ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Μπαίνουν διόδια στην Εγνατία, με χρονοχρέωση!!!

  • Σε δύο σταθμούς, στα Μάλγαρα και τον Πολύμυλο, θα λειτουργούν οι δύο πρώτοι σταθμοί διοδίων της Εγνατίας Οδού, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου
Πρόκειται για τον υφιστάμενο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, ο οποίος θα αναβαθμιστεί, μήκους 80 χιλιομέτρων από Δερβένι έως Βέροια και τον σταθμό στον Πολύμυλο (Βέροια-Σιάτιστα), μήκους 70 χιλιομέτρων.
Η χρέωση θα είναι χαμηλότερη αυτής αυτοκινητοδρόμων που έχουν κατασκευαστεί με συμβάσεις παραχώρησης και θα διαμορφώνεται στα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ το ύψος των διοδίων (στους δύο νέους σταθμούς) θα αναδιαμορφωθεί στα 2,8 ευρώ. Οι σταθμοί αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.
Όσον αφορά τον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο, δηλαδή τα τμήματα από Θεσσαλονίκη έως Αλεξανδρούπολη και από Σιάτιστα έως Ηγουμενίτσα, η πληρωμή των διοδίων θα διενεργείται μέσω του συστήματος της βινιέτας. Οι διερχόμενοι, δηλαδή, οδηγοί, θα αγοράζουν ειδικά κουπόνια χρονοχρέωσης, είτε διαδικτυακά, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου ή από σταθερά σημεία πώλησης.
Τόσο οι δύο σταθμοί των διοδίων, όσο και το σύστημα της βινιέτας θα βρίσκονται σε λειτουργία έως το 2013, οπότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ενιαίο διαλειτουργικό σύστημα διοδίων. Σημειώνεται ότι το σύστημα αυτό θα ισχύει για το σύνολο των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.
Οι παραβάτες θα ελέγχονται από ειδικούς δορυφορικούς καταγραφείς που θα εντοπίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων.
Δημήτρης Δελεβέγκος

Υ.Γ.: Η χρονοχρέωση των διοδίων, σημαίνει πως εάν κάποιος σταματήσει σε οποιοδήποτε σημείο (ειδικοί χώροι παρκαρίσματος που κατασκευάζονται), θα πληρώνει και για όλο το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται εκτός κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού. Με απλά λόγια, οι διερχόμενοι της Εγνατίας οδού, θα πληρώνουν διόδια ακόμη και για την ξεκούρασή τους ή την αφόδευσή τους (όπου θα υπάρχουν επαρκώς συντηρημένα και με κανόνες υγιεινής αφοδευτήρια)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: