ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμη... φορο-καταιγίδα!!!!

Αφαίμαξη 6 δισ. ευρώ από τους φορολογουμένους προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2015. Το ποσό αυτό αφορά μόνο στη μείωση των φοροαπαλλαγών, στην επιβολή έκτακτης ειδικής εισφοράς, στα τεκμήρια και στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας.

Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις παραινέσεις της τρόικας, η οποία επιθυμούσε το βάρος της προσαρμογής να πέσει στη μείωση των δαπανών, επέλεξε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα το οποίο προβλέπει υψηλούς νέους φόρους.

Συγκεκριμένα, για το 2011, το σχέδιο προβλέπει τη συγκέντρωση 3,22 δισ. ευρώ από έσοδα και τη μείωση των δαπανών κατά 3,3 δισ. ευρώ. Το 2012 το μίγμα περιλαμβάνει 3,37 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα και 3,4 δισ. ευρώ περικοπές.

Μάλιστα, τη συγκεκριμένη διετία ελάχιστα είναι τα έσοδα που προβλέπονται από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Αντί της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, επιλέχθηκε η λύση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης αλλά και η καθιέρωση τεκμηρίων ελεύθερων επαγγελματιών. Από το πρόγραμμα προκύπτει ότι θα εισπραχθεί 1,8 δισ. ευρώ τη διετία 2011 - 2012 από το συγκεκριμένο μέτρο, εκ των οποίων τα 400 εκατ. φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: