ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Λιτότητα by Βενιζέλος.

Με τη σφραγίδα του Ευάγγελου Βενιζέλου αρχίζει η πιο σκληρή εποχή λιτότητας στην ιστορία της χώρας


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Κλείδωσε η χειρότερη σύμβαση για την Ελλάδα
Φόροι, κεφαλικά χαράτσια, περικοπές και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο πιο σατανικός νους προβλέπονται στο πρόγραμμα





Του Μιχάλη Κωτσάκου
Εφημεριδα.
ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.



Τα θαύματα στην σύγχρονη εποχή διαρκούν τρεις ημέρες, λένε όλοι οι φιλόσοφοι. Κι αυτό επαληθεύτηκε στην περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έδωσε μία δυναμική στην αναιμική κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία χάθηκε σε ελάχιστα 24ωρα. Πιο καλύτερα, προχθές Πέμπτη.
Πρώτα γνώρισε την απαξίωση στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κι αργότερα στις συναντήσεις με τους απεσταλμένους της τρόικας.


Έτσι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών αναγκάστηκε να βάλει την υπογραφή του στον επικήδειο της χώρας, καθώς το Μεσοπρόθεσμο, εάν τελικά ψηφιστεί από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με τον εφαρμοστικό νόμο, αλλά και το Μνημόνιο 2 που ετοιμάζεται θα αποτελέσει ουσιαστικά την ταφόπλακα για τη χώρα, καθώς με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα εισέλθει η χώρα σε περίοδο περιδίνησης με πορεία προς την καταστροφή.


Και όταν λέμε καταστροφή δεν εννοούμε απαραίτητα την χρεοκοπία.
Διότι μπορεί τελικά η χώρα να αποφύγει την πτώχευση, όμως θα αποτελείται από πάμφτωχους πολίτες, οι οποίοι δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα.


Τα μέτρα που ανακοινώσε ο Βενιζέλος είναι ότι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί ακόμη και ο πιο σατανικός νους. Μιλάμε για κεφαλικούς φόρους, για άγρια φορολόγηση και όσο κι αν προσπάθησε να τα εξωραΐσει ο υπουργός, η αλήθεια είναι πικρή για τους πολίτες.


Το νέο φορο-πακέτο περιλαμβάνει σκληρά μέτρα που θα επιφέρουν νέο ισχυρό πλήγμα στα περισσότερα νοικοκυριά.
Κυριαρχούν η επιβολή «έκτακτης» εισφοράς έως το 2015 για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και συντελεστές από 1% έως 4% και η μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ.


Παράλληλα, επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ κατά μέσο όρο σε ελεύθερους επαγγελματίες, μειώνεται το αφορολόγητο όριο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στις 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ.

Παράλληλα, επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 5% στα εισοδήματα που αποκτούν βουλευτές, αιρετοί σε OTA, γενικοί γραμματείς και διοικητές δημόσιων οργανισμών χωρίς εισοδηματικό όριο.
http://elpidablog.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: