ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Tρόικα: «Κλείδωσαν» εργασιακά και ασφαλιστικό

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, που θα συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και στην έκθεση αξιολόγησης για την πέμπτη δόση του δανείου από την τρόικα.

Μετά από συνεργασία που είχε χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Ζαννιά, οριστικοποιήθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

- Η δυνατότητα για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας 18 - 25 ετών για μειωμένες κατά 20% αποδοχές από το όριο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

- Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εξάμηνη βάση, με ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος και χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, καταργώντας ουσιαστικά τις υπερωρίες.

- Η επιμήκυνση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από δύο σε τρία χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης τρεις φορές.

Τα μέτρα θα θεσπισθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προωθηθούν άμεσα.

Παράλληλα, με τα μέτρα για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, θα υπάρξουν και οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, που αφορούν σε περιορισμό των δαπανών και σε εξοικονόμηση πόρων άνω των 2 δισ. ευρώ.

Στον τομέα αυτό, σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση, περιλαμβάνονται:

- Αύξηση του ΛΑΦΚΑ για κύριες συντάξεις υψηλότερες από 1.700 ευρώ το μήνα. Αναμένεται να αυξηθεί για τα ανώτατα κλιμάκια από το 10%, τουλάχιστον, στο 14%.

- Επιβολή εισφοράς για συνταξιούχους ηλικίας μικρότερης των 60 ετών που λαμβάνουν σύνταξη υψηλότερη των 1.700 ευρώ. Το ποσοστό, κατά μέσο όρο, θα φθάνει το 8%, ενώ θα εξαιρεθούν οι απόστρατοι και οι μητέρες.

- Επιβολή εισφοράς και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ (50 εκατ. ευρώ).

- Αύξηση των εισφορών υπέρ ανεργίας για τον ιδιωτικό τομέα κατά 1% που επιμερίζεται σε 0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους. Ειδική εισφορά της τάξης του 1% και για το Δημόσιο.

- Μείωση στο ΕΚΑΣ, περικοπές δαπανών υγείας και κοινωνικών επιδομάτων.

Στα νέα μέτρα, θα περιλαμβάνεται και η μείωση του εφάπαξ στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό. Υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση από 10% έως και 30%, ποσοστό που θα εξαρτηθεί και από την οικονομική κατάσταση των Ταμείων. Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν «έκλεισε» χθες και αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα μεταξύ των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών προσδιορίσθηκε ότι εντός 20 ημερών θα εκδικάζονται οι υποθέσεις που αφορούν στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: