ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τα συναισθήματα του ανθρώπου - Παραμύθι

Loading...

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Στον ρυθμό του "χιονόμπαλα"

Ένας λευκός παπαγάλος έχει τρελάνει τους επιστήμονες με το ρυθμό του. Ακούει τα τραγούδια και χορεύει, δείχνοντας το μοναδικό ταλέντο του. Τι έδειξαν οι μελέτες (Vid)

Γνωρίστε τον ''Χιονόμπαλα'', τον καταπληκτικό παπαγάλο, ο οποίος με τις ικανότητές του στο χορό ανάγκασε τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν την άποψή τους, σχετικά με την ευφυΐα των πτηνών.

Ο λόγος των μελετών τους, είναι ο 13χρονος παπαγάλος που ακούει στο όνομα ''Snowball'' ή ''Χιονόμπαλα'', λόγω του λευκού χρώματός του. Μετά την ανάρτηση των βίντεό του στο διαδίκτυο, ο παπαγάλος έχει γίνει διάσημος, ακόμα και στην επιστημονική κοινότητα.

Έγινε αντικείμενο μελέτης, καθώς οι κινήσεις του είναι τόσο συντονισμένες και ακολουθεί με τέτοιο τρόπο το ρυθμό των τραγουδιών, που εντυπωσιάζει τους πάντες.

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα πλάσματα, που είναι ικανά να έχουν την αίσθηση του ρυθμού.

Το χορευτικό φαινόμενο, περνά την ώρα του ακούγοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες επενδύει χορευτικά με το προσωπικό του στυλ. Κουνά τα πόδια του συγχρονισμένα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί και το κεφάλι για να καταπλήξει το κοινό του.

''Πρόκειται για έναν καταπληκτικό χορευτή'', ομολογούν οι επιστήμονες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις του συγχρονισμού απέδειξαν ότι ο μουσικός ρυθμός και ο χορός είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.

Ο Dr. Aniruddh Patel, από το Νευρολογικό Ινστιτούτο του Σαν Ντιέγκο, τονίζει ότι ''Έχουμε δείξει ότι αν η μουσική επιταχύνει ή επιβραδύνει σε ένα ευρύ φάσμα τότε πρέπει αυτόματα να ρυθμίζεται και ο ρυθμός της μουσικής''.

Μελετώντας πάνω από 1.000 βίντεο από το διαδίκτυο, με ζώα που χορεύουν, οι επιστήμονες είπαν πως ο ''Χιονόμπαλας'' είναι μοναδικός. ''Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι ανάλογο'' προσθέτουν.

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν οι επιστήμονες κατέληξαν ότι μόνο 14 είδη παπαγάλων και ένας ελέφαντας μπορούσαν να κινηθούν παράλληλα με τη μουσική. Αντίθετα, οι γάτες, οι σκύλοι και οι χιμπατζήδες αποδείχθηκε ότι δεν έχουν καμία αίσθηση του ρυθμού.

Ο ''Χιονόμπαλας'' αποτελεί ένα φαινόμενο γιατί είναι το πρώτο ζώο που αποδεδειγμένα χορεύει συγχρονισμένα στο ρυθμό της μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: