ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τέσσερα “όχι” του Σαμαρά ενόψει των συναντήσεων της Τρίτης





Ενώ έχουν ανακοινωθεί οι συναντήσεις της Τρίτης του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του ότι δεν θα ψηφίσει ούτε δεύτερο μνημόνιο, ούτε και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ τάσσεται εκ νέου κατά των απολύσεων στο δημόσιο και των “ιδιωτικοποιήσεων για ταμειακούς λόγους”.

Σε συνέντευξη του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο κ. Σαμαράς δηλώνει για το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τυχόν δεύτερο μνημόνιο ότι «δεν θα ψηφίσω καμία δέσμευση σε λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική». Δηλώνει επίσης ότι δεν θα ψηφίσει ούτε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «γιατί δεν περιλαμβάνει μέτρα ανάκαμψης» και προσθέτει ότι «περικοπές χωρίς ανάκαμψη προκαλούν χειρότερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία». « Αν δεν κάνουμε επανεκκίνηση “ολίγα από τα άλλα“ δεν φθάνουν», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στα σενάρια ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί μέρος του ΄Ζαππείου 2″.
Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει ότι κάποια μέτρα μείωσης της σπατάλης μπορεί να τα ψηφίσει η ΝΔ και σημειώνει στη συνέχεια: «Τα υπολογίσαμε σε 18,3 δις ευρώ για 4 χρόνια». Πιθανόν να ψηφίσει η ΝΔ και κάποιες αποκρατικοποιήσεις, προσθέτει και συμπληρώνει «θα δείξει…πάντως στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων οι θέσεις μας είναι πιο προχωρημένες από αυτές της κυβέρνησης».
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει αντίθετος και με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο και υπογραμμίζει ότι «δεν πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα».
Η αντιστροφή ενός λάθους είναι καμιά φορά χειρότερο λάθος, σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και τονίζει στη συνέχεια πως είναι και οικονομικά επιζήμιο αφού « όταν το Δημόσιο απολύει έναν εργαζόμενο,τότε γλιτώνει βέβαια το μισθό του αλλά πληρώνει επίδομα ανεργίας, δεν εισπράττει φόροεισοδήματος, εισπράττει λιγότερο ΦΠΑ λόγω μείωσης της κατανάλωσης κ.οκ. Προτείναμεαπαγόρευση προσλήψεων για 3 χρόνια που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι απασχολούμενοι στοΔημόσιο κατά 75.000 λόγω συνταξιοδοτήσεων. Επίσης προτείναμε την εργασιακή εφεδρείαπου αμέσως εξοικονομεί πολύ περισσότερα
Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι δεν είναι όλα προς πώληση και τονίζει ότι η περιουσία του Δημοσίου πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ του Δημοσίου. Σημειώνει πως πρέπει να προστατευτούν τα δημόσια αγαθά (υδάτινα αποθέματα) και να υπάρχει σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο και αναπτυξιακή διάσταση με προοπτική για επάρκεια φθηνού ρεύματος στο μέλλον. Επαναλαμβάνει τη διαφωνία του με την πώληση του 17% της ΔΕΗ και επαναφέρει την πρόταση του για τον τρόπο αποκρατικοποίησης της εταιρείας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι θα είναι λάθος να τεθεί εκλογικό δίλημμα νέο μνημόνιο ήχρεοκοπία τονίζοντας ότι θα ήταν επιζήμιο. Επαναλαμβάνει ότι δεν ζητά εκλογές αλλά σημειώνει πως «είναι τόσο πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που έρχεταιη ώρα η ίδια η κοινωνία να της ζητήσει να φύγει». Δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και τάσσεται κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Οι συναντήσεις της Τρίτης
Συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, θα έχει την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου με αντικείμενο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα κατατεθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Θα έχει προηγηθεί τη Δευτέρα στις 12:00, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή.
Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τρίτη στις 10:30 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Μετά τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 13:30 με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
Στη συνέχεια, στις 14:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και τέλος στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: