δικαίωση


Ο πρόεδρος της ΝΔ με την μέχρι τώρα στάση του έθεσε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα





Του Φώτη Σιούμπουρα
Εφημερίδα Κόσμος Σαββατοκύριακο.


Έχει κάθε λόγο να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής του και ιδιαίτερα από την στάση που τήρησε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς .

Παρά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και την πρόσκληση-πρόκληση του Γ.Παπανδρέου για συναίνεση στην επιβολή νέων σκληρών μέτρων (με αντιστάθμισμα την 5η δόση) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνον δεν υπέκυψε ,αλλά κατάφερε πολλές από τις δικές του προτάσεις για έξοδο από την κρίση να γίνουν δεκτές.


Η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινηθεί στην κατ’ αυτόν «καθαρή γραμμή» της υπεράσπισης του Ζαππείου 2 , το «Όχι» που υιοθέτησε , αλλά και η φράση που είπε, απευθυνόμενος προς την τρόικα και τους Ευρωπαίους, ότι ο ίδιος «δεν εκβιάζεται», μπορεί να ενόχλησαν μερικούς ακόμη και μέσα στο κόμμα του, ωστόσο η δικαίωση ήλθε πολύ γρήγορα. Η 5η δόση και χωρίς την συναίνεση της αντιπολίτευσης θα δοθεί και η χώρα δεν πρόκειται να πτωχεύσει.


«Οι εκβιασμοί δεν πέρασαν και η προσπάθεια για συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας σε κυβερνητικές αποφάσεις που δεν ωφελούν τη χώρα απέτυχε εξ αιτίας της σθεναρής και καθ’ όλα πατριωτικής στάσης του κ. Σαμαρά» είπε στον «Κ» ανώτερο κομματικό στέλεχος της Συγγρού.


Με την δημόσια πάντως δήλωσή του ότι δεν δέχεται εκβιασμούς και δεν προσυπογράφει μια πολιτική που είναι καταστροφική για τον τόπο ο κ. Σαμαράς έθεσε το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα με βασικό όπλο το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, το οποίο υπερασπίστηκε και στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


Εγκρίνει η ΚΟ
Η γραμμή που τηρεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ΚΟ, όπως φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίασή της, η οποία και θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει να κινείται στον ίδιο δρόμο. Αυτή η γραμμή οριστικοποιήθηκε και χαράχτηκε από τον κ. Σαμαρά με τους στενούς του συνεργάτες την παραμονή της σύσκεψης, όπου μετείχαν μεταξύ των άλλων οι κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, Δ. Σταμάτης, Χρ. Σταϊκούρας, Νότης Μιταράκης, Χρ. Λαζαρίδης, Ι.Μιχελάκης και Τασούλας.


Οι δύο αντιπρόεδροι Δημ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας μπορεί να μην συμμετείχαν στις τελικές συσκέψεις που έγιναν για την διαμόρφωση της τελικής στάσης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο συνέβαλαν ουσιαστικά.
Σε συζητήσεις που είχαν με τον κ. Σαμαρά, αλλά και σε υπομνήματα που είχαν υποβάλει, παρότι υποστήριζαν ότι θα πρέπει να επικρατήσει «σύνεση, λογική και να υπάρξει εθνική συνεννόηση», κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συμφωνεί με ό,τι σωστό και ωφελεί την πατρίδα, αυτό δηλαδή που υποστήριξε και ο κ. Σαμαράς, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος.

Μεταξύ εκείνων που είχαν υποστηρίξει (χωρίς όμως να δημοσιοποιήσουν τελευταία τη βούλησή τους) ότι θα έπρεπε να υπάρξει συναίνεση «σε ένα κείμενο ορισμένων γενικών αρχών και στόχων» ήταν και οι κ. Κ.Χατζηδάκης και Κυρ.Μητσοτάκης, αν και συμφωνούσαν απόλυτα με τις θέσεις του και την στάση του κ. Σαμαρά και επέκριναν τον πρωθυπουργό για αναποτελεσματικότητα.


Σε πιο ήπιους τόνους είχαν κινηθεί και οι Αρ.Σπηλιωτόπουλος, Ν.Δένδιας, Σωτ.Χατζηγάκης, Ι.Παπαθανασίου κ.α , ενώ υπέρμαχοι της αντιμνημονιακής πολιτικής εμφανίστηκαν ο γραμματέας του κόμματος Α.Λυκουρέντζος και ο Ευρ.Στυλιανίδης.


Εκείνο όμως που έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση (θετική) στο επιτελείο του κ. Σαμαρά είναι η στάση που τήρησε ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ο οποίος, μέσω συνεργατών του, δήλωσε την στήριξή του στην ηγεσία για τους χειρισμούς της.


Μάλιστα στελέχη της Συγγρού σχολίαζαν ότι ο κ. Καραμανλής έχει προσωπική άποψη για τον κ. Παπανδρέου και την «αμφισβητούμενη αξιοπιστία του».
Έπαιξε μάλιστα η θέση αυτή του κ. Καραμανλή καταλυτικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.


«Ο κ.Παπανδρέου προσπαθεί να σας εγκλωβίσει στο ίδιο αδιέξοδο που έχει ο ίδιος εγκλωβιστεί.
Φοβάμαι ότι ενδιαφέρεται για το προσωπικό του συμφέρον περισσότερο από εκείνο της χώρας» φέρεται να είπε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού στον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε και την ίδια άποψη.
Ότι δηλαδή υπαναχώρηση από την μέχρι τώρα στάση, αν δεν προϋπάρξει δραματική αλλαγή εκ μέρους του πρωθυπουργού, δεν νοείται.
Και φυσικά ο κ. Σαμαράς δεν υπαναχώρησε και δικαιώθηκε.

Ο Αντ. Σαμαράς έχει δικαιωθεί πλήρως
για τις μέχρι τώρα επιλογές του

Δεν υπάρχουν σχόλια: