ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Τα επιτελεία της αυτοκρατορίας μιλούν για απώλεια του Αιγαίου

Ένα άρθρο των «Νέων» πέρασε σχεδόν απαρατήρητο! Ένα κείμενο «μαύρων σεναρίων» από τα επιτελεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Θα παραθέσουμε ολόκληρο το κείμενο στο τέλος.
Θα προβούμε, όμως, πρώτα σε κάποιες παρατηρήσεις:
Πρώτη Παρατήρηση:
Το κείμενο είναι τρομοκρατικό!!!
Αναμφίβολα υποκρύπτει κάποιους σχεδιασμούς κατά της Ελλάδας, αλλά και σηματοδοτεί και το παιχνίδι που παίζεται στη διεθνή σκακιέρα ανάμεσα στην Αμερική, Ευρώπη και την Τουρκία.
Και η «γνωστοποίηση» του κειμένου από το Συγκρότημα είναι και αυτή ενταγμένη σε αυτά τα παιχνίδια.
Παρατήρηση δεύτερη:
ΟΛΗ η τρομοκρατική λογική του κειμένου έχει ένα και μόνο στόχο: Να αποδεχτεί ολοκληρωτικά η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο ενός διεθνούς «Νταβά» για να σωθεί!!!
Αν δεν γίνει προτεκτοράτο ενός «νταβά» θα μείνει μόνη της και θα χάσει τα πάντα…
Καθαρά, συνεπώς, σηματοδοτείται τούτο: Αυτός που εγγυάται τη «σωτηρία» της είναι ο πιο ισχυρός «νταβάς: Ο αυτοκράτορας «νταβάς»!!!
Τρίτη παρατήρηση:
Μας λέει το κείμενο: «Εκτιμάται δε, ότι είναι ζήτημα χρόνου οι Ευρωπαίοι να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα».
Άλλη τρομοκρατική οβίδα η οποία στηρίζεται στο αναπόφευκτο της κατάρρευσης της ευρωζώνης.
Δεν είναι η Ευρώπη που θα γυρίσει τις πλάτες στην Ελλάδα. Είναι η κατάρρευση της ευρωζώνης που θα οδηγήσει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στην επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.
Οι Αμερικανοί, πάλι εδώ τρομοκρατούν σηματοδοτώντας την άμεση και ολοκληρωτική υποταγή μας στη δική τους ισχύ.
Είναι σαν μας λένε: θα μείνετε χωρίς κανένα «νταβά» και θα χάσετε τα πάντα. Υποταχτείτε στη μπότα μας για να σωθείτε…
Τέταρτη παρατήρηση:
Η ουσία των τρομοκρατικών απειλών:«χωρίς έλεγχο του Αιγαίου απλώς δεν υπάρχει Ελλάδα».
Άμεση απειλή ότι θα χάσουμε το Αιγαίο και θα πάψουμε να υπάρχουμε, αν δεν υποταχθούμε τον αυτοκράτορα «νονό».
Ανοικτά εδώ η αμερικανοί λένε: Θέλουμε το Αιγαίο κάτω από τον απόλυτο έλεγχό μας, μόνο τότε θα υπάρξετε και σαν Ελλάδα.
Διαφορετικά οι Τούρκοι θα σας καταταπιούν, μια και θα είστε έξω και από την Ευρώπη!!!
Με διπλωματική γλώσσα τα επιτελεία της Αυτοκρατορίας διαβλέπουν ότι οι συμφωνίες της Τουρκίας με τη Ρωσία αποτελούν μια απειλή, για τους ίδιους μια και η Τουρκία δεν θα είναι δεδομένη και διεκδικεί το μισό Αιγαίο…
Με τις δωσίλογες δυνάμεις που ελέγχουν πλήρως οι Αμερικανοί σχεδιάζουν και προωθούν τρομοκρατικά τον πλήρη έλεγχο της χώρας μας και την κατάπτωσή της σε ένα νομιμοποιημένο αμερικανικό προτεκτοράτο…
Τελευταία παρατήρηση:
«Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα επικεντρώσει τους σκοπούς της στο Αιγαίο ή αντ΄ αυτού θα είναι πρόθυμη να κάνει μια συμφωνία με την Ελλάδα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντα».
«Άλλα συμφέροντα»: Καθαρά υπονοούνται τα «συμφέροντα» των συμφωνιών με τη Ρωσία.
Και αυτά τα «συμφέροντα» έχουν οικονομικά ερείσματα και στην Ελλάδα, όπως «Αλαφούζους» και λοιπούς θιασώτες του δόγματος Νταβούτογλου: δόγμα «ειρηνικής» αποδοχής της κυριαρχίας της Τουρκίας στην περιοχή.
Στη βάση αυτή μπορεί κανείς να εξηγήσει και τους θαυμαστές των οραμάτων Νταβούτογλου: Γιανναράδες και Σία…
Αυτή είναι μια πρώτη ανάγνωση του κειμένου. Το παραθέτουμε:

ΤΑ ΝΕΑ 1-07-2010
Κασσάνδρες made in USA
Μαύρα σενάρια από αμερικάνικο ινστιτούτο που προβλέπει ακόμη και απώλεια του Αιγαίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αριστοτελία Πελώνη
Χρεοκοπία, έξοδο από την ευρωζώνη, αποσταθεροποίηση, ακόμη και απώλεια του Αιγαίου μέσα στην επόμενη τριετία, είναι μερικά από τα δυσοίωνα σενάρια που περιέχει η έκθεση του Ινστιτούτου Στράτφορ για την Ελλάδα, η οποία προβλέπει μόνο δεινά, τα οποία η χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει αν δεν βρει σύντομα έναν εξωτερικό προστάτη...
Η μαύρη αυτή έκθεση του γνωστού ινστιτούτου που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αναλυτών τής άλλης πλευράς του Ατλαντικού- κατά παράδοση οι περισσότεροι πριν ενταχθούν στο δυναμικό του Στράτφορ έχουν υπηρετήσει σε θέσεις- κλειδιά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τη CΙΑ και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας- κάνει λόγο για υποβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή και ούτε λίγο- ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η χώρα έχει μείνει χωρίς συμμάχους και ότι είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους που «είναι πραγματικά μόνη».

Εσωτερική κατάρρευση
Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Οι συντάκτες του Στράτφορ στην έκθεση που τιτλοφορείται «Η γεωπολιτική της Ελλάδας- μια θάλασσα στην καρδιά της» εκτιμούν ότι εντός της επόμενης τριετίας και λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, θα σημειωθεί εσωτερική κατάρρευση, κοινωνική έξαρση με βίαιες πρακτικές, αποσύνδεση από τις μεγάλες δυνάμεις- χωρίς τις οποίες η καταστροφή της Ελλάδας είναι προδιαγεγραμμένη. «Τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι καθοριστικά για την ελληνική Ιστορία. Το πακέτο των 110 δισ. από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. συνοδεύεται από αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα που είναι πιθανόν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα σε σημαντικό βαθμό. Τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα με την ιστορία της πολιτικής και κοινωνικής βίας, θα εξασθενήσουν κι άλλο την κεντρική κυβέρνηση και θα υποβαθμίσουν τον έλεγχό της. Η τελική χρεοκοπία είναι σχεδόν βέβαιη από το μέγεθος του χρέους, που σύντομα θα ξεπερνά το 150% του ΑΕΠ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Εκτιμάται δε, ότι είναι ζήτημα χρόνου οι Ευρωπαίοι να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα: «Το μόνο ζήτημα είναι το πότε και όχι το αν οι Ευρωπαίοι θα τραβήξουν την πρίζα από την Ελλάδα- πολύ πιθανόν με την πρώτη ευκαιρία, όταν η Ελλάδα δεν θα αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο, χωρίς πρόσβαση στο διεθνές κεφάλαιο ή σε χρήματα στήριξης, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού ελέγχου και κοινωνική βία, που παρόμοιά της δεν έχει συμβεί από την εποχή της χούντας».

Για το Αιγαίο
Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η διατήρηση του ελέγχου στο Αιγαίο είναι αδύνατη χωρίς έναν εξωτερικό πάτρωνα. Οπως αναφέρεται, «το ερώτημα για την Ελλάδα είναι αν θα μπορέσει να αποδεχθεί τη μείωση του γεωπολιτικού της ρόλου. Αλλά κι αυτό δεν είναι στο χέρι της και εξαρτάται από τη στρατηγική που θα υιοθετήσει η Τουρκία. Η Τουρκία είναι ανερχόμενη γεωπολιτική δύναμη που σκοπεύει να εξαπλώσει τη δύναμή της στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο. Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα επικεντρώσει τους σκοπούς της στο Αιγαίο ή αντ΄ αυτού θα είναι πρόθυμη να κάνει μια συμφωνία με την Ελλάδα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντα». Μάλιστα, ιδιαίτερα γλαφυρά αναφέρεται σε άλλο σημείο πως «χωρίς έλεγχο του Αιγαίου απλώς δεν υπάρχει Ελλάδα». Εντέλει, καταλήγει η έκθεση, «η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί έναν τρόπο να γίνει χρήσιμη σε μία ή περισσότερες μεγάλες δυνάμεις- απίθανο αν δεν υπάρξει καμία μεγάλη σύγκρουση στα Βαλκάνια-ή να επιδιώξει μια διαρκή ειρήνη με την Τουρκία και να μάθει να ζει εντός των γεωπολιτικών της δυνατοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: