ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Με την υπογραφή του Παπανδρέου παραχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία

Μοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας
Θα δώσουν τα λεφτά της βοήθειας μόνο εάν τα ανταλλάγματα είναι πλουσιοπάροχα και αποδοτικά



Του Δ. Κεμπέ
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο τεμαχισμού και διαμοίρασης των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας με φόντο την Ακρόπολη μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για την εκταμίευση νέων δανείων στην Ελλάδα.
Μετά την αποκάλυψη για τις «εμπράγματες εγγυήσεις» που περιλαμβάνονται στη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. την οποία ασμένως υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου επιλέγοντας μάλιστα να την αποσιωπήσει από την κοινή γνώμη, οι ευρωπαίοι εταίροι όπως οι Φιλανδοί και οι Ολλανδοί έστειλαν σαφή μηνύματα ότι δεν πρόκειται να εκταμιεύσουν ούτε ένα ευρώ αν δεν λάβουν «εμπράγματες εγγυήσεις», δηλαδή φιλέτα του Δημοσίου και κρατικές επιχειρήσεις ως υποθήκη εγγύησης.


Κι αν πριν από ένα μήνα οι Times του Λονδίνου κυκλοφορούσαν με φωτογραφία της Ακρόπολης και «πωλητήριο» πάνω σε αυτήν και δίπλα τη φωτογραφία του πρωθυπουργού… «για περισσότερες πληροφορίες» κι αν την περασμένη εβδομάδα ο ιταλικός τύπος μετέδιδε την είδηση ότι τα βόρεια κράτη της Ευρωζώνης έχουν βάλει στο μάτι τον Παρθενώνα με αντάλλαγμα να δώσουν δάνεια, οι αναφορές αυτές δεν έχουν πλέον καμία ειρωνική διάθεση, αλλά απηχούν και διαμορφώνουν μια αδυσώπητη πραγματικότητα.


Ανταλλάγματα
Σε αυτό συγκλίνει εξάλλου και το γεγονός ότι ακόμη οι ιδιώτες δεν έχουν αποφασίσει το εύρος της συμμετοχής τους στη διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων και της χρονικής μετακύλισης του χρέους, διαπραγματευόμενοι σκληρά για περισσότερα ανταλλάγματα (εδαφικά κτλ), ενώ επίτηδες τα μέλη της Ευρωζώνης δεν έχουν ξεκαθαρίσει το ύψος των κονδυλίων που θα μας δώσουν (ο αριθμός 109 δις ευρώ έχει πάει περίπατο και μιλούν πλέον για 37 δις ευρώ) περιμένοντας κινήσεις ιδιωτικοποιήσεων 27 δις ευρώ από την πλευρά της κυβέρνησης έως το 2014.


Επίσης η ευρωζώνη ετοιμάζεται να θέσει σκληρούς δημοσιονομικούς όρους στη νέα δανειακή σύμβαση. Αναμένεται να απαιτηθεί πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012 και ένταξη του δημοσιονομικού κανόνα με νομοθετική ρύθμιση, ώστε η Ελλάδα να δεσμευτεί και να έχει ελλείμματα κάτω από το 3% από το 2013 και μετά.
Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να συμβεί από τη στιγμή που στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους το Έλλειμμα αντί να μειωθεί κατά 3% όπως προβλεπόταν, αυξήθηκε κατά 28% και κινείται εκτός τροχιάς ανοδικά, άρα σκοπός τους είναι να δώσουν λίγα από τα πολλά που υποσχέθηκαν και να πάρουν πολλά (φιλέτα του Δημοσίου και κρατικές επιχειρήσεις) με ελάχιστο αντίτιμο.


Γι΄ αυτό άλλωστε εκτός από τις εμπράγματες εγγυήσεις θα απαιτήσουν και τη λήψη πρόσθετων μέτρων από το Φθινόπωρο, κάτι που ήδη θεωρείται δεδομένο στις Βρυξέλλες. Με ορίζοντα, λοιπόν, τα μέσα Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει μεταξύ των νέων σκληρών όρων του δεύτερου πακέτου στήριξης, των νέων μέτρων που θα χρειαστεί να εξαγγείλει και της κατάστασης στην πραγματική οικονομία, που δείχνει ότι η ύφεση θα ξεπεράσει και φέτος το 4% του ΑΕΠ.


Κι επειδή οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη, αποφάσισαν να στείλουν μόνιμους επιτηρητές σε υπουργεία και οργανισμούς, οι οποίοι θα διαχειριστούν και το ΕΣΠΑ ενώ οι έλεγχοι της τρόικας θα διενεργούνται εφεξής κάθε μήνα και όχι κάθε τρίμηνο όπως συνέβαινε.


Ιδιωτικοποιήσεις
Σύμφωνα με το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων θα εκποιείται μία κρατική επιχείρηση κάθε έξι μέρες έως το τέλος του χρόνου. Το οξύμωρο είναι ότι στις περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων, όπως για παράδειγμα στη ΔΕΗ, οι ίδιοι οι ιδιώτες επενδυτικοί σύμβουλοι διαφωνούν με το εφαρμοζόμενο μοντέλο εκποίησης αναφέροντας ότι προτιμότερο είναι να υπάρχει συνεκμετάλλευση παρά πώληση σε μία περίοδο μάλιστα πλήρους υποβάθμισης των τιμών των μετοχών της εταιρείας.


Το ίδιο ισχύει και για τα «φιλέτα» του Δημοσίου η εμπορική αξία των οποίων έχει μειωθεί έως και κατά 70% λόγω της καθίζησης της αγοράς ακινήτων.


http://elpidablog.blogspot.com/


Στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η πώληση της δημόσιας συμμετοχής στα καζίνα, η πώληση της ΛΑΡΚΟ, η επέκταση των αδειών κινητής τηλεφωνίας, η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ και στον ΟΠΑΠ, η πρόσκληση ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, η μετοχοποίηση κρατικών λαχείων, η ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια) όπως συνέβη προχθές με τον ΟΠΑΠ και η επέκταση σύμβασης παραχώρησης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και σταδιακή μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου.


Το 2012
Επιπλέον, από το 2012 το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαχωρίζεται, καθώς το Παρακαταθηκών διατηρεί το δημόσιο χαρακτήρα του προκειμένου να χρηματοδοτεί τους δήμους. Το εμπορικό κομμάτι θα πωληθεί εντός του 2012. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα μετεξελιχθεί ως το 2013 και η συμμετοχή του δημοσίου σε αυτό θα μειωθεί.


Στα ΕΛΤΑ θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής. Στον ΟΔΙΕ (Οργανισμός Ιπποδρομιών) θα ξεκινήσει διαδικασία αποκρατικοποίησης. Ειδική αναφορά υπάρχει για την Αγροτική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται όπως αναφέρεται στο σχέδιο σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Στο τέλος της πορείας αυτής σημειώνεται ότι θα υπάρξει μείωση της συμμετοχή του δημοσίου. Επίσης, προβλέπεται αναδιοργάνωση σε μια σειρά ΔΕΚΟ όπως ο ΟΣΕ, ο ΟΑΣΑ, η ΕΡΤ, η ΕΑΒ, κ.ά.


Ο Γ. Παπανδρέου έβαλε την υπογραφή του στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας με απρόβλεπτες συνέπειες


Μάχη Γερμανίας-Γαλλίας για την κυριαρχία
στην Ελλάδα
Μέρκελ και Σαρκοζί σε πρώτη φάση είναι αυτοί, οι οποίοι ερίζουν για το ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα ελληνικά φιλέτα. Έτσι οι δύο πλευρέρς κάνουν τις δικές τους κινήσεις αντιμετωπίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ως μεσίτη.

Γερμανία και Γαλλία χρησιμοποιούν η κάθε μία το δικό τους τρόπο. Οι Γάλλοι μέσω του υπουργού Οικονομικών Φρανσού Μπαρόν έτρεξαν με τις τράπεζες τους και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς τους να δηλώσουν ότι θα ανταλλάξουν ελληνικά ομόλογα ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχοντας έτοιμη τη λίστα για το τι θέλουν να κάνουν δικό τους στην Ελλάδα.


Αντίθετα οι Γερμανοί εκβιάζουν, είναι πιο ωμοί και ο βόλφρανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως «η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος-μέλος με προβλήματα που λαμβάνει βοήθεια χρειάζεται σε αντάλλαγμα να δώσει μέρος της κυριαρχίας του στην Ε.Ε. σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι καλύτερη επιλογή από την εκδίωξη των υπερχρεωμένων χωρών από την ευρωζώνη».


Την ίδια ώρα το Βερολίνο κάλεσε τη γερμανική βιομηχανία να ξεκινήσει επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα για να στηρίξει το ευρωπαϊκό πακέτο που συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης.


Οι επιχειρηματίες, όμως, προειδοποίησαν ότι οι επενδυτικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι ελκυστικές για τις γερμανικές επιχειρήσεις και είναι επείγουσα η ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και ενίσχυσης του κράτους δικαίου και του σεβασμού των συμβολαίων.
http://elpidablog.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: