ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Κρυφό χαράτσι στους λογαριασμούς

Το υπουργείο Οικονομικών, επιβάλλει σε άυλο προϊόν, φόρο κατά της ...λαθρεμπορίας, για να ικανοποιήσει τελωνειακούς και να μεταβιβάσει το κόστος στους πολίτες

Με φόρο υπέρ του κλάδου των τελωνειακών θα επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος όπως αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών .

Πρόκειται συνολικά για επιπλέον έσοδα 30 έως 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Έτσι πέραν της επιβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που είναι σε ισχύ από τις 2 του Μαίου στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος θα υπάρξει και χρέωση 5 τοις χιλίοις επι της συνολικής αξίας του λογαριασμούως προσαυξημένης με τη χρέωση του Eιδικού Φόρου Kατανάλωσης. Η νέα χρέωση θα αποκαλείται στο εξης με τον κωδικό ΔETE (Δικαιώματα Eκτέλεσης Tελωνειακών Eργασιών)

Μέτρο χωρίς λογική

Στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν τίθεται θέμα λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής, αφού το προϊόν δεν υπόκειται σε διατήρηση, ούτε αποθηκεύεται

Η υπουργική απόφαση τελικά υπεγράφη δύο ημέρες μετά την εφαρμογή του μέτρου για την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ρεύμα, και η ΔEH - παρά τις αρχικές της επιφυλάξεις της- προχώρησε και στην επιβολή χρέωσης ΔETE, αφού θα κληθεί να παραδώσει τον λογαριασμό των αντίστοιχων εσόδων στο Δημόσιο,.

Για το λόγο αυτό τα μετακύλησε ήδη στην κατανάλωση από τις 2 Μαΐου, μαζί με τον ειδικό φόρο.

Τι θα πληρώσουμε

Η συνολική επιβάρυνση από την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανέρχεται σε ετήσια βάση γύρω στα 150 - 200 εκατ. ευρώ, ενώ το ΔETE, υπολογίζεται σε 30 - 40 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Οι καταναλωτές τέλος, για κάθε 1.000 KWh που καταναλώνουν θα πληρώνουν 50 λεπτά για την ενίσχυση του ταμείου των τελωνειακών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: