ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Τι προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ





ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Με δυο ταχύτητες θα εφαρμοστεί το σχέδιο εξυγίανσης των δημόσιων μέσων ενημέρωσης.

Ριζικές αλλαγές στη δομή και στη λειτουργία της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), επιφέρει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δημόσιων μέσων ενημέρωσης.

Το σχέδιο που συνέταξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινωθεί αύριο στις 11 το πρωί.

Ωστόσο, εν αντιθέσει με τον αρχικό σχεδιασμό, στην αυριανή συνέντευξη Τύπου δεν θα γίνουν ανακοινώσεις για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA), η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν, μεταθέτοντας για το φθινόπωρο τις αλλαγές στο ΑΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Pheme.gr, το σχέδιο αναδιοργάνωσης των δημόσιων μέσων ενημέρωσης προβλέπει μεταξύ άλλων:

1) την εκ βάθρων αλλαγή του οργανωτικού σχήματος της ΕΡΤ

2) τη σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής πανεπιστημιακών και ειδικών επιστημόνων, η οποία θα εξετάσει την δομή του ΑΠΕ

3) την κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων της ΕΡΤ και την επακόλουθη διακοπή της συνεργασίας αυτής της κατηγορίας των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

4) τον δραστικό περιορισμό των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ

5) την απαγόρευση των διαφημίσεων στη δημόσια τηλεόραση.

ΕΡΤ: Όπως έχει αναφέρει προ ημερών το Pheme.gr, το "Σχέδιο Μόσιαλου" προβλέπει την κατάργηση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου. Θα αντικατασταθεί από δυο εντεταλμένους συμβούλους, οι οποίοι θα.. αναφέρονται στον πρόεδρο της ΕΡΤ.

Ριζικές αλλαγές, αλλά σε χρόνο εύθετο, θα υπάρξουν στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ. Πέραν των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων, θα δοθεί έμφαση στην αλλαγή του προγράμματος που εκπέμπουν, με τοπικά προγράμματα και ειδήσεις.

Σε σχετική ερώτηση πάντως ο αρμόδιος υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν περιφερειακοί σταθμοί, προφανώς λαμβάνοντας υπόψιν τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, παρά την αρχική δέσμευση του κ. Μόσιαλου ότι θα σεβαστεί τα υπεσχημένα, δεν θα υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων τους.

"Όταν τελειώνει η σύμβαση, τελειώνει", φέρεται να είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Σε ό, τι αφορά τις ανησυχίες που εξέφρασαν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων για επικείμενες απολύσεις προσωπικού στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μόσιαλος απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

"Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού, είμαστε πάρα πολύ προβληματισμένοι", τόνισε στο Pheme.gr το μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, κυρία Νανά Νταουντάκη. "Φοβόμαστε πολλές θυσίες εργαζομένων"!

Το ίδιο ανήσυχος εμφανίζεται και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, κ.Παναγιώτης Καλφαγιάννης."Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για οτιδήποτε", επεσήμανε στο Pheme.gr ο κ. Καλφαγιάννης.

"Κάθε φορά ακούμε διαφορετικά πράγματα από τον κ. Μόσιαλο", προσέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ. "Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι συμβασιούχοι. Τη μια μας λέει θα περιορίσει τον αριθμό κατά 10%, την άλλη κατά 50%, την άλλη θα καταργήσει το θεσμό. Τα ίδια ακούμε και για το προσωπικό της ΕΡΤ. Από 5.500 εργαζόμενους έχουν μείνει 3.000 και τώρα θέλουν και άλλες θυσίες. Δεν θα τους περάσει"!

ΑΠΕ: Μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις ανησυχίες που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ), με την επίμαχη επιστολή που αποκάλυψε προχθές το Pheme.gr, η κυβέρνηση άλλαξε άρδην τον αρχικό της σχεδιασμό, μεταθέτοντας τις σχετικές ανακοινώσεις για το φθινόπωρο!

Τούτων δοθέντων αύριο το μόνο που θα επισημοποιηθεί είναι η σύσταση Ανεξάρτησης Αρχής, μέλη της οποίας θα είναι πανεπιστημιακοί και ειδικοί επιστήμονες, η οποία θα εξετάσει το οργανωτικό σχήμα του ΑΠΕ.

Η εν λόγω Επιτροπή θα καταθέσει το πόρισμα της στη Βουλή τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το ΑΠΕ θα διατηρήσει τη διοικητική του αυτοτέλεια, αλλά θα υπαχθεί ως θυγατρική στην ΕΡΤ Α.Ε.

Για την αποφυγή νέου κύκλου αντιδράσεων, η κυβέρνηση προχώρησε, όπως αποκάλυψε χθες το Pheme.gr, στη σύσταση δεύτερης Επιτροπής, Συμβουλευτικού χαρακτήρα, η οποία θα στελεχωθεί από πρόσωπα που θα υποδείξει η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: