ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πρεμιέρα για ψήφο μεταναστών Ξεκινά από τα τέλη Μαΐου και έως τις 30 Ιουνίου η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους

Πρεμιέρα για ψήφο μεταναστών

Ξεκινά άμεσα η εγγραφή των νόμιμων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Νοεμβρίου.

Περίπου 180.000 μετανάστες αναμένεται να προσέλθουν στους δήμους όπου διαμένουν από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Η σχετική εγκύκλιος υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και έχει αναρτηθεί από χθες στον δικτυακό χώρο www.ypes.gr

Δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους θα έχουν μετανάστες που μπορούν να αποδείξουν ότι διαμένουν νόμιμα στη χώρα επί πέντε χρόνια τουλάχιστον, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για έγκλημα που συνεπάγεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Θα πρέπει να κατέχουν άδειες παραμονής αόριστης ή δεκαετούς διάρκειας ή αυτές που παρέχονται στους «επί μακρόν διαμένοντες» και να είναι:

  • Ομογενείς ή οι σύζυγοί τους που διαθέτουν πενταετή νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα.
  • Υπήκοοι άλλων χωρών που έχουν αναγνωριστεί ως πολιτικοί πρόσφυγες και έχουν συμπληρώσει πενταετή συνεχή και νόμιμη διαμονή στη χώρα.
  • Υπήκοοι άλλων χωρών που υπάγονται σε καθεστώς ασύλου επί πενταετία.
  • Ανιθαγενείς που αποδεδειγμένα έχουν συμπληρώσει πενταετή διαμονή στη χώρα.
  • Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι μέλη οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της ΕΕ και έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής.
  • Υπήκοοι άλλων κρατών που είναι γονείς Ελλήνων πολιτών (τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα λαμβάνουν υπό προϋποθέσεις την ελληνική ιθαγένεια) και έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά, όμως για την κατάθεση των δικαιολογητικών θα πρέπει να παραστούν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες του δήμου που διαμένουν. Το υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ τεχνική εφαρμογή με την οποία θα διασταυρώνουν τα δικαιολογητικά με τα στοιχεία που διαθέτει το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αλλοδαπών του υπουργείου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΟΤΑ δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη βάση δεδομένων του υπουργείου στην οποία έχουν καταγραφεί το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τους νόμιμους μετανάστες στη χώρα.

Παράλληλα, ξεκινά και η διαδικασία εγγραφής στα δημοτολόγια των παιδιών μεταναστών τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή ολοκλήρωσαν επιτυχώς έξι τάξεις σε ελληνικό σχολείο, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος 3838/2010.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατατίθενται στους οικείους ΟΤΑ από τους γονείς ή και από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, εάν είναι ενήλικοι.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Δικαιολογητικά εγγραφής

Οι νόμιμοι μετανάστες που επιθυμούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στους δήμους που διαμένουν και να υποβάλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου νόμιμης διαμονής σε ισχύ.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο διαβατηρίου. Από την κατάθεση του συγκεκριμένου δικαιολογητικού εξαιρούνται κάποιες κατηγορίες μεταναστών (ανιθαγενείς, πρόσφυγες κ.τ.λ.) οι οποίοι οφείλουν να καταθέσουν την απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, σύμφωνα με την οποία τους παρέχεται βεβαίωση μόνιμης διαμονής.
  • Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης πρόσφατης έκδοσης.
  • Βεβαίωση μόνιμου κατοίκου από τον οικείο Δήμο.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: