ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ολοταχώς προς την πτώχευση


Από Factorx | Δευτ. 31 Μαι 2010, 10:20 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Ολοταχώς προς την πτώχευση βαδίζει η Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο που θα δει συρρίκνωση των εισοδημάτων του και… βουλγαροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη είναι τόσο απογοητευτικά που είναι μάλλον χωρίς επιστροφή η χρεοκοπία. Και η κυβέρνηση δείχνει να μη συνειδητοποιεί που βρίσκεται. Χαμένη στους αριθμούς που λένε την αλήθεια και πιεζόμενη από την “απόβαση” των 50 στελεχών της Τρόικας που θα έλθουν από τις 15 του μήνα να πιουν το αίμα της χώρας. Έτσι όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτές τις ημέρες, είναι δύσκολο να πείσουμε το ΔΝΤ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, άρα αξίζουμε μιας δεύτερης ευκαιρίας, δηλαδή να συνεχίσουν να εκταμιεύουν χρήματα οι ξένοι. Οπότε, όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, αν όχι στην αξιολόγηση του Ιουνίου, σίγουρα τον Οκτώβριο, θα βρεθούμε μπροστά σε πλήρες αδιέξοδο που θα οδηγήσει αναγκαστικά προς την αναδιάρθρωση του χρέους και στην έξοδο από την Ευρωζώνη, πιθανόν και μέσα στο 2010.

Τα στοιχεία είναι τραγικά:

Ο τουρισμός πάει από το κακό στο χειρότερο και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απώλειες έως και 20% των τουριστικών εσόδων. Πάνω από 1 εκατ. ξένοι δεν θα προτιμήσουν φέτος τη χώρα μας ενώ και όσοι έλθουν μειώνουν στο ήμισυ την παραμονή τους, επομένως και τα χρήματα που σπαταλούν.

Στο μέτωπο των εσόδων η κατάσταση είναι ακόμη πιο άσχημη. Η είσπραξη του ΦΠΑ το πρώτο τετράμηνο σημείωσε τεράστια αύξηση… 0,3% ενώ ο στόχος είναι 14,5%. Κάθε μήνα το κράτος θα πρέπει να εισπράττει πάνω από 1,5 δισ. για να βγει ο λογαριασμός.

Τις επόμενες εβδομάδες το κράτος θα πρέπει να πληρώνει 450 εκατ. το μήνα για επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, σε αγρότες κ.λπ. Ήδη σε πολλές εφορίες θα υπάρξει στάση πληρωμών με εντολή του υπουργείο προκειμένου να μη διαλυθεί πλήρως το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Οι δαπάνες για φάρμακα έχουν εκτροχιαστεί και η κατάσταση δε μαζεύεται με τίποτε.

Το ΕΣΠΑ βρίσκεται στα ταμεία των Βρυξελλών και περιμένει πότε θα αξιοποιηθεί.

Η αγορά, δηλαδή το εμπόριο έχει καταστραφεί, πάνω από 20%-30% μείωση τζίρου με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα από φόρους.

Η οικοδομή έχει καταρρεύσει με πτώση συναλλαγών πάνω από 50%, βουτιά των νέων οικοδομών πάνω από 40% και μεγάλη ανεργία. Τα έσοδα από ακίνητα έχουν μειωθεί σημαντικά, ούτε εισπράξεις από φόρους μεταβίβασης, ούτε από ΦΠΑ ενώ έχει καθυστερήσει πολύ η πληρωμή του ΕΤΑΚ 2008 και 2009 ενώ θα αργήσει και ο ΦΜΑΠ.

Στο ασφαλιστικό τομέα, τα Ταμεία έχουν εισπράξει ακόμη και το 40%-50% της κρατικής βοήθειας κι έτσι όπως πάνε είτε θα σταματήσουν να πληρώνουν συντάξεις είτε θα πρέπει να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη το κράτος, διαλύοντας τον προϋπολογισμό.

Η μαύρη τρύπα του ΟΣΕ και των άλλων ζημιογόνων εταιρειών μεγαλώνει και η κυβέρνηση απλά βλέπει τα… τρένα να περνούν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι είτε θα χρεοκοπήσουμε. είτε η ομάδα των 50 της Τρόικας θα απαιτήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα που φυσικά θα διαλύσουν την κοινωνία. Διότι μισθοί και επιδόματα στον ιδιωτικά τομέα έχουν προς ώρας γλιτώσει αλλά είναι σίγουρη η περικοπή τους.

Οικονομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: