ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Προσοχή στα κινητά τηλέφωνα συνιστά ο ΠΟΥ

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η χρήση κινητού ίσως είναι καρκινογόνα

Τον κώδωνα του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων έκρουσαν για ακόμα μια φορά οι επιστήμονες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν περίπου 30 εμπειρογνώμονες από 14 χώρες, κατά τη σύνοδο που πραγματοποίησαν στη Λυών, στη Γαλλία, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), είναι ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να θεωρείται "'ισως καρκινογόνα για τον άνθρωπο".

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος και επομένως θα πρέπει να παρακολουθείται στενά η μεταξύ τους σχέση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας Τζόναθαν Σάμετ, ο οποίος απέδωσε τη συγκεκριμένη εκτίμηση «σε επιδημιολογικές μελέτες που δείχνουν έναν αυξημένο κίνδυνο γλοιώματος, μια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, που συνδέεται με τη χρήση ασύρματων τηλεφώνων».

Ωστόσο οι εμπεριρογνώμονες τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη σύνδεση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων με άλλες μορφές καρκίνου ή στοιχεία για τους κινδύνους που ενδεχομένως ενέχει η έκθεση σε άλλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως τα ραντάρ, τους φούρνους μικροκυμάτων, τους σταθμούς εκπομπής ραδιοφώνου ή τηλεόρασης, ή την ασύρματη επικοινωνία.

Ο διευθυντής του CIRC Κρίστοφερ Ουάιλντ, τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι έρευνες πάνω στο θέμα και πως μέχρι να φτάσουν οι επιστήμονες σε πιο σίγουρα αποτελέσματα καλό θα είναι οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας να περιορίζουν την έκθεσή τους στην ακτινοβολία χρησιμοποιώντας τα ακουστικά (hands free) και προτιμώντας τα γραπτά μηνύματα (sms) αντί των κλήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: